Tudi po derbiju izenačeno na vrhu

Maribor - Olimpija 1:1 (1:1)

* Stadion Ljudski vrt, sodniki: Kajtazović, Vukan, Žunič.
* Strelca: 0:1 Delamea Mlinar (11.), 1:1 Matko (45.).
* Maribor: Jug, Klinar, Martinović, Peričić, Kolmanič, Vrhovec (od 82. Tavares), Cretu (od 52. Pihler), Repas, Matko, Kronaveter (od 66. Bajde), Mlakar.
* Olimpija: Frelih, Fink (od 7. Andrejašič), Delamea Mlinar, Korun, Pavlović, Elšnik, Boakye, Ćorić (od 70. Vombergar), Valenčič, Ivanović, Perović.
* Rumeni kartoni: Mlakar; Elšnik, Valenčič, Perović, Pavlović, Delamea Mlinar.
* Rdeči karton: Pavlović (86.).

Tretji večni derbi sezone se je končal z 1:1, tako kot že prvi v Ljudskem vrtu. Tako sta ekipi točkovno še naprej izenačeni na vrhu lestvice, v medsebojnih dvobojih pa so v prednosti zeleno-beli, ki imajo ob tem še zmago z 2:0 iz Ljubljane.

Ljubljančani, pri katerih ni smel igrati kaznovani Radivoj Bosić, v napadu pa je namesto Andresa Vombergarja začel Mihailo Perović, so kmalu po začetku tekme že morali poseči po prvi menjavi, Matica Finka, ki si je poškodoval mišico, je zamenjal Jan Andrejašič. Toda to ni zmedlo gostov, ki so povedli v enajsti minuti, potem ko je po prostem strelu Anteja Ćorića z leve strani Antonio Delamea Mlinar spretno zadel s strelom z glavo.

Ljubljanski srednji branilec je do strela z glavo prišel tudi v 20. minuti, a je bil takrat premalo natančen. Mariborčani, ki so med drugim pogrešali poškodovanega Rudija Požega Vancaša, so prvič resno zagrozili v 31. minuti, potem ko je nevarno streljal Aljoša Matko v kazenskem prostoru, Žigi Frelihu pa je žogo uspelo odbiti čez gol.

V 42. minuti so Mariborčani, ki so v drugi polovici polčasa prevzeli pobudo, prišli do novega strela, poskus Jana Mlakarja z 20 metrov pa je ustavil Frelih. Ta pa je moral žogo iz svoje mreže pobrati v zadnjih trenutkih prvega dela, ko je po samostojnem prodoru in ob Delamei Mlinarju do strela v kazenskem prostoru prišel Matko in matiral ljubljanskega vratarja.

V drugem polčasu je v 49. minuti najprej od daleč poskusil Timi Max Elšnik, čigar strel je Ažbe Jug ukrotil z nekaj težavami. Sledilo je obdobje brez pravih nevarnosti, v 64. minuti so sicer gosti neuspešno zahtevali najstrožjo kazen zaradi domnevnega igranja z roko.

V 75. minuti je s strelom poskusil še strelec na obeh predhodnih derbijih Đorđe Ivanović, a neuspešno, v 81. minuti pa je slabo zaključil akcijo iz ugodnega položaja Vombergar. So pa Ljubljančani v 86. minuti ostali brez Michaela Pavlovića, ki je dobil svoj drugi rumeni karton in moral iz igre.

Že v sodniškem dodatku je za številčno močnejše Mariborčane nenevaren poskus z glavo sprožil Gregor Bajde, kljub pritisku vijoličnih v teh trenutkih pa se izid ni več spremenil.

"V prvem polčasu smo trpeli, nismo vzpostavili svoje igre. tekmec nas je nato kaznoval, malce smo spremenili sistem in zadeli. V drugem polčasu smo imeli iniciativo, polpriložnosti, a nismo zadeli. Na naši strani se še čutijo težave s priprav v Turčiji glede fizične priprave, ampak čestitke fantom. Prvenstvo je še dolgo, točka je zlata vredna. Smo zadovoljni. Prvenstvo se šele začenja," je za Planet TV po tekmi povedal (začasni) trener Maribora Saša Gajser.

Drugačnega mnenja so bili v ljubljanskem taboru. "Bili smo bližje zmagi, tako da smo lahko nezadovoljni. Če potegnemo črto, smo bili bližje uspehu, ampak vseeno nekako zaslužena delitev točk. Gremo naprej," je povedal strateg Olimpije Goran Stanković.

Maribor bo v 25. krogu prihodnjo soboto gostoval v Novi Gorici, Olimpija pa bo dan pozneje gostila Celje.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 26.02.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Maribor - Olimpija
    Pod Pohorjem bomo priča tretjemu večnemu derbiju v tej sezoni. Prvi se je končal brez zmagovalca, na drugem so slavili Ljubljančani. Kako bo tokrat?

DELI NA