10.11.2021 | U18
Tavares odločil prvi spopad s Slovaško

Reprezentanca do 18 let, ki jo vodi Anton Žlogar, je v Kranjski Gori odigrala prvo od dveh prijateljskih tekem s slovaškimi vrstniki. Zanimiv obračun je z golom v končnici odločil Marcos Tavares mlajši. 

MEDNARODNA PRIJATELJSKA TEKMA

SLOVENIJA U18 - SLOVAŠKA U18 1:0 (0:0)

Strelec: Tavares ml. (82')
Slovenija U18 - začetna enajsterica: Dermastija, Čeferin, Trdin, Sitar, Puconja, Kljun, Černe, Kuzmić, Matjaž, Milić, Dodig. Selektor: Anton Žlogar.
Slovaška U18 - začetna enajsterica: Hrdina, Uradnik, Bagin, Kachnič, Sauer, Javorček, Bortoli, Nagy, Kovacs, Juritka, Ovšonka. Selektor: Stanislav Maček.

Prvi polčas je postregel z dokaj izenačeno predstavo, ekipi pa s taktično predstavo nista puščali veliko prostora ena drugi. Nejc Dermastija se je nekajkrat dobro odzval na nevarne situacije s strani Slovakov, najlepšo priložnost polčasa pa smo dočakali tik pred odmorom. Aljaž Dodig je v 41. minuti podal v kazenski prostor, Tom Kljun pa je žogo poslal preko vrat.

Slovenci so prvi zapretili tudi v drugem polčasu, Slovake je v 56. minuti rešil okvir gola, Gašper Černe je po prostem strelu z desne z glavo zadel prečnik. V 71. minuti je s črte kazenskega prostora nevarno meril Tom Kljun, a je njegov udarec poletel za las mimo leve vratnice. Tri minute kasneje so bili blizu zadetka tudi Slovaki. Mikulaš Demjanovič je zadel stičišče prečnika in leve vratnice, strel Leonarda Bortolija pa je odbil Nejc Dermastija.

Četa selektorja Antona Žlogarja pa se je veselila v 82. minuti. Samo Matjaž je na levi strani igrišča izigral kar dva slovaška igralca, v nadaljevanju akcije pa je Alex Banjac zaposlil Marcosa Tavaresa, ki je z 12 metrov zatresel mrežo tekmeca. Štiri minute po golu so zapretili tudi Slovaki. Leonardo Bortoli je prodrl po desni, po udarcu Mikulaša Demjanoviča z bližine pa se je izkazal Nejc Dermastija.

"Tekma je bila trda in izenačena, kot smo jo v pripravi na srečanje tudi pričakovali. Gre za trdo in telesno dobro pripravljeno reprezentanco Slovaške, ki je dobra tako na taktičnem kot tehničnem področju. To je bil odličen test za naše fante. V prvem polčasu smo bili preveč hitri in premalo umirjeni na žogi, kljub temu pa smo si pripravili eno, dve priložnosti za zadetek. V nadaljevanju tekme smo skušali z nekaj menjavami dvigniti tempo, kar nam je uspelo. Če potegnem črto, menim, da smo zasluženo zmagali. Slovakom smo dopustili malo, imeli so eno pravo priložnost, ko smo imeli nekaj sreče, da niso dosegli zadetka. Mi smo si pripravili še nekaj dobrih situacij in lahko čestitam fantom. To je dobra popotnica za petkovo tekmo," je po zmagi dejal selektor Tonči Žlogar.  

Slovenska reprezentanca, ki jo prihodnjo jesen čakajo kvalifikacije za mladinsko evropsko prvenstvo, se bo s Slovaško še enkrat pomerila v petek.

Tekst: PDo
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

 • 02.06.2023 | U18
  Žlogar izbral za prijateljska obračuna s Poljsko in Črno goro
  Slovenska reprezentanca do 18 let se bo med 13. in 15. junijem pomerila z izbranima vrstama Poljske ter Črne gore. Selektor Anton Žlogar je v ta namen izbral 25 igralcev letnika 2005, ki se bodo v Gornji Radgoni pomerili z omenjenima nasprotnikoma.
 • 11.05.2023 | U18
  Slovenija na drugem srečanju ugnala Bosno in Hercegovino
  Reprezentanca Slovenije do 18 let se je še drugič pomerila z izbrano vrsto Bosne in Hercegovine. Varovanci selektorja Antona Žlogarja so bili v Zenici tokrat boljši od svojih vrstnikov, saj so slavili z 1:3. 
 • 09.05.2023 | U18
  Na prvem srečanju z Bosno in Hercegovino brez zadetkov
  Reprezentanca Slovenije do 18 let se je pomerila z izbrano vrsto Bosne in Hercegovine. Varovanci selektorja Antona Žlogarja so se v Zenici s svojimi vrstniki razšli z neodločenim izidom 0:0. Drugi obračun proti istemu nasprotniku bo odigran v četrtek.
 • 02.05.2023 | U18
  Žlogar izbral za prihodnja prijateljska obračuna
  Slovenska reprezentanca do 18 let se bo med 9. in 11. majem pomerila z izbranima vrstama Bosne in Hercegovine ter Savdske Arabije. Selektor Anton Žlogar je v ta namen vpoklical 23 nogometašev.
 • 09.06.2022 | U18
  V Čatežu premagali Severno Makedonijo
  Reprezentanca Slovenije do 18 let je junijske priprave sklenila z zmago. Izbranci selektorja Antona Žlogarja so v Čatežu s 3:0 premagali Severno Makedonijo, še na tretji tekmi pa so svojo mrežo ohranili nedotaknjeno.
 • 07.06.2022 | U18
  Na drugi tekmi s Poljaki brez zadetkov
  Reprezentanci Slovenije in Poljske do 18 let sta v Krškem odigrali še drugo prijateljsko srečanje. Po slovenski zmagi na prvi tekmi tokratni obračun ni dal zmagovalca, ekipi sta se razšli z začetnim rezultatom.
 • 01.06.2022 | U18
  V Krškem premagali Poljsko
  Junijski termin za reprezentančno akcijo izkorišča tudi izbrana vrsta Slovenije do 18 let. Četa Tončija Žlogarja je v Krškem odigrala prvo od treh tekem in z 2:0 premagala reprezentanco Poljske.
 • 25.05.2022 | U18
  Žlogar izbral za prijateljski turnir
  Slovenska reprezentanca do 18 let bo med 1. in 9. junijem sodelovala na mednarodnem prijateljskem turnirju. Selektor Tonči Žlogar je v ta namen selekcioniral reprezentanco letnikov 2004 in mlajših, ki se bo dvakrat pomerila z izbrano vrsto Poljske, enkrat pa s Severno Makedonijo.
 • 24.03.2022 | U18
  Tudi v drugo boljši od Azerbajdžana
  Slovenska reprezentanca do 18 let je na drugi prijateljski tekmi v Nacionalnem centru Brdo premagala selekcijo Azerbajdžana z 2:1. (1:0).
 • 22.03.2022 | U18
  V končnici do zmage nad Azerbajdžanom
  Slovenska reprezentanca do 18 let je v Nacionalnem nogometnem centru Brdo premagala izbrano vrsto Azerbajdžana z 1:0 (0:0).

DELI NA