Tabor dobil primorski dvoboj

CB 24 Tabor Sežana - Koper 1:0 (1:0)

* Stadion Rajko Štolfa, brez gledalcev, sodniki: Jug, Bensa, Černe.
* Strelec: 0:1 Žužek (33., avtogol).
* Tabor Sežana: Koprivec, Ristić, Nemanić, Babić (od 90. Stare), Briški, Doukoure, Zebić, Mihaljević, Kouao, Sever (od 71. Salkič), Stančič (od 71. Rovas).
* Koper: Vargić, Jozinović, Žužek, Cerovec, Mišić (od 84. Badžim), Dodlek, Pejić (od 59. Jelič Balta), Vršič (od 85. Vekić), Čirjak (od 45. Mlakar), Stevanovič, Mulahusejnović (od 78. Bešir).
* Rumeni kartoni: Doukoure, Mihaljević; Mišić, Jozinović, Cerovec.
* Rdeč karton: /

Čast začetka nove sezone, prvi krog zaradi okužb z novim koronavirusom sicer ne bo popoln, je pripadel primorskima kluboma. Domačini so v spomladanskem delu prejšnje sezone z zanesljivimi predstavami že precej pred koncem sezone potrdili prvoligaški status tudi za 2020/21, Koprčani pa so si ga spet priigrali kot najboljša ekipa druge lige, a so bili po prekinitvi tekmovanja od začetka marca brez uradnih tekem.

Domača zasedba je prvo tekmo nove sezone pričela v spremenjeni zasedbi, saj je klub v kratkem premoru zapustilo kar nekaj igralcev. Med vidnejšimi okrepitvami pa je nekdanji reprezentančni vratar Jan Koprivec, ki je danes tudi začel tekmo.

V Kopru po vrnitvi na prvoligaško sceno ne skrivajo želje, da bi se potegovali tudi za mesta v Evropi. A danes najodmevnejše okrepitve, Aleksandra Rajčevića, ki je prišel iz Maribora, še ni bilo v postavi.

Prvih 45 minut nove sezone so bolje odigrali nogometaši Tabora. Prav na začetku so sicer prepustili pobudo gostom, pri katerih pa Dare Vršič s strelom z 20 metrov ni bil natančen in žogo poslal mimo gola.

Pozneje so bili vse aktivnejši in nevarnejši domači, motor ekipe pa je bil v prvem delu Dominik Mihaljević. V 27. minuti je meril z leve strani kazenskega prostora, a mimo gola.

Isti igralec je nato po strelu iz obrata zadel v telo Timoteja Dodleka, v naslednji akciji domačega napadalca pa se je izid spremenil. Mihaljević je s podajo z leve strani skušal zaposliti soigralce v kazenskem prostoru, toda žogo je še pred njimi odbil gostujoči branilec Žan Žužek in jo preusmeril v svojo mrežo. Po zadnji nevarni akciji Mihaljevića v prvem polčasu pa je Vargić žogo v 37. minuti ukrotil.

V nadaljevanju so spet prvi prišli do priložnosti gostje, po prostem strelu s kakšnih 20 metrov pa je v 50. minuti kapetan Vršič meril po sredini gola, a nekoliko previsoko.

Domači bi lahko vodstvo povišali pet minut zatem, ko je v kazenski prostor prodrl Mario Babić, a se ni odločil za preigravanje vratarja. Podal je nazaj Kevinu Doukoureju, ta pa je nato nastreljal Vargića.

Za Koper nje v 73. minuti močno z 20 metrov sprožil Dodlek, žoga je za malo zgrešila stičišče vratnice in prečke. Koprčani so sicer v zadnjem delu tekme prevzeli pobudo, a prave nevarnosti za izenačenje ni bilo. Lahko pa bi domači v sodnikovem dodatku še potrdili zmago, a je po prostem strelu Mihajlevića vratar žogo odbil v kot.

V naslednjem krogu bo v nedeljo, 30. avgusta sežanska ekipa gostovala pri pokalnih prvakih v Murski Soboti, Koprčani pa bodo isti dan gostili ljubljansko Olimpijo.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

DELI NA