24.11.2017 | Ženska A
Suvereno opravile s Ferskimi otoki

Slovenska ženska nogometna reprezentanca je v 3. krogu kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2019 v skupini 5 v Ajdovščini premagala Ferske otoke s 5:0 (4:0). Slovenke naslednja tekma v teh kvalifikacijah čaka 6. aprila, ko bodo gostile Islandijo.

Kvalifikacije za SP 2019, Ajdovščina, 24.11.
Slovenija – Ferski otoki 5:0 (4:0)
1:0 Prašnikar (7.), 2:0 Agrež (29.), 3:0 Prašnikar (36.), 4:0 Rozmarič (41.), 5:0 Prašnikar (87.)

Slovenija: Meršnik, Rozmarič, Agrež, Milovič (Mori/57.), Zver, Čonč (Bratuša/89.), Prašnikar, Korošec, Kralj (Kolbl/46.), Eržen, Makovec.

Videoposnetek tekme:

Kapetanka podajala

Slovenke so v dvoboju ekip, ki doslej še nista osvojili točke, hitro začele upravičevati vlogo favoritinj. Že v sedmi minuti je z glavo iz bližine zadela Lara Prašnikar za 1:0 po lepem prodoru in podaji Mateje Zver.

Po kopici nenatančnih in blokiranih strelov so domačinke vodstvo podvojile v 29. minuti, ko je po novi podaji Zverove, tokrat s prostega strela z desne strani, iz bližine zadela Sara Agrež. V 36. minuti je svoj drugi zadetek na tekmi dosegla Prašnikarjeva, in sicer iz bližine po podaji Kaje Eržen, v 40. pa je za 4:0 po kotu zadela Špela Rozmarič. V 44. minuti je Zverova dobro merila s približno 20 metrov in zadela stičišče prečke in vratnice tekmečevih vrat.

Prašnikarjeva trikrat

V drugem polčasu je z nekaj lepimi potezami nase opozorila Zverova, Dominika Čonč pa je v 64. minuti zadela vrhnji del prečke. Sicer pa so imele gostiteljice še nekaj priložnosti, ki pa jih niso unovčile, na drugi strani pa Ferski otoki praktično niti enkrat niso ogrozili slovenskih vrat. Končni izid je v 87. minuti postavila Prašnikarjeva s svojim tretjim zadetkom na tekmi.

Selektor Damir Rob je tekmo začel z Zalo Meršnik, Špela Rozmarič, Saro Agrež, Ano Milovič, Matejo Zver, Dominiko Čonč, Laro Prašnikar, Kajo Korošec, Barbaro Kralj, Kajo Eržen in Saro Makovec. V drugem polčasu so priložnost dobile še Špela Kolbl, Adrijana Mori in Urška Bratuša.

V kvalifikacijah igrajo reprezentance v sedmih skupinah. Na SP se bodo neposredno uvrstile zmagovalke skupin, štiri najboljše drugouvrščene pa bodo igrale dodatne kvalifikacije.

Izjavi po tekmi:

Damir Rob, selektor Slovenije:
„Naredili smo, kar smo želeli. Videlo se je, kako so si punce želele te zmage. Pomembno je bilo, da smo hitro dosegli gol. To nam je uspelo. Do konca polčasa smo dosegli še tri gole. Dekletom čestitam za prikazano, predvsem pa prvi polčas. V nadaljevanju je bilo še precej priložnosti, ko bi lahko reagirali boljše. Ko zmagaš 5:0, moraš biti zadovoljen. Pomembno je, da imamo prvo zmago in tri točke. Ekipa je pridobila na samozavesti.“

Lara Prašnikar:
„To je moj prvi „hattrick“ v slovenskem dresu. Hvala soigralkam, ki so mi danes dale toliko dobrih žog. Potrebovale smo tako tekmo in tako zmago. Lahko bi zabili še kakega ve. Dokazale smo, da smo boljša ekipa. Rastemo, a bodo morala dekleta še bolj trenirati, da bomo lahko prišle še bližje Češki in podobnim ekipam. Lahko pa rečem, da smo dobra „klapa“, dobro se razumemo. Proti Češki nam je manjkalo nekaj igralk. Zdaj pa so te mlade nogometašice popolnile luknje, ki so ostale po tem, ko so nas nekatere zapustile. Vesela sem, ker so se danes izkazale tudi mlade.“

Tekst: STA, D.P.
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

  • 19.04.2024 | Ženska A
    Nova zmaga za Matejo Zver
    Državna prvenstva gredo h koncu, v pomembnih vlogah tudi naše legionarke. Kar nekaj naših reprezentantk pa ogreva po poškodbi, zato tudi tokrat niso igrale Zara Kramžar, Adrijana Mori in Nina Predanič.
  • 09.04.2024 | Ženska A
    Iz Skopja s prepričljivo zmago
    Ženska članska reprezentanca se iz Severne Makedonije vrača s visoko zmago (0:5). Po dveh tekmah kvalifikacij za EP 2025 je Slovenija na vrhu lestvice skupine v Ligi C. V 180 minutah so naše igralke dosegle sedem golov, prejele niso nobenega.
  • 09.04.2024 | Ženska A
    V Skopju proti Severni Makedoniji
    V Skopju se danes ob 15. uri nadaljujejo kvalifikacije za evropsko prvenstvo članic. Naša ženska nogometna reprezentanca gostuje pri Severni Makedoniji in lovi 2. zmago. Tekmo bo prenašal tudi Sportklub.
  • 08.04.2024 | Ženska A
    Z jasnim ciljem na prvo gostovanje
    „Pogledali smo si njihove dobre in slabe plati. Mi se moramo osredočiti nase ter igrati našo igro, kot smo to delali dosedaj. Cilj je isti, kot je bil pred dnevi proti Moldaviji. Želimo zmagati,“ je jasen v napovedi selektor Saša Kolman.
  • 07.04.2024 | Ženska A
    V Skopju nadaljevati začeto v Ljubljani
    Ženska nogometna reprezentanca bo v torek, 9.4., gostovala v Skopju, kjer se bo na 2. tekmi kvalifikacij za EP 2025 pomerila s Severno Makedonijo.
  • 05.04.2024 | Ženska A
    Kvalifikacije začele z zmago
    Ženska članska reprezentanca je z domačo zmago proti Moldaviji (2:0) začela kvalifikacije za evropsko prvenstvo 2025. Za prve tri točke sta zadeli Lara Prašnikar in Zala Kuštrin.
  • 05.04.2024 | Ženska A
    Slovenija proti Moldaviji začenja kvalifikacije za EP
    Varovanke selektorja Saše Kolmana se bodo v Ljubljani v Športnem parku Šiška uvodoma pomerile z Moldavijo. To bo tekma 41. (Slovenija) in 120. (Moldavija) reprezentance na uradni Fifini jakostni lestvici.
  • 04.04.2024 | Ženska A
    S hitrim golom bi si olajšale delo
    Jutri ob 16.30 bo ženska članska reprezentanca odigrala uvodno tekmo v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2025. Varovanke selektorja Saše Kolmana se bodo pomerile z Moldavijo. To bo tekma 41. in 120. države na uradni Fifini jakostni lestvici.
  • 03.04.2024 | Ženska A
    Trening z mislijo na Moldavijo
    Slovenska ženska reprezentanca se pripravlja na uvodno srečanje v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2025. Varovanke selektorja Saše Kolmana se bodo v petek, 5.4., ob 16.30 doma v Ljubljani (Športni park Šiška), pomerile z Moldavijo.
  • 01.04.2024 | Ženska A
    Zbor članic, v petek prva tekma kvalifikacij
    Slovenska ženska reprezentanca se je danes zbrala in začela priprave na skorajšnji začetek kvalifikacij za evropsko prvenstvo. Slovenija bo v petek, 5.4., ob 16.30 doma v Ljubljani (Športni park Šiška) gostila Moldavijo.

DELI NA