18.03.2023 | Prva liga Telemach
Tri točke Celja proti Domžalam

Celje - Domžale 1:0 (0:0)

* Arena Z'dežele, sodniki: Vinčić, Klančnik, Kovačič.
* Strelec: 1:0 Bajde (78.).
* Celje: Obradović, Štefulj (od 65. Bajde), Zec, Nemanič, Ajhmajer, Vrbanec, Zabukovnik, Popović (od 83. Kouter), Bobičanec, Matko (od 76. Karničnik), Ikwuemesi (od 76. Kargbo).
* Domžale: Mulalić, Mutavčić, Đurić, Nwankwo, Hodžić (od 80. Topalović), Strajnar (od 62. Brecl), Husmani, Markuš, Repas (od 76. Podlogar), Kovačević (od 76. Hasanbegović), Vuk (od 62. Pišek).
* Rumeni kartoni: Vrbanec, Matko; Hodžić.
* Rdeči karton: /.

Celjani so pomemben dvoboj v boju za mesta za evropska tekmovanja igrali brez kaznovanega Lovra Bizjaka, na klopi je začel tudi nekoliko načeti reprezentant Žan Karničnik. Nekaj odsotnih pa je bilo tudi pri gostih (Nick Perc, Tilen Klemenčič, Bartol Barišić). V prvih treh četrtinah prvenstva sta bili ekipi v medsebojnih dvobojih izenačeni, oboji so po enkrat zmagali s po 2:1, enkrat pa sta se razšli z 0:0.

Tokrat so v prvem polčasu igrali precej previdno, v drugem pa so Celjani kazali več želje po napadu in tudi zadeli po velikanski napaki vratarja Ajdina Mulalića. Ta napaka se je izkazala za usodno. Celje se je s 47 točkami utrdilo na tretjem mestu in so točko za drugouvrščenim Mariborom, Domžale so vsaj začasno ostale četrte z 42 točkami. V nedeljo jih lahko prehiti Koper.

Prvi polčas ni ponudil posebej razburljive igre. Celjani so sicer prevladovali, imeli žogo več v posesti, bili več na polovici tekmeca, toda posebno nevarne akcije niso izpeljali.

Velja omeniti 19. minuto, ko je Klemen Nemanič pred vrati zanesljivo dobil skok, a slabo meril s strelom z glavo. Šest minut pozneje pa domžalski vratar Ajdin Mulalić ni imel posebej težkega dela s strelom Luke Bobičanca z velike razdalje.

V 48. minuti so bili Celjani dotlej najbližje zadetku, ko je iz bližine poskusil Charles Ikwuemesi, vendar je Mulalić žogo odbil. Pozneje se je dogajanje spet umirilo, kar zadeva nevarne akcije, je pa v 63. minuti Aljoša Matko žogo poslal mimo vrat.

So pa imeli Celjani več želje po napadu, tudi prva menjava je nakazala bolj napadalno usmeritev, toda v 72. minuti je moral posredovati domači čuvaj mreže Matko Obradović, ko je s 25 metrov meril Zeni Husmani.

Je pa Celje s precej sreče povedlo v 78. minuti. Gregor Bajde je v kazenskem prostoru prišel do strela, zadel enega od domžalskih branilcev, zdelo se je, da bo Mulalić z lahkoto ujel žogo, a jo je nekako zgrešil, ta pa se je odkotalila v mrežo.

Pozneje so tudi Domžalčani pritisnili, nekajkrat je morala posredovati obramba na čelu z Obradovićem, toda Celjani so zdržali napade gostov.

Celje bo v 29. krogu 1. aprila gostilo Radomlje, Domžale pa dan pozneje Muro.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 17.03.2023 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Celje - Domžale
    Niti Celjani niti Domžalčani ne morejo biti zadovoljni z razpletom prejšnjega kroga. Kdo bo boljše volje tokrat?

DELI NA