10.11.2021 | U18
Tavares odločil prvi spopad s Slovaško

Reprezentanca do 18 let, ki jo vodi Anton Žlogar, je v Kranjski Gori odigrala prvo od dveh prijateljskih tekem s slovaškimi vrstniki. Zanimiv obračun je z golom v končnici odločil Marcos Tavares mlajši. 

MEDNARODNA PRIJATELJSKA TEKMA

SLOVENIJA U18 - SLOVAŠKA U18 1:0 (0:0)

Strelec: Tavares ml. (82')
Slovenija U18 - začetna enajsterica: Dermastija, Čeferin, Trdin, Sitar, Puconja, Kljun, Černe, Kuzmić, Matjaž, Milić, Dodig. Selektor: Anton Žlogar.
Slovaška U18 - začetna enajsterica: Hrdina, Uradnik, Bagin, Kachnič, Sauer, Javorček, Bortoli, Nagy, Kovacs, Juritka, Ovšonka. Selektor: Stanislav Maček.

Prvi polčas je postregel z dokaj izenačeno predstavo, ekipi pa s taktično predstavo nista puščali veliko prostora ena drugi. Nejc Dermastija se je nekajkrat dobro odzval na nevarne situacije s strani Slovakov, najlepšo priložnost polčasa pa smo dočakali tik pred odmorom. Aljaž Dodig je v 41. minuti podal v kazenski prostor, Tom Kljun pa je žogo poslal preko vrat.

Slovenci so prvi zapretili tudi v drugem polčasu, Slovake je v 56. minuti rešil okvir gola, Gašper Černe je po prostem strelu z desne z glavo zadel prečnik. V 71. minuti je s črte kazenskega prostora nevarno meril Tom Kljun, a je njegov udarec poletel za las mimo leve vratnice. Tri minute kasneje so bili blizu zadetka tudi Slovaki. Mikulaš Demjanovič je zadel stičišče prečnika in leve vratnice, strel Leonarda Bortolija pa je odbil Nejc Dermastija.

Četa selektorja Antona Žlogarja pa se je veselila v 82. minuti. Samo Matjaž je na levi strani igrišča izigral kar dva slovaška igralca, v nadaljevanju akcije pa je Alex Banjac zaposlil Marcosa Tavaresa, ki je z 12 metrov zatresel mrežo tekmeca. Štiri minute po golu so zapretili tudi Slovaki. Leonardo Bortoli je prodrl po desni, po udarcu Mikulaša Demjanoviča z bližine pa se je izkazal Nejc Dermastija.

"Tekma je bila trda in izenačena, kot smo jo v pripravi na srečanje tudi pričakovali. Gre za trdo in telesno dobro pripravljeno reprezentanco Slovaške, ki je dobra tako na taktičnem kot tehničnem področju. To je bil odličen test za naše fante. V prvem polčasu smo bili preveč hitri in premalo umirjeni na žogi, kljub temu pa smo si pripravili eno, dve priložnosti za zadetek. V nadaljevanju tekme smo skušali z nekaj menjavami dvigniti tempo, kar nam je uspelo. Če potegnem črto, menim, da smo zasluženo zmagali. Slovakom smo dopustili malo, imeli so eno pravo priložnost, ko smo imeli nekaj sreče, da niso dosegli zadetka. Mi smo si pripravili še nekaj dobrih situacij in lahko čestitam fantom. To je dobra popotnica za petkovo tekmo," je po zmagi dejal selektor Tonči Žlogar.  

Slovenska reprezentanca, ki jo prihodnjo jesen čakajo kvalifikacije za mladinsko evropsko prvenstvo, se bo s Slovaško še enkrat pomerila v petek.

Tekst: PDo
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

 • 24.03.2022 | U18
  Tudi v drugo boljši od Azerbajdžana
  Slovenska reprezentanca do 18 let je na drugi prijateljski tekmi v Nacionalnem centru Brdo premagala selekcijo Azerbajdžana z 2:1. (1:0).
 • 22.03.2022 | U18
  V končnici do zmage nad Azerbajdžanom
  Slovenska reprezentanca do 18 let je v Nacionalnem nogometnem centru Brdo premagala izbrano vrsto Azerbajdžana z 1:0 (0:0).
 • 15.03.2022 | U18
  Dvakrat z Azerbajdžanom
  Reprezentanca Slovenije do 18 let se bo v nedeljo zbrala na nekajdnevnih pripravah, v sklopu katerih bo odigrala dve prijateljski tekmi z azerbajdžanskimi vrstniki.
 • 12.11.2021 | U18
  Na drugi tekmi boljši Slovaki
  Slovenska reprezentanca do 18 let je v Kranjski Gori odigrala drugO prijateljsko tekmo z izbrano vrsto Slovaške. Varovanci Tončija Žlogarja so tokrat klonili z 0:3.
 • 04.11.2021 | U18
  Dvakrat s Slovaško
  Slovenska reprezentanca do 18 let bo v začetku novembra v Kranjski Gori odigrala prijateljski tekmi s Slovaško.
 • 23.09.2021 | U18
  Slovenci do zmage nad Srbijo
  Slovenska reprezentanca do 18 let je na drugi prijateljski tekmi premagala Srbijo z 1:0 (0:0).
 • 21.09.2021 | U18
  Na prvi tekmi slavili Srbi
  Slovenska reprezentanca do 18 let je na prvi prijateljski tekmi v Nacionalnem nogometnem centru Brdo klonila proti izbrani vrsti Srbije z 1:4 (0:2).
 • 15.09.2021 | U18
  Selekcija do 18 let dvakrat s Srbijo
  Ob kadetski izbrani vrsti bo v prihodnjem tednu aktivna tudi reprezentanca do 18 let. Četa Antona Žlogarja se bo v Nacionalnem nogometnem centru Brdo dvakrat pomerila z reprezentanco Srbijo.
 • 08.06.2021 | U18
  Po Savdijcih ugnali še Hrvate
  Nogometna reprezentanca do 18 let je na mednarodnem turnirju v hrvaškem Svetem Martinu na Muri vknjižila še drugo zmago. Moštvo selektorja Boštjana Cesarja je po Saudovi Arabiji premagali še domačo Hrvaško in z dvema zmagama osvojila turnir štirih reprezentanc.

DELI NA