06.10.2009 | U15
Strelsko razpoložen podmladek

Mlajše selekcije izbranih vrst so bile pred reprezentančnim odmorom odlično razpoložene. Trojica je uspešno polnila nasprotnikove gole in tudi sicer so fantje pokazali všečne predstave v klubskih barvah. Zdaj prihajajo na vrsto boji za Slovenijo.

Osemnajsterica, ki se bori na domačih zelenicah in ponovni reprezentant do 21 let, Leon Črnčič, so v preteklih dneh polnili svojo statistiko. Trikrat se je mreža zatresla na vzhodnem delu Slovenije, posojeni napadalec s Kidričevega pa je proti Modeni postavil končnih 2:0. To je po debiju proti Sasauolu njegov drugi zadetek v italijanskem prvenstvu.

V 1265 minutah so se najbolj izkazali reprezentanti v vijoličastih dresih, ki so dobili obračun z Nafto in končno prišli do zmage. Pomursko-štajerski derbi je postregel s šestimi zadetki, kjer sta se med strelce vpisala tudi kapetan reprezentance do 21 let, Rene Mihelič, ki je v 36. minuti srečanja realiziral Popovićevo podajo in zadel za 3:0. Njegov klubski in reprezentančni soigralec, tokrat pa rezervist, Vito Plut, je v svojih 15 minutah, kolikor mu jih je Milanič namenil na tokratnem obračunu, v sodnikovem podaljšku potrdil zmago osemkratnih državnih prvakov in postavil končni izid srečanja (2:4). Armin Bačinovič se je enajsterici pridružil v 28. minuti in do konca srečanja porumenel.  

Po štirih krogih s sklonjenih glav so Celjani po zaslugi Rajka Repa (U21) tokrat  osvojili nov paket točk. V 33. minuti srečanja proti Ptujčanom je nekdanji kapetan selekcije U19 od daleč nameril proti gostiteljevim vratom in moštvo popeljal do četrtega mesta na ligaški razpredelnici.

Na stadionu v Spodnji Šiški je Koper slavil nad Interblockom, kjer je zaigrala trojica, ki poleg klubske zastopa tudi barve Slovenije. Zvezni nogometaš do 21 let Josip Iličič in Nejc Skubic v obrambni vrsti (U21) sta skupaj z Luko Majcenom, ki se je soigralcema pridružil ob koncu srečanja, poizkušala presenetiti Koprčane. Ti so v 12. krogih prvoligaškega nogometnega plesa zbrali že 30 točk. Na strani gostov je celotno srečanje odigral Andraž Struna (U20).

Srečanje med Rudarjem iz Velenja in Olimpijo je postreglo s tremi zadetki in dvema reprezentančnima nastopoma. Nikola Tolimir je v 38. minuti preizkusil mladega Jana Oblaka, a je čuvaj mreže in reprezentant do 21 let svoja vrata tokrat zaklenil.

Brez zmagovalca pa sta se razšla Hit Gorica in Domžale, kjer sta na strani Goričanov v prvi enajsterici zaigrala Etien Velikonja (U21) in Matija Škarabot (U21). Prvi je v 87. minuti izpustil priložnost za zmago, saj je Nejc Vidmar, domžalski in reprezentančni vratar do 21 let, njegov strel ubranil. Jovan Vidovič (U21) je odigral vseh 90. minut v domžalskem dresu, Darko Zec (U21) pa po dobrih 30. minutah, v katerih je prejel tudi rumeni karton, zaradi poškodovane mišice zapustil igrišče.  

Na drugoligaških zelenicah sta si nasproti stala Alen Pagašič, vratar Livarja iz Ivančne Gorice in Martin Milec (U21), napadalec Aluminija. Slavili so nogometaši s Kidričevega, ki so dvakrat uspeli prelisičiti reprezentančnega vratarja do 20 let.  

Tekst: Andreja Potočnik
Foto: NZS/MK

SORODNE NOVICE

  • 15.04.2024 | U15
    Kreft izbral varovance za Turnir narodov
    Slovenska reprezentanca do 15 let bo konec aprila nastopila na Turnirju narodov, ki bo potekal v Italiji. V skupinskem delu tekmovanja ”20. Torneo Delle Nazione” se bo pomerila z izbranima vrstama Savdske Arabije in Češke, selektor Boštjan Kreft pa je v ta namen objavil seznam dvaindvajsetih reprezentantov.
  • 25.01.2024 | U15
    Slovenija v drugo klonila proti Italiji
    Slovenska izbrana vrsta do 15 let je v italijanskem nogometnem centru Coverciano odigrala še drugo izmed dveh prijateljskih tekem proti Italiji. Varovanci novega selektorja Boštjana Krefta so po torkovem remiju tokrat morali priznati premoč našim zahodnim sosedom.
  • 23.01.2024 | U15
    Kreft ob poplavi zadetkov z remijem debitiral proti Italiji
    Slovenska izbrana vrsta do 15 let je v italijanskem nogometnem centru Coverciano odigrala prvo izmed dveh prijateljskih tekem proti Italiji.
  • 16.01.2024 | U15
    Izbrana vrsta do 15 let z novim selektorjem proti Italiji
    Slovenska reprezentanca do 15 let je pred kratkim dobila novega selektorja. To je postal Boštjan Kreft, ki je pred tem opravljal funkcijo pomočnika selektorja pri izbrani vrsti do 15 let. Kreft bo s svojimi varovanci v drugi polovici januarja odigral dve mednarodni prijateljski tekmi z Italijo.
  • 26.10.2023 | U15
    Slovenija znova do visoke zmage nad Bolgarijo
    Slovenska reprezentanca do 15 let je odigrala še drugo mednarodno prijateljsko tekmo proti izbrani vrsti Bolgarije. Varovanci Muamerja Vugdalića so svojemu nasportniku ponovno zabili štiri zadetke.
  • 24.10.2023 | U15
    Slovenija visoko ugnala Bolgarijo
    Slovenska reprezentanca do 15 let je odigrala prvo izmed dveh mednarodnih prijateljskih tekem proti izbrani vrsti Bolgarije. Varovanci Muamerja Vugdalića so svojemu nasportniku zabili štiri zadetke, ob tem pa so svojo mrežo ohranili nedotaknjeno.
  • 17.10.2023 | U15
    Selekcija do 15 let dvakrat z Bolgarijo
    Slovenska reprezentanca do 15 let bo v drugi polovici oktobra odigrala dve mednarodni prijateljski tekmi z Bolgarijo. Selektor Muamer Vugdalić je v ta namen objavil seznam dvaindvajsetih nogometašev, na usluge katerih bo računal na prihajajoči reprezentančni akciji.
  • 25.09.2023 | U15
    Vugdalić: Kljub porazu smo lahko zadovoljni
    Slovenska reprezentanca do 15 let je odigrala še zadnje srečanje na UEFA U15 razvojnem turnirju. Po uvodnem porazu s Turčijo in zmago nad Hrvaško so varovanci Muamerja Vugdalića na zadnjem srečanju morali priznati premoč Slovaški.
  • 23.09.2023 | U15
    Slovenija boljša od Hrvaške
    Slovenska reprezentanca do 15 let je odigrala drugo srečanje na UEFA U15 razvojnem turnirju. Potek, ko so varovanci Muamerja Vugdalića klonili proti Turčiji, so bili tokrat z minimalno zmago boljši od Hrvaške.
  • 13.09.2023 | U15
    Vugdalić izbral varovance za mednarodni turnir
    Slovenska reprezentanca do 15 let bo v drugi polovici septembra gostovala na UEFA U15 razvojnem turnirju, ki bo potekal na Hrvaškem. Selektor Muamer Vugdalić je v ta namen objavil seznam triindvajsetih nogometašev, na katere bo računal na srečanjih proti Turčiji, Hrvaški in Slovaški.

DELI NA