16.04.2024 | A
Strelsko razpoložena kar četrtina reprezentantov

Pretekli vikend so se v svojih klubih z odlično strelsko formo izkazali slovenski reprezentanti. Zadetka so se veselili Šeško, Celar, Gnezda Čerin, Gorenc Stankovič, Žugelj in Brekalo. V vlogi asistenta pa sta se izkazala Horvat in Karničnik.

V severnoameriški ligi MLS je svoj prvenec dosegel branilec David Brekalo. Bivši nogometaš Brava, ki se je pozimi iz norveškega Vikinga preselil k Orlandu, je na svoji četrti prvenstveni tekmi dosegel svoj prvi zadetek čez veliko lužo. Orlando je gostoval v prestolnici ZDA in domači D.C. United ugnal s 3:2. Brekalo je za svoje moštvo dosegel izenačujoči zadetek za 2:2. Orlando v vzhodni konferenci lige MLS po osmih krogih zaseda 13. mesto, to pa je bila šele njihova druga zmaga v sezoni.

Z novim zadetkom se je izkazal tudi prvi strelec švicarske lige Žan Celar, ki je svoj izkupiček povišal na 13 zadetkov. Tokrat je bil proti nasprotniku iz Zürricha natančen z 11 metrov in s tem drugouvrščenemu moštvu prvenstva pomagal do minimalne zmage. Lugano na lestvici Super League za vodilnim moštvom Young Boys zaostaja za 6 točk.

V nemški Bundesligi je pretekli vikend nov zadetek dosegel zvezdnik Benjamin Šeško, ki se je proti Wolfsburgu veselil svojega devetega prvenstvenega zadetka v dresu Leipziga. Biki so bili s 3:0 boljši od Volkov, z novo zmago pa nadaljujejo mrtvi tek z dortmundsko Borussio v lovu na četrto mesto na lestvici. Obe moštvi imata 56 točk. V prihodnjem krogu bodo varovanci Marca Roseja gostovali pri Heindenheimu.

Tudi v avstrijski Bundesligi smo bili priča slovenskemu slavju. Tretjič v sezoni se je med strelce vpisal kapetan graškega Sturma Jon Gorenc Stankovič, ki je v izdihljajih srečanja proti Hartbergu postavil končni izid srečanja. Pri prvemu zadetku črno-belih iz avstrijske Štajerske se je z asistenco izkazal vezist Tomi Horvat. Sturm ima po 26. krogih enako število točk kot vodilni Red Bull Salzburg, moštvi pa se bosta med seboj še zadnjič v sezoni pomerili v 29. krogu. Varovance trenerja Ilzerja pred tem čakata še dva obračuna z dunajskim Rapidom.

V grškem prvenstvu je svoj tretji zadetek v sezoni dosegel Adam Gnezda Čerin, ki je proti Lamii načel mrežo in Panathinaikosu odprl pot do nove pomembne zmage v boju za prvaka. Panathinaikos za vodilnim Paokom zaostaja za 4 točke, v prihodnjem krogu pa se bodo varovanci Fatiha Terima znova pomerili z Lamio.

Kot šesti izmed reprezentantov pa se je pretekli vikend med strelce vpisal Nino Žugelj, ki je na tretjem prvenstvenem obračunu v novi sezoni mrežo zatresel prvič in tako še izboljšal svojo fdobro ormo, ki jo je z dvema asistencama začel v prvem krogu. Njegovo moštvo Bodø/Glimt je v gosteh proti Lillestromu slavilo s 5:0 in ima po treh odigranih krogih stoodstotni izkupiček.

Reprezentant Klub Tekma Minutaža Učinek
Jure Balkovec Alanyaspor (TUR) Alanyaspor 0-4 Galatasaray 90' -
Vid Belec APOEL (CIP) Pafos 0-2 APOEL 90' -
Jaka Bijol Udinese (ITA) Udinese 1-1 Roma (tekma prekinjena) 90' -
Miha Blažič Lech Poznan (POL) Puszcza 2-1 Lech do 45' -
David Brekalo Orlando City (ZDA) DC United 2-3 Orlando City 90' gol
Žan Celar Lugano (ŠVI) Grasshoppers - Lugano do 82' gol
Vanja Drkušić Soči (RUS) Soči 1-0 Spartak 90' -
Timi Max Elšnik Olimpija (SLO) Domžale 1-3 Olimpija 90' -
Adam Gnezda Čerin Panathinaikos (GRČ) Panathinaikos 3-1 Lamia do 89' gol
Jon Gorenc Stankovič Sturm (AVT) Hartberg 1-3 Sturm 90' gol
Tomi Horvat Sturm (AVT) Hartberg 1-3 Sturm do 79' asistenca
Erik Janža Gornik Zabrze (POL) Gornik 2-0 Slask 90' -
Žan Karničnik Celje (SLO) Mura 1-3 Celje 90' asistenca
Jasmin Kurtić Südtirol (ITA) Sampdoria 0-1 Südtirol do 64' -
Sandi Lovrić Udinese (ITA) Udinese 1-1 Roma (tekma prekinjena) - -
Jan Mlakar Pisa (ITA) Pisa 3-1 Feralpisalò klop -
Jan Oblak Atletico Madrid (ŠPA) Atletico 3-1 Girona
Atletico 2-1 Borussia
90'
90'
-
-
Petar Stojanović Sampdoria (ITA) Palermo 2-2 Sampdoria 90' -
Benjamin Šeško RB Leipzig (NEM) Leipzig 3-0 Wolfsburg do 76' gol
Andraž Šporar Panathinaikos (GRČ) Panathinaikos 3-1 Lamia do 71' -
Igor Vekić Vejle (DAN) Velje 1-2 Randers klop -
Benjamin Verbič Panathinaikos (GRČ) Panathinaikos 3-1 Lamia od 90' -
Žan Vipotnik Bordeaux (FRA) Bordeaux 2-3 Bastia od 45' -
Nino Žugelj Bodø/Glimt (NOR) Lillestrom 0-5 Bodø/Glimt do 75' gol

Tekst: LD
Foto: M24

SORODNE NOVICE

  • 23.04.2024 | A
    Šeško in Žugelj znova med strelci
    Pretekli vikend so bili v svojih klubih znova na delu slovenski reprezentanti. Najbolje sta se izkazala Benjamin Šeško v Bundesligi in Nino Žugelj v Eliteserien, ki sta v polno merila že na tretji oziroma drugi zaporedni tekmi, z novo asistenco pa se je v Ekstraklasi izkazal tudi Erik Janža.
  • 18.04.2024 | A
    Dres 2024: Evolucija, ne revolucija
    Z velikim ponosom predstavljamo novi dres slovenske nogometne reprezentance – dres, v katerem bo slovenska reprezentanca nastopila na evropskem prvenstvu 2024 v Nemčiji.
  • 16.04.2024 | A
    Na Evropsko prvenstvo v oblekah s.Oliver
    Podjetje s.Oliver SLO je pridobilo prestižno vlogo uradnega partnerja slovenske nogometne reprezentance in bo zagotovilo uradne uniforme za celotno reprezentanco, strokovni štab in podporno ekipo za nastop na prihajajočem evropskem prvenstvu v Nemčiji.
  • 09.04.2024 | A
    Šeško, Šporar in Karničnik znova med strelci
    Minuli konec tedna so bili znova na delu slovenski reprezentanti. Tokrat je bila strelsko uspešna trojica. Benjamin Šeško je Leipzigu z golom pomagal do visoke zmage nad Freiburgom, v Prvi ligi Telemach se je z novim zadetkom izkazal Žan Karničnik, napadalec Andraž Šporar pa je po vstopu v igro z zadetkom odločil atensko-solunski derbi.
  • 26.03.2024 | A
    Portugalci klonili v polnih Stožicah, z goloma Gnezde Čerina in Elšnika do prestižne zmage
    Nogometna reprezentanca Slovenije je pred 16.432 gledalci v Stožicah prekinila 11 tekem dolgo zmagovalno serijo Portugalske. Za prestižno zmago Slovencev sta na prenovljeni zelenici zadela Adam Gnezda Čerin in Timi Max Elšnik.
  • 26.03.2024 | A
    Slovenija danes s Portugalsko
    Slovenska nogometna reprezentanca bo drevi ob 20.45 v Stožicah na drugi pripravljalni tekmi za letošnje evropsko prvenstvo gostila Portugalsko.
  • 25.03.2024 | A
    Kek: Če ne bomo pravi, lahko sledi porcija
    Slovenska nogometna reprezentanca bo v torek ob 20.45 v razprodanih Stožicah na drugi pripravljalni tekmi za letošnje evropsko prvenstvo gostila Portugalsko. Kljub slovitemu tekmecu v slovenskem taboru poudarjajo razmišljanje predvsem o sebi in to, da bodo morali biti boljši kot na Malti.
  • 24.03.2024 | A
    Pomembne informacije pred tekmo s Portugalsko
    Slovenska nogometna reprezentanca se bo v torek, 26. marca 2024, ob 20:45 v Stožicah pomerila s Portugalsko. Ker je osrednji slovenski stadion za nogometni spektakel že dalj časa razprodan, je Nogometna zveza Slovenije pripravila posebne napotke, ki vam bodo olajšali prihod na prizorišče tekme in izboljšali navijaško izkušnjo.
  • 24.03.2024 | A
    V polnih Stožicah je vse mogoče
    V idiličnem okolju Nacionalnega nogometnega centra Brdo, je slovenska nogometna reprezentanca opravila nov trening pred torkovim spektaklom v Stožicah.

DELI NA