05.08.2022 | Prva liga Telemach
Tabor ob koncu strl Celjane

CB24 Tabor Sežana - Celje 1:0 (0:0)

* Stadion Rajko Štolfa, sodniki: Jug, Vukan, Jamnik.
* Strelec: 1:0 Stanković (84.).
* CB24 Tabor Sežana: Koprivec, Kouao (od 70. Iscaye), Ovsenek, Štravs, Letaj, Korošec, Ad. Zeljković (od 46. Stanković), Tolić (od 90. Čakš), Khali (od 63. Gomes da Costa), Nikolić, Kljun (od 70. Kocić).
* Celje: Rozman, Zec, Vuklišević, Flis (od 17. Brecl), Ajhmajer, Zabukovnik (od 55. Majevskij), Kouter (od 78. Matić), Svetlin (od 55. Janjičić), Božić (od 46. Gbamble), Ikwuemesi, Bajde.
* Rumeni kartoni: Ovsenek, Tolić; Zec.
* Rdeč karton: Ovsenek (54.).

Sežanci so v četrtem krogu prišli do prve zmage v novem prvenstvu. Nekoliko presenetljivo, še posebej, ker so od 54. minute igrali z igralcem manj, so premagali Celje. Tekmo je po protinapadu v 84. minuti odločil natančen strel Jakoslava Stankovića, pred tem Sežanci niso imeli lepše priložnosti. Precej nevarnejši so bili Celjani, dvakrat so zadeli okvir vrat, za neučinkovitost pa so bili kaznovani s prvim porazom v prvenstvu. Do tekme na Primorskem so vse tri tekme remizirali.

Zaradi velike vročine v Sežani, kjer Tabor kot edini prvoligaš še nima reflektorjev in mora svoje tekme igrati v popoldanskem terminu, ni bilo ustreznih pogojev za igranje kakovostnega nogometa. Ekipi sta tekmo sicer začeli živahno, a ritem igre je hitro padel, maloštevilni gledalci pa so v prvem polčasu videli le eno pravo priložnost.

V 12. minuti je Nino Kouter prodrl v kazenski prostor, nesebično podal do Gregorja Bajdeta, ta je bil sam pred vratarjem Janom Koprivcem, a je streljal slabo, Koprivec je njegov strel ubranil. Sežanski vratar je moral posredovati tudi deset minut pozneje, ko ga je od daleč poskušal premagati Amadej Brecl, to pa je bilo tudi vse, kar so gledalci videli v prvem delu.

Začetek drugega je spet obetal več. Po Bajdetovem strelu z glavo je žoga končala v naročju sežanskega vratarja, na drugi strani je celjska obramba blokirala strel Nabila Khalija, Tamar Svetlin pa je z roba kazenskega prostora streljal mimo gola.

V 54. minuti so domači ostali brez Žige Ovseneka, ki je zaradi prekrška dobil drugi rumeni karton in moral predčasno v slačilnico. Potem ko so ostali z igralcem manj, so se varovanci Dušana Kosića postavili v obrambno postavitev, Celjani pa so oblegali njihova vrata.

Po strelu Nene Juniorja Gbambla je Koprivec žogo odbil v kot, po njem je Chukwubuikem Ikwuemesi zadel stičišče vratnice in prečke. Okvir vrat so Celjani zadeli tudi nekaj minut pozneje, ko je Bajde lepo poskusil s strelom iz obrata, Koprivec pa je žogo odbil v desno vratnico in tako postal eden od junakov tekme.

Drugi junak je bil rezervist Stanković, ki je po podaji povratnika v ekipo Milana Kocića z natančnim strelom z roba kazenskega prostora končal protinapad, pred tem se je za las izognil nedovoljenemu položaju.

V naslednjem krogu bo Tabor gostoval v Murski Soboti, Celje bo gostilo Bravo.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 03.08.2022 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Tabor - Celje
    Tako Tabor kot tudi Celje sta si v prejšnjem krogu točko izborila tik pred koncem. Si bodo navijači nohte znova grizli vse do zadnjega?

DELI NA