02.09.2009 | U15
Tokrat na zelenicah dvaindvajseterica

Kljub velikemu številu nogometašev, ki so pretekli vikend na slovenskih zelenicah dobili svoje priložnosti, so oči zopet usmerjene k tistim, ki igrajo zunaj meja dva milijonske države.

Po tem, ko je mladi Haris Vučkić (U19), ki igra v dresu Newcastle Uniteda v angleškem pokalu proti Huddersfieldu dobil priložnost v sodnikovem podaljšku (igral je dobrih pet minut) in tako prebil led v članski vrsti, selektor Kek presenetil in za tekmo z Anglijo in Poljsko vpoklical nadarjenega člana italijanskega Interja Reneja Krhina.

Ostali mladi upi slovenskega nogometa so v sedmem krogu 1. SNL in četrtem v 2. ligi poleg minutaže nabirali tudi kartone, strelsko tokrat ni bil razpoložen nihče.

K prvi zmagi za Domžalčane so pripomogli porumeneli vratar Nejc Vidmar (U21), ki je na tekmi z Nafto prejel en zadetek, dva nevarna pa ubranil, obrambni reprezentant do 21 let Darko Zec, ki je zapravil priložnost za še višjo zmago domačih (končni izid je bil 2:1) ter Alen Vučkić (U21), ki se je enajsterici pridružil kot rezervist v 85. minuti srečanja. Tekma na stadionu v Bonifiki je prinesla zmago gostiteljem, za katere je igral tudi Andraž Struna (U21), a se v 59. minuti srečanja poškodoval, tako da so ga morali z reševalnim vozilom odpeljati s stadiona.

Interblock je visoko porazil Novogoričane, za katere je v obrambni vrsti igral Gregor Balažic (U21), ki si je prislužil tudi rumeni karton, v domači zvezni vrsti sta nastopila Josip Iličič (U21) in Dejan Gerič (U21), v obrambi se je izkazal Nejc Skubic (U21), reprezentančni napadalec do 21 let Luka Majcen pa je v igro vstopil v sodnikovem dodatku. Zadnikar, ki ga v tem reprezentančnem ciklusu selektor ni vpoklical, bil pa je potnik za EP v Ukrajini, je zadel za 3:0, Velikonja, ki je na tekmi s San Marinom izkusil debi v članski izbrani vrsti, pa rezultat 'omilil' na 3:1.

Štajerski derbi je nekoliko presenetljivo dobilo Celje, kjer so svojo priložnost dočakali Boris Mijatovič (U21) in Mario Močič (U21) pri domačih, slednji je imel že v uvodnih minutah srečanja priložnost za vodstvo, a je Ranilovič žogo odbil v kot, v 68. minuti pa ga je zamenjal kapetan, Rajko Rep (U21). Na strani gostov so igrali kapetan reprezentance do 21 let Rene Mihelič, ki se je soigralcem kot rezervist priključil v zadnjih 30. minutah srečanja, Vito Plut (U21), Armin Bačinović (U21) in Matic Črnic (U19).

Sinoči odigrana tekma med Labodom Dravo in Rudarjem iz Velenja je priložnost ponudila Robertu Kurežu (U19), ki se je soigralcem priključil v končnici tekme ter porumenel, ter zveznima igralcema reprezentance do 21 let, Niku Omladiču in Nikoli Tolimirju.

Drugoligaši si razen izkušenj na igrišču niso pripravili omembe vrednih priložnosti. Martin Milec (U19) je odigral vseh 90. minut srečanja z Belo Krajino, kjer je Jasmin Kurtič (U21) igrišče zapustil po 63. minutah igre, vratar Livarja iz Ivančne Gorice Alen Pagašič (U20) pa od Murinih nogometašev prejel kar pet zadetkov.

Tekst: Andreja Potočnik
Foto: TAKA

SORODNE NOVICE

  • 15.04.2024 | U15
    Kreft izbral varovance za Turnir narodov
    Slovenska reprezentanca do 15 let bo konec aprila nastopila na Turnirju narodov, ki bo potekal v Italiji. V skupinskem delu tekmovanja ”20. Torneo Delle Nazione” se bo pomerila z izbranima vrstama Savdske Arabije in Češke, selektor Boštjan Kreft pa je v ta namen objavil seznam dvaindvajsetih reprezentantov.
  • 25.01.2024 | U15
    Slovenija v drugo klonila proti Italiji
    Slovenska izbrana vrsta do 15 let je v italijanskem nogometnem centru Coverciano odigrala še drugo izmed dveh prijateljskih tekem proti Italiji. Varovanci novega selektorja Boštjana Krefta so po torkovem remiju tokrat morali priznati premoč našim zahodnim sosedom.
  • 23.01.2024 | U15
    Kreft ob poplavi zadetkov z remijem debitiral proti Italiji
    Slovenska izbrana vrsta do 15 let je v italijanskem nogometnem centru Coverciano odigrala prvo izmed dveh prijateljskih tekem proti Italiji.
  • 16.01.2024 | U15
    Izbrana vrsta do 15 let z novim selektorjem proti Italiji
    Slovenska reprezentanca do 15 let je pred kratkim dobila novega selektorja. To je postal Boštjan Kreft, ki je pred tem opravljal funkcijo pomočnika selektorja pri izbrani vrsti do 15 let. Kreft bo s svojimi varovanci v drugi polovici januarja odigral dve mednarodni prijateljski tekmi z Italijo.
  • 26.10.2023 | U15
    Slovenija znova do visoke zmage nad Bolgarijo
    Slovenska reprezentanca do 15 let je odigrala še drugo mednarodno prijateljsko tekmo proti izbrani vrsti Bolgarije. Varovanci Muamerja Vugdalića so svojemu nasportniku ponovno zabili štiri zadetke.
  • 24.10.2023 | U15
    Slovenija visoko ugnala Bolgarijo
    Slovenska reprezentanca do 15 let je odigrala prvo izmed dveh mednarodnih prijateljskih tekem proti izbrani vrsti Bolgarije. Varovanci Muamerja Vugdalića so svojemu nasportniku zabili štiri zadetke, ob tem pa so svojo mrežo ohranili nedotaknjeno.
  • 17.10.2023 | U15
    Selekcija do 15 let dvakrat z Bolgarijo
    Slovenska reprezentanca do 15 let bo v drugi polovici oktobra odigrala dve mednarodni prijateljski tekmi z Bolgarijo. Selektor Muamer Vugdalić je v ta namen objavil seznam dvaindvajsetih nogometašev, na usluge katerih bo računal na prihajajoči reprezentančni akciji.
  • 25.09.2023 | U15
    Vugdalić: Kljub porazu smo lahko zadovoljni
    Slovenska reprezentanca do 15 let je odigrala še zadnje srečanje na UEFA U15 razvojnem turnirju. Po uvodnem porazu s Turčijo in zmago nad Hrvaško so varovanci Muamerja Vugdalića na zadnjem srečanju morali priznati premoč Slovaški.
  • 23.09.2023 | U15
    Slovenija boljša od Hrvaške
    Slovenska reprezentanca do 15 let je odigrala drugo srečanje na UEFA U15 razvojnem turnirju. Potek, ko so varovanci Muamerja Vugdalića klonili proti Turčiji, so bili tokrat z minimalno zmago boljši od Hrvaške.
  • 13.09.2023 | U15
    Vugdalić izbral varovance za mednarodni turnir
    Slovenska reprezentanca do 15 let bo v drugi polovici septembra gostovala na UEFA U15 razvojnem turnirju, ki bo potekal na Hrvaškem. Selektor Muamer Vugdalić je v ta namen objavil seznam triindvajsetih nogometašev, na katere bo računal na srečanjih proti Turčiji, Hrvaški in Slovaški.

DELI NA