07.11.2021 | 2. SNL
Triglav in Gorica do nove zmage, BIlje slavile na Koroškem

Na uvodni preizkušnji zadnjega kroga prve polovice 2. SNLje padlo kar šest zadetkov, Novomeščani in Ajdovci pa so si razdelili točke. Triglav po zmagi v Ljubljani ostaja na čelu lestvice, nove zmage so se veselili tudi Goričani. Bilje so Ravenčanom zadale prvi domači poraz sezone.

Krka je povedla v sedmi minuti srečanja, ko je najstrožjo kazen izkoristil Stefan Stevanović. Ajdovci so izenačili tik pred odmorom, po strelu Matica Zavnika, gostitelji pa so v drugi minuti nadaljevanja tekme prišli še do druge enajstmetrovke. Z bele točke je bil uspešen Marko Huč. Sledil je hiter odgovor Primorja, v 54. minuti je izid poravnal Rene Šolaja, le štiri minute kasneje pa je udaril še ajdovski kapetan Amel Džuzdanović. Novemu izenačenju smo bili priča v 71. minuti, ko je Jan Đapo Krki priigral 16. točko, Primorje jih je zbralo osem več.


Ravenčani zadnje tekme uvodne polovice prvenstva ne bodo ohranili v lepem spominu. Fužinar je pred 15. krogom 2. SNL dobil vseh šest domačih tekem, v obračunu z Biljenci pa je ob polčasu zaostajal za kar štiri zadetke. Gostje so v 14. minuti povedli po udarcu Roka Erniša, šest minut kasneje je prednost podvojil Nik Jermol. V 25. in 38. minuti je bil dvakrat uspešen Matej Žižmond. Gostitelji, ki so pogrešali trojico kaznovanih nogometašev, so se prebudili v nadaljevanju srečanja, po uri igre je biljensko mrežo načel Anže Turičnik. Edi Horvat je v 78. minuti zadel prvič, šest minut pred koncem tekme pa še drugič. Korošcem je na koncu zmanjkalo časa, da bi dosegli še izenačujoči zadetek, Primorci pa so se veselili prestižne zmage.


Triglav je uspešno serijo podaljšal v prestolnici, odpor Ilirije pa je strl v drugem polčasu. Sedem minut po odmoru je Kranjčane v vodstvo popeljal Veron Šalja. Gorenjci so 12. zmago sezone potrdili v sodniškem dodatku, po golu Dareta Vršiča.


Slatinčani so niz porazov prekinili v dvoboju s ptujsko Dravo, ki nadaljuje zmagovalno post. Ptujčani so v Rogaško Slatino pripotovali zgolj z dvema rezervistoma, prvič pa so klonili v osmi minuti tekme. Alen Neskić, v preteklosti tudi član Drave, je domače popeljal do hitrega vodstva. Sedem minut pred odmorom je bil uspešen še Alen Krajnc, ki je v 72. minuti potrdil točke črno-belih, z desetim golom pa se je zavihtel na drugo mesto ligaške lestvice strelcev.


Beltinci so po porazu v prekmurskem derbiju gostili nogometaše Doba, ki so bili na prekmurski ravnici na pragu poraza. Domača ekipa je vodila vse od 11. minute, ko je Gašperja Tratnika premagal Chris Cener. Globoko v sodniškem dodatku, ko je že dišalo po zmagi gostiteljev, pa je v 95. minuti udaril Luka Gajić in Dobu priigral 24. točko. Beltinčani so prvo polovico prvenstva zaključili z 19 točkami na svojem računu.


Zadnja sobotna tekma je bila odigrana v Novi Gorici, Primorci so brez poškodovanega kapetana Etiena Velikonje gostili zasedbo velenjskega Rudarja. Gostje so klonili trikrat, prvič v 26. minuti, ko je večino dela opravil Abel Marc, hitro akcijo domače ekipe pa je zaključil Luka Vekić. Primorci so točke dokončno potrdili sredi drugega polčasa, z dvema goloma v razmaku dobre minute. V 70. minuti je žogo v lastno mrežo preusmeril Rob Rudonja, v naslednji akciji pa je napako zadnje vrste Rudarja kaznoval Luka Vekić, ki se je po preigravanju v kazenskem prostoru veselil še drugega zadetka. Gorica z dvema tekmama manj za vodilnim Triglavom zaostaja za štiri točke.


Prva nedeljska tekma je bila odigrana v Dekanih, Nafta pa je po zmagi v prekmurskem derbiju domov odšla le s točko. Lendavčani so se veselili hitrega vodstva, že v osmi minuti je v polno meril Bence Szabo, gostitelji pa so z golom Žige Perhavca izenačili v 67. minuti tekme. Jadran je osvojil deseto točk, večino izkupička pa je nabral s kar sedmimi neodločenimi rezultati, toliko jih imajo le še Beltinčani. Nafta je s 23 točkami šesta.


Zadnji dvoboj 15. kroga ni dal zmagovalca. Brežičani in Krčani so se v sosedskem dvoboju razšli brez zadetkov. Krško je s 14. točko splezalo na 12. mesto, pred Ilirijo, Brežice pa so z osmimi točkami ujele Dravo.

Tekst: PDo
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

DELI NA