22.05.2022 | Prva liga Telemach
Točka za Tabor pri Aluminiju

Aluminij - CB24 Tabor Sežana 2:2 (1:1)

* Športni park, sodniki: Kondić, Kasapović, Švarc.
* Strelci: 0:1 Čakš (14.), 1:1 Rener (35./avtogol), 2:1 Martić (48.), 2:2 Monjac (54.).
* Aluminij: Juric (od 81. Jarc), Fogec (od 67. Ploj), Martić, Schaubach, Turčin, Plantak (od 67. Nkama), Marinšek, Bolha (od 32. Kmetec), Brest, Kadrić, Bizjak (od 67. Medved).
* Tabor: Rener (od 91. Simčič), Kouao (od 57. Koderman), Ovsenek, Ristić, Iscaye, Kljun, Zeljković (od 57. Tolić), Monjac, Mavretič, Čakš (od 47. Komano), Ndzengue (od 71. Keita).
* Rumeni kartoni: Plantak; Ndzengue, Ristić, Mavretić, Koderman.
* Rdeči karton: /.

Aluminij se je po šestih sezonah poslovil od prve lige. V obračunu s predzadnjim Taborom, ki ga čakajo dodatne kvalifikacije za prvo ligo s Triglavom, so prišli do točke, spomladanski del so tako končali brez zmage.

Kraševci so povedli v 14. minuti, ko je Robert Čakš prišel do svojega prvoligaškega prvenca, ko je njegov prvi strel Lovro Juric še obranil, odbito žogo pa je sežanski napadalec tudi nekoliko srečne pospravil v mrežo.

Tudi sicer so bili gostje iz Sežane že dotlej bolj aktivni, konkretnejši, toda v 22. minuti so zagrozili tudi domači, ko je po prodoru po desni strani na koncu sprožil Tomislav Turčin, Arian Rener pa je žogo odbil v kot. Deset minut pozneje je žogo malo mimo cilja poslal Jaka Bizjak.

Pritisk domačih se je obrestoval v 35. minuti. Takrat je Haris Kadrić z leve strani podal pred gol, tam pa je Rener nespretno posredoval, tako da se je žoga od njegove noge odbila v mrežo.

V uvodu drugega polčasa so domači povedli, ko je z glavo zadel Tin Martić, takoj zatem pa imeli v 50. minuti še eno izjemno priložnost, a je Kadrić pred vrati zgrešil žogo.

Til Mavretič je v 54. minuti na drugi strani zadel le zunanji del mreže, toda že v naslednji akciji je Mateo Monjac izenačil, potem ko je žogo z roba kazenskega prostora poslal čez vratarja v mrežo.

Fahd Ndzenge je bil naslednji, ki je preizkusil Jurica, slednji pa se je izkazal tudi po strelu Huga Komanoja v 59. minuti. V 69. minuti je bil sam pred domačim vratarjem Tom Kljun, a je zgrešil žogo.

Na drugi strani je Marko Brest s prostega strela zadel zunanji del mreže, sicer pa je bil eden vrhuncev vstop v igro Vasje Simčiča v sodniškem dodatku, s tem je zabeležil 250. nastop v prvi ligi in se uradno poslovil od nogometa, čeprav že zdaj opravlja vlogo trenerja vratarjev.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 19.05.2022 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Aluminij - Tabor
    Če bi se dvoboj v Ljudskem vrtu razpletel po željah Aluminija, bi sobotni obračun s Taborom odločal o devetem mestu. Tako bo srečanje v Kidričevem le slovesno dejanje Štajercev od Prve lige Telemach.

DELI NA