23.03.2022 | WU17
Točke Avstriji, v soboto proti Nemčiji

Naše kadetinje so s porazom proti Avstriji (0:4) začele drugi del kvalifikacij za evropsko prvenstvo. Varovanke selektorice Tine Kelenberger so uvodoma izgubile proti sosedam. Na prvi tekmi turnirja je Nemčija premagala Kosovo (4:0). Kvalifikacije se nadaljujejo v soboto, Slovenija ob 12. uri igra proti Nemčiji, sedemkratnim evropskim prvakinjam v tej starostni kategoriji.

KVALIFIKACIJE ZA EURO 2022
SLOVENIJA – AVSTRIJA  0:4
(0:2)

Zahir Pajaziti Stadium (Kosovo). Sodnice: De Cremer  (BEL), Lejear (BEL), Muhadri (KOS), Govori (KOS).
Strelke: 0:1 Mädl )26.), 0:2 Mädl (39.), 0:3 Mädl (69.), 0:4 Ojukwu (82./11m).
Rumeni kartoni: Schönwetter, Ojukwu, Poje Mihelič, Balažic
Rdeč karton: /
Slovenija: Vidrih, Poje Mihelič, Testen, Balažic (Madon od 77.), Šoštarič, Gerjolj (Poplašen od 78.), Dasovič Ravnik, Rakovec, Dolinar (Podbevšek od 46.), Osojnik, Vilčnik (Kern od 83.)
Avstrija: Schönwetter, Höcherl, Pertl, Satra, Spinn L. (Rauch od 83.), Ojuwku, Rukavina, Sprung, Natter (Spinn G. od 82.), Aisleitner (Reiterer od 72.), Mädl.

Slovenija z igro ni razočarala, manjkala je kaznovana Zara Kramžar. Avstrija si je za razliko od naših igralk ustvarila več resnih priložnosti in jih tudi izkoristila.

Prvi resen strel smo zabeležili v 16. minuti, od daleč je poizkusila Naja Poje Mihelič. Po seriji kotov pa je Avstrija povedla v 26. minuti. Po podaji s kota z desne strani je bila pred golom Slovenije najvišja Valentina Mädl, ki je do konca polčasa zabila za 2:0, tekla je 39. minuta, spet pa je izkoristila predložek z desne strani.

V 56. minuti bi lahko Slovenija znižala. Naše igralke so dobro izkoristile neprevidno igro Avstrijk pred svojim golom. Prav Noelle Vilčnik je prestregla žogo, ob tem pa jo je nepravilno ovirala avstrijska golmanka, ki je bila za to kaznovana z rumenim kartonom, žal pa je strel z bele točke tudi obranila.

V nadaljevanju so Avstrijke v 60. minuti dvakrat obranile svoj gol, ko je merila Nea Podbevšek, za tem pa so tekmice zabile še dva gola. Najprej je še tretjič zadela Valentina Mädl – vnovič po predložku z desne strani, za konec pa je padel še gol z 11-metrovke za končnih 0:4.

Selektorica Tina Kelenberger je v 2. polčasu opravila štiri menjave, zaigrale so Maja Madon, Julija Poplašen, Nea Podbevšek in Katjuša Kern.

Slovenija DU17:
Julija Poplašen (ND Primorje), Zara Kramžar (ŽNK Ljubljana), Rubi Krmelj (ŽNK Krim), Nadin Ferk (ŽNK Olimpija), Zoja Kartuš (ŽNK Olimpija), Zala Lucija Balažic (ŽNK Pomurje Beltinci), Živa Rakovec (ŽNK Pomurje Beltinci), Tija Šoštarič Karič (ŽNK Pomurje Beltinci), Noelle Vilčnik (ŽNK Pomurje Beltinci), Gala Dasovič Ravnik (ŽNK Radomlje), Lea Dolinar (ŽNK Radomlje), Ana Gerjolj (ŽNK Radomlje), Katjuša Kern (ŽNK Radomlje), Maša Osojnik (ŽNK Radomlje), Naja Poje Mihelič (ŽNK Radomlje), Nuša Vidrih (ŽNK Radomlje), Nea Podbevšek (ŽNK Radomlje), Tinkara Testen (ŽNK Radomlje), Maja Madon (ŽNK Cerklje), Jona Javorič (ŽNK Radomlje).

Kvalifikacije za EP 2022, skupina A5:

23.3.
Nemčija – Kosovo 4:0
Slovenija – Avstrija 0:4

26.3.
Nemčija – Slovenija (12.00)
Avstrija – Kosovo (16.00)

29.3.
Avstrija – Nemčija (12.00)
Kosovo – Slovenija (12.00)

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 15.09.2022 | WU17
  Še drugič boljše od Madžarske
  Na tekmi v Cerkvenjaku, spremljali ste jo lahko tudi v neposrednem prenosu na spletni strani Nzs.si, so varovanke selektorice Tine Kelenberger zmagale z 2:0. Gola za zmago sta prispevali Katjuša Kern in Gala Dasovič Ravnik.
 • 13.09.2022 | WU17
  Igra obeta, v četrtek generalka
  Pred jesenskimi kvalifikacijami za evropsko prvenstvo se je zbrala dekliška kadetska reprezentanca. Danes so varovanke selektorice Tine Kelenberger v gosteh z 2:1 premagale madžarske vrstnice. Ekipi se bosta pomerili v četrtek, 15.9., v Cerkvenjaku, od tam pa bo tudi spletni prenos na nzs.si.
 • 04.09.2022 | WU17
  Kadetinje dvakrat z Madžarsko
  Pred jesenskimi kvalifikacijami za evropsko prvenstvo se bo med 12.9. in 15.9. zbrala dekliška kadetska reprezentanca. Odigrala bo dve tekmi z madžarskimi vrstnicami. Selektorica Tina Kelenberger je obelodanila seznam igralk, na katere računa.
 • 16.07.2022 | WU17
  Znan seznam kadetinj za julijsko akcijo
  „V julijskem terminu imamo nekoliko več časa, da se temeljito posvetimo vsebini in principom, ki jih želimo uigrati. Na voljo je tudi nekoliko širši seznam deklet in tako v strokovnem štabu dobimo tudi širši vpogled. Odigrali bomo tudi medsebojno tekmo z reprezentanco U19,“ ob predstavitvi seznama vabljenih pove selektorica Tina Kelenberger.
 • 29.03.2022 | WU17
  Z zmago ostale v elitni Ligi A
  Dekliška kadetska reprezentanca si je z zmago proti Kosovu (1:3) zagotovila mesto v elitni evropski nogometni druščini v Ligi A. Po zaostanku 1:0 so varovanke selektorice Tine Kelenberger režirale preobrat in na koncu slavile s 3:1. Gole so dosegle Katjuša Kern, Maša Osojnik in Zara Kramžar.
 • 28.03.2022 | WU17
  Po obstanek med evropsko elito
  V torek se bodo končale kvalifikacije za našo dekliško reprezentanco. Varovanke selektorice Tine Kelenberger se bodo ob 12. uri pomerile z reprezentanco Kosova. Po dveh odigranih krogih Slovenija v kvalifikacijski skupini A5 zaseda 3. mesto. v prvi tekmi je z 0:4 izgubila proti Avstriji, na drugi tekmi pa nudila izvrsten odpor Nemčiji, sedemkratnim evropskim prvakinjam.
 • 26.03.2022 | WU17
  Navdušile proti evropskim prvakinjam
  Dekliška kadetska reprezentanca je na kvalifikacijah na Kosovu doživela drugi poraz, a je proti sedemkratnim evropskim prvakinjam nudila izvrsten odpor. Tekma se je končala z minimalno zmago Nemk (2:1). Gol za Slovenijo je dosegla Katjuša Kern. V današnji drugi tekmi se merita Avstrija in Kosovo.
 • 26.03.2022 | WU17
  Proti sedemkratnim evropskim prvakinjam
  »Opravili smo še zadnji taktični trening pred sobotno tekmo. Menim, da je velika čast za dekleta, da zaigrajo proti nekdanjim evropskim prvakinjam. Take tekme so tudi nagrada. Na naši prvi tekmi nismo izkoristili priložnosti. Zato si želim, da bi tokrat izkoristili tisto, kar bi si priigrali in izboljšali igro v napadu,« pove selektorica Tina Kelenberge pred današnjo tekmo, ki jo boste lahko spremljali tudi v spletnem prenosu na Facebook strani Ženski nogomet.
 • 22.03.2022 | WU17
  Kadetinje začenjajo proti Avstriji
  Slovenija bo v Ligi A igrala v skupini A5, tam pa bodo še Nemčija, Avstrija in Kosovo, ki je gostitelj turnirja. Na evropsko prvenstvo, ki bo med 3. in 15. majem 2022 v Bosni in Hercegovini, se bo uvrstilo sedem zmagovalk kvalifikacijskih skupin, četrtouvrščene zasedbe se selijo v Ligo B.

DELI NA