28.04.2023 | Prva liga Telemach
Točka Gorice pri Domžalah

Domžale - Gorica 1:1 (1:0)

* Stadion Domžale, sodniki: Obrenović, Praprotnik, Burjan.
* Strelca: 1:0 Topalović (33.), 1:1 Kolobarić (63.).
* Domžale: Tratnik, Đurić, Markuš (od 77. Awosanya), Hodžić, Offenbacher, Pišek, Brecl, Topalović (od 70. Husmani), Repas, Kovačević, Barišić (od 84. Vuk).
* Gorica: Dajčar, Brekalo, Mevlja, Hrka, Krajnc, Ankrah, Stankovski (od 85. Baruca), Petrović (od 70. Ahmetaj), Juncaj (od 85. Karrica), Kolobarić (od 90+3. Iličić), Velikonja (od 90+3. Agić).
* Rumeni kartoni: Pišek, Brecl, Topalović; Kolobarić, Krajnc, Ankrah.
* Rdeč karton: /.

Ekipi Domžal in Gorice nadaljujeta niz brez zmage v državnem prvenstvu. Domači so ga podaljšali na sedem, gosti pa na šest tekem. Oboji so nazadnje slavili sredi marca. Domžale so s točko napredovale na peto mesto in so točkovno izenačene s šesto Muro, Gorica pa ima zdaj na devetem mestu 24 točk oziroma dve več od zadnjeuvrščenega Tabora iz Sežane.

Domžalčani so zapretili takoj po prvem pisku sodnika Radeta Obrenovića. Po vsega 20 sekundah je dlani gostujočega vratarja Matevža Dajčarja ogrel Bartol Barišić. V šesti minuti je z okoli 25 m sprožil še Franko Kovačević, a je bil Dajčar znova na mestu. V 12. minuti je od daleč poskusil tudi Luka Topalovič, a je meril nekoliko previsoko.

Enajst minut kasneje so prvič nekoliko zapretili tudi Novogoričani, a v gneči v kazenskem prostoru niso prišli do pravega zaključka.

Po nekoliko bolj mirnem obdobju so v 33. minuti domači povedli. Ob tem so imeli dvakrat tudi nekaj sreče. Najprej je po odbitku po udarcu iz kota žoga prišla do 17-letnega Topalovića, ki je z okoli 13 metrov sprožil proti vratom Novogoričanov. Na poti do vrat pa se je žoga še enkrat, tokrat neubranljivo odbila v mrežo.

Le minuto kasneje je Franko Kovačević zadel za 2:0, a je situacijo preveril Obrenović in zaradi igranja z roko Topalovića ob začetku akcije gol razveljavil.

Drugi polčas so znova bolje začeli Domžalčani. V 50. minuti je bil sam pred vrati Žiga Repas, a je žogo z glavo poslal prek vrat.

Domače je po prvem resnem strelu v 63. minuti šokiral Dario Kolobarić. Nekdanji član Domžal je praktično iz nič z okoli 25 m natančno meril po tleh in zadel od desne vratnice Gašperja Tratnika.

Domžalčani so v 71. minuti zapretili po desni strani, pred vrati pa je bil za zaključek malenkost prekratek Jošt Pišek. Sedemnajst minut je trajalo do naslednje nevarnosti pred vrati vrtnic. Slobodan Vuk je z roba kazenskega prostora prišel do nevarnega strela, a je posredoval Dajčar.

Zadnja priložnost je pripadla gostom, potem ko je Zeni Husmani globoko v sodnikovem dodatku napravil napako, rezervist Bernard Karrica pa je nato z leve strani meril mimo Tratnikovih vrat.

Domžalčani bodo tekmo 34. kroga odigrali v četrtek v gosteh proti Kopru, medtem ko bo Gorica dan prej gostila Celje.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 26.04.2023 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Domžale - Gorica
    Triintrideseti krog Prve lige Telemach bosta odprli ekipi, ki v aprilu še nista slavili zmage. Domžale po porazu z Mariborčani gostijo Gorico, ki je na domačem igrišču namučila nove državne prvake.

DELI NA