15.12.2009 | U15
Štirje zadetki pred počitkom

Z 22. krogom Prve Lige se najbolj postranska igra na svetu za dobra dva meseca poslavlja z domačih zelenic. Na zadnjih srečanjih je štirinajsterica dosegla štiri zadetke in se v 1526 minutah dostojno še zadnjič v tem koledarskem letu predstavila slovenski publiki. Nogomet se bo znova igral od 20. februarja prihodnjega leta.

Obračuni 22. kroga so bili odigrani že sredi preteklega tedna, sobota pa je ponudila še zaostali tekmi jesenskega rednega dela, ki sta se zaradi bolezni v prvotnem terminu, odigrali pred zimskim počitkom. Deveterica se je veselila nove zmage in zadnjega paketa točk v tem koledarskem letu, ostali mladi reprezentanti pa bodo nanje morali počakati do sredine februarja, ko se nogomet znova vrača na slovenske stadione.

V Športnem parku v Novi Gorici so pred 370 gledalci domačini igrišče znova zapustili sklonjenih glav. Še enkrat več so v tej sezoni slavili Koprčani (1:2), ki po prvem delu tekmovanja kraljujejo na vrhu ligaške razpredelnice. Vsi trije mladi reprezentanti, ki so dobili svojo priložnost na tokratnem dvoboju primorskih moštev, so odigrali polnih 90. minut. Za domače sta v obrambni vrsti nastopila Matija Škarabot in Gregor Balažic (U21), za goste pa je igral Aljaž Struna (U20).

Derbi slovenskega nogometnega prostora med Mariborom in Olimpijo se je končal z zmagoslavjem domačih, ki so pred 2500 gledalci v Ljudskem vrtu z 2:1 porazili ljubljanskega prvoligaša. Za gostitelje sta tekmo začela Rene Mihelič in Armin Bačinović (U21), ki sta v 86. prvi in 40. minuti drugi tudi porumenela. Družbo do 80. minute jima je na igrišču delal reprezentančni napadalec do 21 let, Vito Plut, ki je že v 4. minuti preigral obrambno vrsto zeleno-belih, sprožil strel v desni spodnji kot gostujočega vratarja, prav tako reprezentanta Jana Oblaka (U20), in vijoličaste popeljal do vodstva. Bačinović je dobrih petnajst minut zatem podal Tavaresu, ki je kot drugi na tem srečanju premagal Oblaka. S tem so Mariborčani že četrtič v sezoni nadigrali večnega tekmeca in le že za korak zaostali za vodilnim Koprom.

Velenjčani so tokrat z 0:2 pred domačo publiko klonili proti Domžalam, kjer je rezervist Jovan Vidovič (v igro je vstopil šele v 83. minuti) minuto pred koncem srečanja postavil končni izid srečanja. V prvo je natančno ciljal njegov predhodnik na zelenici Mestnega stadiona Pekič. Za goste sta svojo priložnost dobila Nejc Vidmar, ki je ubranil strel Lo Duca, nato pa posredoval še v 77., 83. in 90. minuti, ko ga je rešila Golobova prečka, ter Darko Zec (U21), pri gostiteljih pa je srečanje odigral zvezni reprezentant do 21 let Nik Omladič.

Srečanje med Nafto in Labod Dravo se je končalo v korist gostiteljev (1:0), ki so še petič zapored zmagali in jesenski del zaključili s paketom desetih točk. Drava je tekmo zaradi kartonov končala z dvema igralcema manj, v 84. minuti pa je do svoje priložnosti prišel tudi reprezentant, Robert Kurež (U19).

Zadnjo tekmo rednega dela jesenskega prvenstva sta odigrala Interblock in CM Celje, ki pa sta se razšla brez zmagovalca. Tekma v Sp.Šiški se je končala brez zadetkov, razlika med moštvoma pa ostaja +4 točke za nogometaše s knežjega mesta. Celotno srečanje je odigral kapetan gostujočega moštva Rajko Rep (U21), ki se mu je v 62. minuti pridružil Roman Bezjak (U20) in deset minut po vstopu v igro porumenel. Rep je bil nevaren v 28. in 32. minuti, v dvanajsti minuti drugega dela igre pa je Tabot nad njim storil prekršek za najstrožjo kazen, ki pa ga Korun s strelom čez gol ni znal unovčiti.

Preložena tekma 18. kroga med Mariborom in Interblockom se je z zadetkom Pluta v 62. minuti končala v korist domačinov. Mladi napadalec je bil po Mejačevi podaji najvišji v skoku in z glavo dosegel svoj peti zadetek v sezoni. Zaradi kartonov sta manjkala Mihelič in Bačinović. Na strani gostov sta vseh 90. minut na igrišču preživela Josip Iličič (U21) in Luka Majcen. Slednji je v 76. minuti poizkušal izenačiti, a je bil Ranilovič na mestu. Skozi celotno srečanje sta imela vratarja polne roke dela, srečno nogo pa je imel le Plut, ki je Mariboru prinesel nove tri točke in s tem napovedal trd boj z vodilnimi v spomladanskem delu prvenstva.

Zaostala tekma 19. kroga med Koprčani in Celjani se je končala z visoko zmago gostiteljev, ki so kar s 4:0 odpravili Štajerce. Struna je v 13. minuti povišal na 2:0, Bezjak pa štiri minute pred tem sprožil strel s 14 metrov, a je žoga zletela mimo vrat, medtem, ko je Rep prejel rumeni karton. Z dvanajsto zmago v sezoni ima Koper pred spomladanskim delom pred svojimi najbližjimi zasledovalci pet točk naskoka.

Tekst: Andreja Potočnik
Foto: Vid Ponikvar

SORODNE NOVICE

  • 15.04.2024 | U15
    Kreft izbral varovance za Turnir narodov
    Slovenska reprezentanca do 15 let bo konec aprila nastopila na Turnirju narodov, ki bo potekal v Italiji. V skupinskem delu tekmovanja ”20. Torneo Delle Nazione” se bo pomerila z izbranima vrstama Savdske Arabije in Češke, selektor Boštjan Kreft pa je v ta namen objavil seznam dvaindvajsetih reprezentantov.
  • 25.01.2024 | U15
    Slovenija v drugo klonila proti Italiji
    Slovenska izbrana vrsta do 15 let je v italijanskem nogometnem centru Coverciano odigrala še drugo izmed dveh prijateljskih tekem proti Italiji. Varovanci novega selektorja Boštjana Krefta so po torkovem remiju tokrat morali priznati premoč našim zahodnim sosedom.
  • 23.01.2024 | U15
    Kreft ob poplavi zadetkov z remijem debitiral proti Italiji
    Slovenska izbrana vrsta do 15 let je v italijanskem nogometnem centru Coverciano odigrala prvo izmed dveh prijateljskih tekem proti Italiji.
  • 16.01.2024 | U15
    Izbrana vrsta do 15 let z novim selektorjem proti Italiji
    Slovenska reprezentanca do 15 let je pred kratkim dobila novega selektorja. To je postal Boštjan Kreft, ki je pred tem opravljal funkcijo pomočnika selektorja pri izbrani vrsti do 15 let. Kreft bo s svojimi varovanci v drugi polovici januarja odigral dve mednarodni prijateljski tekmi z Italijo.
  • 26.10.2023 | U15
    Slovenija znova do visoke zmage nad Bolgarijo
    Slovenska reprezentanca do 15 let je odigrala še drugo mednarodno prijateljsko tekmo proti izbrani vrsti Bolgarije. Varovanci Muamerja Vugdalića so svojemu nasportniku ponovno zabili štiri zadetke.
  • 24.10.2023 | U15
    Slovenija visoko ugnala Bolgarijo
    Slovenska reprezentanca do 15 let je odigrala prvo izmed dveh mednarodnih prijateljskih tekem proti izbrani vrsti Bolgarije. Varovanci Muamerja Vugdalića so svojemu nasportniku zabili štiri zadetke, ob tem pa so svojo mrežo ohranili nedotaknjeno.
  • 17.10.2023 | U15
    Selekcija do 15 let dvakrat z Bolgarijo
    Slovenska reprezentanca do 15 let bo v drugi polovici oktobra odigrala dve mednarodni prijateljski tekmi z Bolgarijo. Selektor Muamer Vugdalić je v ta namen objavil seznam dvaindvajsetih nogometašev, na usluge katerih bo računal na prihajajoči reprezentančni akciji.
  • 25.09.2023 | U15
    Vugdalić: Kljub porazu smo lahko zadovoljni
    Slovenska reprezentanca do 15 let je odigrala še zadnje srečanje na UEFA U15 razvojnem turnirju. Po uvodnem porazu s Turčijo in zmago nad Hrvaško so varovanci Muamerja Vugdalića na zadnjem srečanju morali priznati premoč Slovaški.
  • 23.09.2023 | U15
    Slovenija boljša od Hrvaške
    Slovenska reprezentanca do 15 let je odigrala drugo srečanje na UEFA U15 razvojnem turnirju. Potek, ko so varovanci Muamerja Vugdalića klonili proti Turčiji, so bili tokrat z minimalno zmago boljši od Hrvaške.
  • 13.09.2023 | U15
    Vugdalić izbral varovance za mednarodni turnir
    Slovenska reprezentanca do 15 let bo v drugi polovici septembra gostovala na UEFA U15 razvojnem turnirju, ki bo potekal na Hrvaškem. Selektor Muamer Vugdalić je v ta namen objavil seznam triindvajsetih nogometašev, na katere bo računal na srečanjih proti Turčiji, Hrvaški in Slovaški.

DELI NA