20.08.2013 | A
Tokrat brez strelca

Slovenski reprezentanti so se kmalu po prijateljski tekmi s Finsko preselili v klubske sredine, kjer so jih minuli konec tedna čakale že nove obveznosti. Izjemoma se tokrat ni uspelo vpisati med strelce nobenemu izmed predstavnikov reprezentance, sta pa Tim Matavž in Martin Milec prispevala pomembni podaji. Lepa vest prihaja tudi iz Grčije, kjer bo po novem igral Andraž Struna.

Legionarji na Apeninskem polotoku so začeli sezono s pokalnim tekmovanjem. Samir Handanović, Rene Krhin in Jasmin Kurtić so se uvrstili v naslednji krog tekmovanja, medtem ko je Siniša Anđelković, za Palermo je odigral celo tekmo, moral priznati premoč Hellas Veroni. Vratar Interja je ohranil mrežo nedotaknjeno proti Cittadelli, Kurtić pa se je trudil na igrišču kar 120 minut, saj je Sassuolo strl odpor Novare šele po podaljških. Mišo Brečko in Dominic Maroh sta v 2. Bundesligi dočakala prvo zmago ter se s Kolnom prebila na osmo mesto prvenstvene lestvice, na kateri je Dynamo Dresden predzadnji. Zlatko Dedić v devetdesetih minutah igre ni uspel ublažiti visokega poraza proti FSV Frankfurtu. PSV, tudi z izdatno pomočjo Tima Matavža, še naprej melje v nizozemskem prvenstvu. Tretja zaporedna zmaga se je zgodila proti Go Ahead Eaglesom, slovenski napadalec, ki bo danes zvečer pomemben adut PSV-ja v play-offu za UEFA Ligo prvakov proti Milanu, pa je prispeval asistenco in odigral pomembno vlogo še pri enem zadetku vodilnega moštva Eredivise. Groningen je v 3. krogu doživel prvi poraz, Andraž Kirm pa je igral do 67. minute.

V Prvi ligi Telekom Slovenije Maribor še naprej izdatno zmaguje. Državni prvaki so že v petek s 5:1 odpravili Celjane, tudi s pomočjo treh reprezentantov Slovenije. Jasmin Handanović, odigral je že jubilejno stoto tekmo v vijoličastem dresu, je predvsem v zaključku tekme nanizal nekaj odličnih obramb, Martin Milec pa je pripravil zadetek Alešu Mertlju. Željko Filipović je po daljšem času dobil nekaj počitka, a moral v igro po poškodbi Aleksandra Rajčevića, tako da je 23 minut odigral na poziciji centralnega branilca. Mariborčane čaka že danes pomembna evropska tekma na Češkem proti Viktoriji iz Plzna. Roman Bezjak se bo z Ludogorcem v »play-offu« za UEFA Liga prvakov  pomeril z Bazlom, na zadnji tekmi bolgarskega prvenstva pa ni kandidiral za nastop.

Bojan Jokić je zaradi poškodbe izpustil uvodno tekmo Villarreala v španskem prvenstvu, Vid Belec pa je poraz Olhanenseja v Guimeraesu spremljal s klopi za rezervne nogometaše. Slednja je bila v zadnjem času zvesta spremljevalka Andraža Strune, kar pa se utegne v kratkem spremeniti, saj se je bočni branilec preselil v Grčijo, k prvoligašu Pas Giannini. Novo okolje bi znal v kratkem najti tudi Valter Birsa, največ zanimanja za njegove usluge pa prihaja iz Francije in Belgije. 

IgralecTekmaUčinek
Samir Handanović Inter-Cittadella 4:0 (pokal) Branil vso tekmo.
Jasmin Handanović Maribor-Celje 5:1 Branil vso tekmo.
Vid Belec Vitoria Guimaraes-Olhanense 2:0 Na klopi za rezervne nogometaše.
Mišo Brečko Koln-Sandhausen 2:0 Igral vso tekmo.
Martin Milec Maribor-Celje 5:1 Igral vso tekmo in prispeval asistenco.
Bojan Jokić Almeria-Villarreal Izven kadra zaradi poškodbe.
Dominic Maroh Koln-Sandhausen 2:0 Igral vso tekmo in prejel rumeni karton.
Andraž Struna Pas Giannina Našel novega delodajalca.
Siniša Anđelkovič Palermo-Hellas Verona 0:1 (pokal) Igral vso tekmo.
Dejan Kelhar Sumqayit-Qabala 2:1 Igral vso tekmo.
Željko Filipovič Maribor-Celje 5:1 Igral od 67. minute.
Rene Krhin Bologna-Brescia 1:0 Igral vso tekmo.
Jasmin Kurtić Novara-Sassuolo 1:3 (pokal, po podaljških) Igral vseh 120 minut.
Andraž Kirm Cambuur-Groningen 4:1 Igral do 67. minute.
Valter Birsa Genoa  
Zlatko Dedić Dynamo Dresden-FSV Frankfurt 0:3 Igral vso tekmo.
Tim Matavž PSV-Go Ahead Eagles 3:0 Igral vso tekmo in vknjižil asistenco.
Roman Bezjak Lokomotiv Plovdiv-Ludogorets 0:1 Izven kadra za tekmo.

Tekst: MKo
Foto: Ekipa

SORODNE NOVICE

  • 30.04.2024 | A
    Šeško in Žugelj nadaljujeta s strelskim pohodom, natančna še trojica
    V preteklem tednu so se v svojih klubih znova dokazovali slovenski reprezentanti. Poleg Šeška in Žuglja, ki sta bila v aprilu v odlični strelski formi, so se med strelce vpisali še Balkovec, Celar in Vipotnik.
  • 23.04.2024 | A
    Šeško in Žugelj znova med strelci
    Pretekli vikend so bili v svojih klubih znova na delu slovenski reprezentanti. Najbolje sta se izkazala Benjamin Šeško v Bundesligi in Nino Žugelj v Eliteserien, ki sta v polno merila že na tretji oziroma drugi zaporedni tekmi, z novo asistenco pa se je v Ekstraklasi izkazal tudi Erik Janža.
  • 18.04.2024 | A
    Dres 2024: Evolucija, ne revolucija
    Z velikim ponosom predstavljamo novi dres slovenske nogometne reprezentance – dres, v katerem bo slovenska reprezentanca nastopila na evropskem prvenstvu 2024 v Nemčiji.
  • 16.04.2024 | A
    Na Evropsko prvenstvo v oblekah s.Oliver
    Podjetje s.Oliver SLO je pridobilo prestižno vlogo uradnega partnerja slovenske nogometne reprezentance in bo zagotovilo uradne uniforme za celotno reprezentanco, strokovni štab in podporno ekipo za nastop na prihajajočem evropskem prvenstvu v Nemčiji.
  • 16.04.2024 | A
    Strelsko razpoložena kar četrtina reprezentantov
    Pretekli vikend so se v svojih klubih z odlično strelsko formo izkazali slovenski reprezentanti. Zadetka so se veselili Šeško, Celar, Gnezda Čerin, Gorenc Stankovič, Žugelj in Brekalo, v vlogi asistenta pa sta se izkazala Horvat in Karničnik.
  • 09.04.2024 | A
    Šeško, Šporar in Karničnik znova med strelci
    Minuli konec tedna so bili znova na delu slovenski reprezentanti. Tokrat je bila strelsko uspešna trojica. Benjamin Šeško je Leipzigu z golom pomagal do visoke zmage nad Freiburgom, v Prvi ligi Telemach se je z novim zadetkom izkazal Žan Karničnik, napadalec Andraž Šporar pa je po vstopu v igro z zadetkom odločil atensko-solunski derbi.
  • 26.03.2024 | A
    Portugalci klonili v polnih Stožicah, z goloma Gnezde Čerina in Elšnika do prestižne zmage
    Nogometna reprezentanca Slovenije je pred 16.432 gledalci v Stožicah prekinila 11 tekem dolgo zmagovalno serijo Portugalske. Za prestižno zmago Slovencev sta na prenovljeni zelenici zadela Adam Gnezda Čerin in Timi Max Elšnik.
  • 26.03.2024 | A
    Slovenija danes s Portugalsko
    Slovenska nogometna reprezentanca bo drevi ob 20.45 v Stožicah na drugi pripravljalni tekmi za letošnje evropsko prvenstvo gostila Portugalsko.
  • 25.03.2024 | A
    Kek: Če ne bomo pravi, lahko sledi porcija
    Slovenska nogometna reprezentanca bo v torek ob 20.45 v razprodanih Stožicah na drugi pripravljalni tekmi za letošnje evropsko prvenstvo gostila Portugalsko. Kljub slovitemu tekmecu v slovenskem taboru poudarjajo razmišljanje predvsem o sebi in to, da bodo morali biti boljši kot na Malti.
  • 24.03.2024 | A
    Pomembne informacije pred tekmo s Portugalsko
    Slovenska nogometna reprezentanca se bo v torek, 26. marca 2024, ob 20:45 v Stožicah pomerila s Portugalsko. Ker je osrednji slovenski stadion za nogometni spektakel že dalj časa razprodan, je Nogometna zveza Slovenije pripravila posebne napotke, ki vam bodo olajšali prihod na prizorišče tekme in izboljšali navijaško izkušnjo.

DELI NA