11.01.2017 | U18
Točka tudi v tekmi z Iranom

Izbranci selektorja Igorja Benedejčiča so tudi v drugi tekmi memorialnega turnirja Valentina Granatkina iztržili točko. Reprezentanca do 18 let je v obračunu z Iranom prevladovali in si priigrala precej več priložnosti. Iranci si v igri niso pripravili resnejših priložnosti, a so po zaslugi izkoriščene enajstmetrovke dobili prvi polčas. V nadaljevanju so Slovenci pritisnili na gol nasprotnika in sredi drugega polčasa prišli tudi do izenačenja. V polno je meril Tomi Horvat.

Memorial Valentina Granatkina:

IRAN U18 - SLOVENIJA U18 1:1 (1:0)

Sodniki: Y. Koshko, D. Semenov, D. Ermakov (RUS).
Strelci: Sharifi (30./11m); Horvat (72.).

Iran U18: Gholamzade, Esmaeilzadehshahkola, Mohammad, Sayyadmaneshshiadeh, Shariatikhameneh, Ghaderi, Sharifi, Bagheri, Jalali, Delfi, Ghobeihsavi. Selektor: Abas Chamanian.
Slovenija U18: Bičič, Gorenc, Hodzič, Kryeziu (od 66. Španja), Palamar, Žgajner (od 24. Zaletel), Bijol (od 82. Božič), Gnezda Čerin, Celar, Rogelj (od 58. Horvat), Sokler. Selektor: Igor Benedejčič.

Prvi polčas ni ponudil veliko pravih priložnosti, uvodna četrtina srečanja je minila brez zaključnih udarcev. Več dela sta imeli zdravniški službi, saj sta morali zaradi neugodnih udarcev in manjših poškodb večkrat posredovati že v prvem polčasu. Tako je bil slovenski selektor Benedejčič že v 24. minuti srečanja prisiljen v prvo zamenjavo, Žgajnerja je zamenjal Zaletel. Le dobro minuto kasneje so si Slovenci po dolgi podaji pred kazenski prostor Irana pripravili prvo priložnost, a je okroglo usnje po poskusu Soklerja končalo v dlaneh vratarja Gholamzadeja. V 30. minuti pa se je zatresla slovenska mreža. Sodnik Koshko je po padcu enega od Irancev pokazal na belo točko, uspešen izvajalec najstrožje kazni pa je bil Sharifi. Benedejčičevi varovanci so odgovorili v 34. minuti, ko je izbita žoga končala pri Kryeziuju, a je eden od iranskih branilcev na gol črti preprečil izenačenje in žogo izbil v kot. V 42. minuti je skušal iranskega vratarja z udarcem z desne strani igrišča presenetiti Rogelj, ki pa je meril za malenkost nenatančno, čez gol, okvir iranskih vrat pa je v 45. minuti zgrešil tudi prosti strel, ki v kazenskem prostoru Irancev ni našel naslovnika.

Slovenci so v nadaljevanje krenili z željo po hitrem izenačenju in do prve priložnosti prišli že v uvodnih sekundah drugega polčasa. A tako kot nekaj minut kasneje, ko je z roba kazenskega prostora sprožil Celar, je bil iranski vratar tudi ob strelu Soklerja na pravem mestu. Slovenski napada so bili poplačani v 72. minuti. Benedejčičevi varovanci so v akciji na polovici Irana nekajkrat izgubili posest žoge, a je bila vztrajnost vseeno poplačana. Palamar je z globinsko podajo v ogenj poslal Soklerja, Iranci so poskus krškega napadalca odbili, žoga pa se je odbila na desno stran igrišča, do Horvata. Prekmurec je z zahtevnega položaja zadel v polno in izid izenačil na 1:1. Strelec izenačujočega zadetka je vnovič poskusil v 78. minuti, a po prodoru meril v dobro postavljenega Gholamzadeja. Slednji je bil na mestu tudi nekaj sekund kasneje, ko je po hitri akciji streljal Celar. Slovenci so v zaključnih minutah srečanja skušali doseči še drugi in zmagoviti zadetka, a jim do popolnega preobrata kljub nekaj poskusom ni uspelo priti.

Slovence v petek, ob 17. uri, čaka še zadnja tekma v skupinskem delu tekmovanja. Benedejčičeva četa se bo pomerila z gostitelji, nogometaši St. Petersburga, ki so v prvem krogu z 2:1 premagali Iran, danes pa ga čaka dvoboj z Moldavijo.

Tekst: NZS
Foto: Granatkin.com

SORODNE NOVICE

 • 15.06.2023 | U18
  Izbrana vrsta do 18 let nadaljuje niz neporaženosti
  Reprezentanca Slovenije do 18 let je v Gornji Radgoni odigrala še drugo prijateljsko tekmo. Varovanci Antona Žlogarja so remizirali z vrstniki iz Črne gore in ostajajo neporaženi že osem tekem zapovrstjo.
 • 13.06.2023 | U18
  Slovenija ugnala Poljsko
  Reprezentanca Slovenije do 18 let se je v Gornji Radgoni pomerila z izbrano vrsto Poljske in slavila z 1:0. V četrtek se bodo varovanci Antona Žlogarja pomerili s Črno goro.
 • 02.06.2023 | U18
  Žlogar izbral za prijateljska obračuna s Poljsko in Črno goro
  Slovenska reprezentanca do 18 let se bo med 13. in 15. junijem pomerila z izbranima vrstama Poljske ter Črne gore. Selektor Anton Žlogar je v ta namen izbral 25 igralcev letnika 2005, ki se bodo v Gornji Radgoni pomerili z omenjenima nasprotnikoma.
 • 11.05.2023 | U18
  Slovenija na drugem srečanju ugnala Bosno in Hercegovino
  Reprezentanca Slovenije do 18 let se je še drugič pomerila z izbrano vrsto Bosne in Hercegovine. Varovanci selektorja Antona Žlogarja so bili v Zenici tokrat boljši od svojih vrstnikov, saj so slavili z 1:3. 
 • 09.05.2023 | U18
  Na prvem srečanju z Bosno in Hercegovino brez zadetkov
  Reprezentanca Slovenije do 18 let se je pomerila z izbrano vrsto Bosne in Hercegovine. Varovanci selektorja Antona Žlogarja so se v Zenici s svojimi vrstniki razšli z neodločenim izidom 0:0. Drugi obračun proti istemu nasprotniku bo odigran v četrtek.
 • 02.05.2023 | U18
  Žlogar izbral za prihodnja prijateljska obračuna
  Slovenska reprezentanca do 18 let se bo med 9. in 11. majem pomerila z izbranima vrstama Bosne in Hercegovine ter Savdske Arabije. Selektor Anton Žlogar je v ta namen vpoklical 23 nogometašev.
 • 09.06.2022 | U18
  V Čatežu premagali Severno Makedonijo
  Reprezentanca Slovenije do 18 let je junijske priprave sklenila z zmago. Izbranci selektorja Antona Žlogarja so v Čatežu s 3:0 premagali Severno Makedonijo, še na tretji tekmi pa so svojo mrežo ohranili nedotaknjeno.
 • 07.06.2022 | U18
  Na drugi tekmi s Poljaki brez zadetkov
  Reprezentanci Slovenije in Poljske do 18 let sta v Krškem odigrali še drugo prijateljsko srečanje. Po slovenski zmagi na prvi tekmi tokratni obračun ni dal zmagovalca, ekipi sta se razšli z začetnim rezultatom.
 • 01.06.2022 | U18
  V Krškem premagali Poljsko
  Junijski termin za reprezentančno akcijo izkorišča tudi izbrana vrsta Slovenije do 18 let. Četa Tončija Žlogarja je v Krškem odigrala prvo od treh tekem in z 2:0 premagala reprezentanco Poljske.
 • 25.05.2022 | U18
  Žlogar izbral za prijateljski turnir
  Slovenska reprezentanca do 18 let bo med 1. in 9. junijem sodelovala na mednarodnem prijateljskem turnirju. Selektor Tonči Žlogar je v ta namen selekcioniral reprezentanco letnikov 2004 in mlajših, ki se bo dvakrat pomerila z izbrano vrsto Poljske, enkrat pa s Severno Makedonijo.

DELI NA