17.11.2010 | A
Tekma z Gruzijo kot uvod v devetdesetletnico

Nogometna zveza Slovenije v letu 2010 praznuje devetdesetletnico svojega delovanja. Krovna nogometna organizacija je bila ustanovljena aprila 1920, tekma z Gruzijo pa bo uvod v niz aktivnosti obeleževanja te obletnice.

Pravzaprav je bil formalni uvod v obeleževanje devetdesetletnice krovne nogometne organizacije opravljen že aprila, ko so bili na skupščini Nogometne zveze Slovenije predstavljeni vsi reprezentančni dresi od leta 1990 naprej. Skupščina je tako nekako otvorila slavnostno leto, ki se počasi izteka.

Slovenska članska reprezentanca je z izjemnimi rezultati in uvrstitvijo na SP 2010 poskrbela, da bo leto 2010 v zgodovino slovenskega nogometa vpisano z zlatimi črkami, zato je logično, da bo zadnja tekma reprezentance v iztekajočem se letu, na primeren način obeležila spomin na rojstvo krovne nogometne organizacije v Sloveniji. Reprezentanti Slovenije bodo tako na rokavu nosili logotip, ki ga je NZS pripravila ob tej priložnosti.

Če bo tekma z Gruzijo uvod v aktivnosti, pa bo glavni letošnji dogodek slavnostna akademija, ki bo 3. decembra v Ljubljani. “Slavnostna akademija je primeren dogodek, da se skupaj s člani nogometne družine ter v družbi najvišjih predstavnikov evropskega in slovenskega nogometa skupaj zazremo na prehojeno pot in postavimo temelje za prihajajoče aktivnosti, ki bodo vodile proti stoletnici krovne nogometne organizacije v Sloveniji,” je ob tej priložnosti povedal idejni vodja prireditve, generalni sekretar NZS Aleš Zavrl.

Zavrl je kot eno glavnih prihajajočih aktivnosti v letu 2011 izpostavil “interaktivno moderno razstavo z avdio-video materialom, ki bo gostovalva v vseh devetih nogometnih regijah po Sloveniji.” Tako bo predstava po vsakem gostovanju pri enem od MNZjev ‘rasla’ z dodatki iz zgodovine teh nogometnih regij, na koncu pa bo na primeren način predstavljena v hiši slovenskega nogometa.

Nogometna zveza Slovenije bo na slavnostni akademiji med goste razdelila tudi publikacijo ob 90-letnici, v kateri bodo na  64 straneh predstavljena različna obdobja nogometnega udejstvovanja, s poudarkom na delu Nogometne zveze Slovenije v zadnjih desetih letih.

Tekst: NZS/MaK

SORODNE NOVICE

 • 04.12.2023 | A
  Euro 2024: Odmevi po žrebu
  Slovenska delegacija na čelu s selektorjem Matjažem Kekom in predsednikom Nogometne zveze Slovenije Radenkom Mijatovićem je v Hamburgu žreb skupin za evropsko prvenstvo 2024 v Nemčiji ocenila za težak. Kot pa je poudaril selektor, tekmece poznajo in bodo na EP šli tekmovat, ne zgolj sodelovat.
 • 04.12.2023 | A
  V skupini C z Dansko, Srbijo in Anglijo
  Slovenska nogometna reprezentanca se bo na evropskem prvenstvu, ki bo med 14. junijem in 14. julijem prihodnje leto potekalo v Nemčiji, v skupini C pomerila proti Danski, Srbiji in Angliji. Tako je določil današnji žreb v hamburški koncertni dvorani.
 • 04.12.2023 | A
  Euro 2024: Prednostna obravnava za slovenske navijače
  Nogometna zveza Slovenije svojim navijačem zagotavlja prednostno obravnavo pri nakupu vstopnic za tekme slovenske nogometne reprezentance v sklopu Eura 2024. Ključen podatek, ki slovenskim navijačem zagotavlja prednostno obravnavo pri žrebu, je EMŠO številka, ki jo je nujno potrebno vnesti v polje, kjer je predvidena številka ID osebnega dokumenta (Passport/ID number).
 • 02.12.2023 | A
  Slovenski nogometaši bodo danes dobili tekmece za Euro 2024
  Slovenska nogometna reprezentanca bo danes dobila tekmece za evropsko prvenstvo 2024. Evropska nogometna zveza Uefa bo žreb skupin izvedla ob 18. uri v Hamburgu, enem od desetih nemških mest, ki bodo gostila tekme EP med 14. junijem in 14. julijem prihodnje leto.
 • 01.12.2023 | A
  Razpis za odprto delovno mesto Strokovni sodelavec za trenerska usposabljanja
  Iščemo osebo, ki je pozitivno naravnana, samoiniciativna, komunikativna, odgovorna, timsko usmerjena, ima primeren odnos do sodelavcev in ostalih deležnikov, predvsem pa odgovoren odnos do kakovosti dela.
 • 30.11.2023 | A
  EURO 2024: Vse o vstopnicah na enem mestu
  Slovenska nogometna reprezentanca bo 2. decembra dobila nasprotnike, s katerimi se bo pomerila v sklopu skupinskega dela Eura 2024. Vzporedno z žrebom bo stekla tudi prva faza prodaje vstopnic za nogometni spektakel, kjer bo za slovenske navijače na voljo 10.000 vstopnic za posamično tekmo slovenske nogometne reprezentance v skupinskem delu prvenstva.
 • 30.11.2023 | A
  Slovenska nogometna reprezentanca bo v soboto dobila tekmece za Euro 2024
  Slovenska nogometna reprezentanca bo v soboto dobila tekmece za evropsko prvenstvo 2024. Evropska nogometna zveza Uefa bo žreb skupin izvedla ob 18. uri v Hamburgu, enem od desetih nemških mest, ki bodo gostila tekme EP med 14. junijem in 14. julijem prihodnje leto.
 • 27.11.2023 | A
  Slovenija leto evropskega prvenstva začenja v ZDA
  Slovenska nogometna reprezentanca bo 20. januarja 2024 odigrala pripravljalno tekmo proti ekipi ZDA na stadionu Toyota Field v San Antoniu. Tekma bo za slovensko reprezentanco odlična priložnost za pripravo na leto, v katerem bo Slovenija ponovno zaigrala na prvenstvu najboljših Stare celine.
 • 23.11.2023 | A
  EURO 2024: Vstopnice za slovenske navijače v prodaji od 1. decembra
  Po uvrstitvi slovenske nogometne reprezentance na Euro 2024 evforija med navijači ne popušča. Številni že pogledujejo proti junijskemu spektaklu v Nemčiji, kjer bo za slovenske navijače na voljo 10.000 vstopnic za posamično tekmo slovenske nogometne reprezentance v skupinskem delu prvenstva.
 • 22.11.2023 | A
  Mijatović: Verjel sem v to generacijo
  Slovenska nogometna reprezentanca je z uvrstitvijo na Euro 2024 dosegla zastavljeni cilj izpred začetka kvalifikacij, kar je razveselilo predsednika Nogometne zveze Slovenije Radenka Mijatovića, ki je verjel v to generacijo nogometašev od samega začetka.

DELI NA