27.08.2023 | Prva liga Telemach
Tri točke Brava pri Radomljah

Kalcer Radomlje - Bravo 1:2 (0:2)

* Športni park, sodniki: Bubek, Mikača, Salkić.
* Strelci: 0:1 Trdin (1.), 0:2 Poplatnik (8./11 m), 1:2 Šošić (65.).
* Radomlje: Baš, Ševelj, Korun, Jazbec (od 31. Vokić), Nuhanović, Hrvoj, Krolo, Marković, N'Landu (od 62. Gnjatić), Šošić, Kukovec (od 82. Malenšek).
* Bravo: Orbanić, Kavčič, Jakšić, Katinić, Španring, Selan (od 88. Štravs), Trdin, Janjić, Puconja (od 80. Maher), Poplatnik, Stanković (od 83. Ivanšek).
* Rumeni kartoni: Baš, Kukovec, Gnjatić; Jakšić, Selan.
* Rdeči karton: /.

Bravo je v Domžalah Radomljanom zadal poraz, potem ko je že v uvodnih minutah hitro dosegel dva zadetka, kljub temu, da so se domači v drugem polčasu na krilih Madžida Šošića trudili izenačiti, pa so gosti zdržali pritiske in so zdaj pri sedmih točkah ter v zgornji polovici lestvice, medtem ko Radomlje ostajajo predzadnje s tremi točkami.

Bravo je povedel že v prvi minuti, ko je po podaji z leve strani zadel Gašper Trdin. Le tri minute pozneje je Matej Poplatnik prišel sam pred Luko Baša, na koncu ga je radomeljski vratar povlekel za nogo, nakar je sledila najstrožja kazen. To je izvedel kar Poplatnik in zanesljivo zadel za 2:0.

V 22. minuti je imel Bravo novo priložnost, a je Jakoslav Stanković žogo poslal malo mimo vrat, domači strateg Oliver Bogatinov pa je že po pol ure posegel v svojo postavo in v igro poslal še enega napadalno usmerjenega igralca Dejana Vokića.

Domači so bili najbližje zadetku v prvem polčasu v 41. minuti, ko je Darly N'Landu izvedel prosti strel, žoga pa se je od živega zidu malce odbila in poskrbela za težje delo Matije Orbanića, ki je nato obranil še strel Madžida Šošića.

Vokić je v uvodu drugega polčasa poskusil z glavo pri domačih, a nenatančno, nato je še Šošić sprožil od daleč, po njegovem strelu je žoga padla na vrh prečke, je pa radomeljski nogometaš v 65. minuti zmanjšal zaostanek, ko je v kazenskem prostoru unovčil podajo z leve strani.

Radomljani so v drugem polčasu sicer igrali precej bolje kot v prvem delu in pritiskali, imeli več priložnosti, v 78. minuti je tudi Ivan Krolo za malce zgrešil cilj, Šošić pa je v 79. minuti zadel še prečko iz bližine.

Radomlje bodo v 7. krogu prihodnjo nedeljo gostovale pri Rogaški, Bravo pa bo dan prej gostil Aluminij.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 25.08.2023 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Radomlje - Bravo
    Šesti krog Prve lige Telemach bodo ob Kamniški Bistrici zaključili nogometaši Radomelj in Brava. Mlinarji so v Fazaneriji slavili prve točke v letošnji sezoni, Šiškarji pa so po Mariboru izgubili še s Koprom.

DELI NA