15.04.2022 | Sodniki
Trening presoje ofsajda in analiza prvega sklopa spomladanskega dela prvenstva

Zaradi prenove travnate ruše na osrednjem igrišču Nacionalnega nogometnega centra Brdo so na igrišču št: 2 imeli včeraj trening presoje in signalizacije ofsajda pomočnice SŽNL A1 liste in pomočniki sodnika A1-liste, ki sodijo tekme 2. in 3. SNL. Na obeh delih igrišča se je postavil virtualni studio, kjer so pomočniki nemudoma po koncu akcij imeli možnost analize svojega gibanja, postavljanja in preverjanje točnosti sprejemanja odločitev za morebitno kršitev ofsajda.

Nekdanja sodnika, Kranjčan Edo Rešek in Zoran Subotić iz Ljubljane sta nudila aplikativno tehnično podporo pregledov odločitev za signalizacije ofsajda v virtualnem studiu, na igrišču pa so pomočnike in pomočnice na podlagi opažanj konzultirali člani komisije za sodniške zadeve pri NZS in sicer Ivan Žunič, Zoran Novarlić in Žiga Dobrun.

Glavni sodniki A liste, sodnice SŽNL A liste in pomočniki A1 liste certificirani za sojenje v sistemu VAR, so na sosednjem igrišču št: 3 v vmesnem času opravili intenziven trening fizične priprave pod vodstvom strokovnjaka za telesno pripravo sodnikov Mitje Novaka. Vsem udeležncem treninga se je izmerila še telesna sestava in delež maščobnega tkiva za analizo napredka na podlagi predhodnih meritev v 1. kvartalu leta 2022.

Po končanem praktično-fizičnem delu treninga na igrišču, se je seminar v konferenčni dvorani upravne stavbe NZS nadaljeval z pregledom sojenja in obravnavo dogodkov s posnetkov tekem NZS, ki jih ZNSS pripravi z lastno produkcijo DVD. S sodniki sta analizirala situacije nekdanja mednarodna sodnika, podpredsednik ZNSS Robert Krajnc in mednarodni kontrolor sojenja Darko Čeferin, v paviljonu športnega kompleksa pa se je medtem separatno opravila analiza delovanja pomočnikov pod vodstvom vodje izobraževanja pomočnikov A1 liste Mariborčana Zorana Novarliča in FIFA pomočnika Roberta Vukana iz Gornje Radgone.

 

Tekst: ZNSS/ ŽD

SORODNE NOVICE

 • 17.06.2022 | Sodniki
  Uspešno izvedeno strokovno PNI predavanje za klube in medije
  V Kongresnem centru Brdo je danes potekalo strokovno predavanje iz interpretacije pravil nogometne igre, ki je bilo namenjeno klubskim predstavnikom, glavnim trenerjem, kapetanom klubov v Prvi ligi Telemach in medijem z namenom seznanitve s trendi in najnovejšimi smernicami pred prihajajočo novo sezono.
 • 14.06.2022 | Sodniki
  Sodniki zbrali 7.106 EUR za letovanje 22 otrok na morju
  Velika humanitarna akcije vseh sodnikov, sodnic in kontrolorjev pod okriljem Zveze nogometnih sodnikov Slovenije v sodelovanju z oddajo Svet na Kanalu A je dosegla izjemen uspeh, saj je bilo za letovanje otrok v stiski zbranih 7.106 EUR.
 • 19.05.2022 | Sodniki
  Vinčič izbran za sojenje na SP 2022
  Po letu 2018, ko je Damir Skomina s pomočnikoma Juretom Praprotnikom in Robertu Vukanom sodil na Svetovnem prvenstvu v Rusiji bo Slovenija tudi na 22. Svetovnem prvenstvu imela svojega predstavnika, saj je bil Slavko Vinčić imenovan kot eden izmed 11 glavnih sodnikov iz starega kontinenta v paru z njem pa na SP potujeta še pomočnika sodnika Tomaž Klančnik in Andraž Kovačič.
 • 13.05.2022 | Sodniki
  Ženska sodniška trojka na tekmi 2. SNL
  Drevi je pomemben dan za žensko sojenje, saj bo na stadionu Portoval v celoti ženska sodniška ekipa prvič doslej vodila tekmo 29. kroga 2. SNL med novomeško Krko in ptujsko Dravo.
 • 12.05.2022 | Sodniki
  Finale lige Europa Slavku Vinčiću
  Iz sedeža Evropske nogometne zveze (UEFA) so sporočili izbrane sodnike za finalno tekmo lige Europa, kar nas je še posebej razveselilo pri Zvezi nogometnih sodnikov Slovenije, saj smo prejeli nov izjemen pečat in ogromno priznanje za slovensko sojenje. Sredino tekmo finala Evropske lige, ko se bosta v vroči Sevilli pomerila nemški Eintracht iz Frankfurta in škotski Glasgow Rangers bo upravljal Slovenec in sicer 42-letni Mariborčan Slavko Vinčić.
 • 26.04.2022 | Sodniki
  Staša Špur na WEURO 2022
  Evropska nogometna zveza (UEFA) je danes uradno imenovala sodnice, pomočnice sodnic in video sodnike za žensko evropsko prvenstvo 2022, ki bo v Angliji med 6. in 31. julijem. Veliko priznanje je prejela tudi Zveza nogometnih sodnikov Slovenije, saj je med najboljšimi 25 izbranimi pomočnicami sodnic za WEURO 2022 tudi naša predstavnica iz Prekmurja, 33-letna profesorica razrednega pouka Staša Špur iz Murske Sobote.
 • 30.08.2021 | Sodniki
  Damir Skomina naznanil konec sodniške kariere
  Najuspešnejši slovenski nogometni sodnik Damir Skomina je na današnji novinarski konferenci v NNC Brdo sklenil svojo bogato sodniško kariero.
 • 30.06.2021 | Sodniki
  Slavko Vinčič s pomočnikoma v Munchen
  Slavko Vinčič na Allianz areni v Munchnu na tekmi četrtfinala EP Belgija : Italija.
 • 12.06.2021 | Sodniki
  Vinčiču na EP Španija : Švedska
  Vinčiču prva tekma na EP
 • 21.04.2021 | Sodniki
  Vinčič z ekipo na EURO
  Prihajajoče evropsko prvenstvo v nogometu tudi tokrat ne bo minilo brez slovenskih sodnikov. Sodniški odbor UEFA je namreč na EURO uradno delegiral slovensko sodniško ekipo na čelu z 41 – letnim Mariborčanom Slavkom Vinčičem in njegovima pomočnikoma 38 - letnim Tomažem Klančnikom iz Slovenj Gradca in 35 - letnim Andražem Kovačičem iz Ljubljane, ki skupaj tvorijo ekipo že vrsto let.

DELI NA