19.09.2021 | 2. SNL
Triglav napolnil mrežo Drave, Ajdovci prekinili velenjski niz

Kranjčani so v ptujsko mrežo pospravili kar šest žog, tako bodo tudi v novi teden vstopili kot vodilna ekipa 2. SNL. Ajdovci so s štirimi goli prekinili niz Rudarja, visoke zmage pa so se veselili tudi pri Nafti. Gorica je v Rogaški Slatini vknjižila šesto zaporedno zmago. 

Nogometaši Triglava so v najstarejšem slovenskem mestu povedli v 22. minuti, ko je v polno meril Matic Kopač. Dobrih deset minut kasneje je vodstvo podvojil Andrej Pavlović, a so gostitelji v 36. minuti zadeli za priključek. Odgovor po golu Simona Rogine je bil ekspresno hiter, saj so Kranjčani že v naslednji minuti znova povišali vodstvo. Štajersko mrežo je zatresel Tin Matić. V nadaljevanju srečanja so prvi povedli Ptujčani, ki so zaigrali zgolj s trinajsterico igralcev. Triglav je po zadetku Maja Peniča zmago potrdil v zadnjih 20 minutah tekme. V 72. in 81. minuti je dvakrat udaril Albin Ahmetaj, minuto pred zadnjim golom je bil z bele točke natančen Tin Matić.

Franjo Pužin, predstavnik NK Drava: "Ob takšnih napakah obrambe je težko pričakovati pozitiven rezultat. Sicer smo se dvakrat rezultatsko približali, vendar preobrata nismo zmogli. Ekipi Triglava čestitam za zasluženo zmago."


Ajdovščina je gostila uvodno sobotno tekmo, v prestolnici burje je gostoval velenjski Rudar, ki je lovil peto zaporedno zmago. To je bil račun brez krčmarja, razigrani Primorci pa so kaznovali napake v vrstah knapov. Ajdovci so povedli v 12. minuti srečanja, ko je, tudi po slabem posredovanju vratarja Karla Žigerja, neposredno iz kota zadel Amel Džuzdanović. Kapetan gostiteljev je bil v četrti minuti nadaljevanja tekme vpleten tudi v drugi zadetek. Džuzdanović je sprožil z razdalje, Žiger znova ni najbolje posredoval, kar je izkoristil Jakob Kodermac in žogo z bližine pospravil v mrežo Rudarja. Isti igralec je v 58. minuti izkoristil najstrožjo kazen, potem ko je prekršek storil Rob Rudonja. Le-ta v 75. minuti ni uspel zaustaviti Harisa Dedića, ki se je po kotu odlično znašel ob bližnji vratnici in Primorju zagotovil prestižno zmago. Sinovi burje so letos izgubili zgolj enkrat, s 13 točkami pa so se na lestvici zavihteli tudi pred Velenjčane.


Učinkoviti so bili tudi Lendavčani, ki so s 5:0 premagali Brežice. Prekmurci so tri zadetke dosegli že v prvem polčasu, prvega v 27. minuti, ko je v polno meril Vedran Vinko. Že v naslednjem napadu je vodstvo podvojil Nermin Haljeta. Izid prvega polčasa je z drugim golom na tekmi postavil Vedran Vinko. Vprašanje o zmagovalcu je bilo dokončno odločeno v 75. minuti, po golu Daniela Szökrönyösa, za "petardo" v mreži Brežic pa je v 92. minuti poskrbel Marsel Stare. Modri so se veselili tretje zmage, Brežičani še čakajo na njo.


V Prekmurju je gostovala tudi ljubljanska Ilirija in v prestolnico odnesla točko. Gostje so v Beltincih dobili prvi polčas, v 18. minuti je domačo mrežo zatresel Dejan Djermanović. V 68. minuti je izenačil Aljaž Antolin, sledila pa je dramatična končnica. Ljubljančani so v 87. minuti povedli preko Lana Piskuleta, a so "žuti" odgovorili še pred zadnjim sodniškim žvižgom. Po podaji Luke Pihlerja je za točko Beltincev zadel Aleksandar Zeljković.


Dobljani so se po skalpu Triglava veselili še ene zmage, na domačem igrišču so bili z 2:0 boljši od Biljencev. Gostitelji so vprašanje o zmagovalcu razrešili že v prvi četrtini dvoboja, ko se je primorska mreža tresla dvakrat. Poletni novinec Anže Pišek je Dob v vodstvo popeljal v 12. minut, osem minut kasneje pa je bil uspešen še Žiga Avbelj. 


Tako kot Brežičani, tudi Dekančani še čakajo na prvo zmago sezone, v osmem krogu so se na Primorskem veselili Ravenčani. Fužinar je v Dekanih povedel v 47. minuti tekme, po golu Luke Radića, Jadran pa je v 72. minuti izenačil preko Adema Zybe. Korošci so do zmage prišli v zadnji minuti, ko je najstrožjo kazen uspešno izvedel Matej Potokar.


Goričani so se v Rogaški Slatini veselili šeste zaporedne ligaške zmage. Primorci so povedli v uvodu 17. minute, ko je po prostem strelu Alessandra Ahmetaja z glavo zadel Denis Cerovec. Domača mreža se je v 24. minuti tresla še drugič. Etien Velikonja je sprejel podajo Leona Mariniča in žogo poslal pod prečnik domačih vrat. Gostitelji so se v 34. minuti vrnili v igro, po lepi podaji v kazenski prostor Gorice pa je zadel Alen Ploj. Goriški drugoligaš je zmago potrdil v 93. minuti, po strelu z bele točke, ki ga je uspešno izvedel Nejc Mevlja. Gorica z novo zmago ostaja za petami vodilnega Triglava.


V nedeljo so se merili tudi Krčani in Novomeščani, ki so na zelenici Stadiona Matija Gubec z golom Stefana Stevanovića povedli v 26. minuti tekme. Gostitelji so izenačili tik pred odmorom, v polno je meril Erwin Tiganj, za popoln preobrat pa je 12 minut pred koncem tekme pa je za slavje Krškega zadel Ognjen Bubnjević. Krčani so se razveselili druge zmage, Krka ostaja pri desetih točkah.

 

Tekst: PDo
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

DELI NA