17.07.2021 | Prva liga Telemach
Tudi v Kidričevem brez zadetkov

Aluminij - Koper 0:0

* Športni park, sodniki: Obrenović, Vukan, Kasapović.
* Strelci: /.
* Aluminij: Janžekovič, Petek, Azemović, Bolha, Krefl, Prša, Marinšek (od 90+3. Martić), G. Pečnik (od 84. Pušaver), Kadrić (od 71. Bizjak), T. Pečnik (od 71. Kidrič), Flakus Bosilj.
* Koper: Golubović, Palčič, Žužek, Rajčević, Bručić, Grudina, Parris, Guberac, Vešner Tičić (od 87. Krajinović), Mulahusejnović (od 82. Bešir), Barišić (od 69. Colley).
* Rumeni kartoni: Azemović, Bolha, Marinšek, Pušaver; Guberac, Barišić, Colley.
* Rdeči karton: /.

Tako ekipa iz Kidričevega kot zasedba iz Kopra sta sezono začeli s primarnim ciljem uvrstiti se nekam v sredino lestvice. Trener domačih Oskar Drobne si je pred tekmo s Koprom zaželel pozitiven start. "S tem mislim na osvojene tri točke," je dejal za uradno spletno stran.

Njegov kolega in novinec na koprski klopi Zoran Zeljković je priznal, da bodo po spremembah v ekipi potrebovali še nekaj časa za popolno uigranost. "Smo pa pripravljeni na začetek prvenstva," je dejal.

Pripravljeni so bili dovolj, da so na težkem gostovanju prišli do točke, imeli so tudi več strelov in kotov, sicer pa je podobno kot na petkovi uvodni tekmi med Bravom in Radomljami še manjkalo prave napadalne forme, tako da se je še drugi obračun sezone 2021722 končal brez golov.

Prvi polčas je minil v bolj ali manj enakovredni igri, a priložnosti je bilo bore malo. Prvi je v okvir vrat v 17. minuti sprožil skupaj z Janom Mlakarjem najboljši strelec prejšnje sezone Nardin Mulahusejnović, toda vratar Aluminija po njegovem strelu z glavo ni imel težkega dela.

Napadalec Kopra pa je v 22. minuti nepremišljeno na sredini igrišča "podaril" žogo tekmecem, ki so stekli v protinapad, tega je nato s strelom iz bližine z desne strani zaključil David Blakus Bosilj, izkazal pa se je koprski čuvaj mreže Adnan Golubović.

Iz prvega polčasa velja omeniti še poskus Ivice Guberaca v 33. minuti, ko je prišel do odprtega strela 12, 13 metrov od vrat, toda žogo poslal visoko čez domač gol.

Kmalu po začetku drugega polčasa je Mulahusejnović sam povlekel žogo proti kazenskemu prostoru, enega igralca še preigral, a nato mu je v zadnjem trenutku strel blokiral Roko Prša, tako da je iztržil le kot.

Malce bolj nevarno pred je bilo v 52. minuti tudi pred koprskimi vrati, kjer je bil premalo natančen Nik Marinšek, takoj zatem pa je pred vrati Aluminija za nekaj razburjenja poskrbel Kaheem Parris, a se tudi takrat izid ni spremenil.

V 65. minuti je Janžekovič dobro posredoval po sicer skromnejšem poskusu osamljenega Luke Vešnerja Tičića, sicer pa je bila igra potem znova spet bolj ali manj enakovredna in brez posebnih razburjenj.

V 85. minuti pa so spet do strela v kazenskem prostoru prišli gosti, po kotu je poskusil Žan Bešir, a je žogo poslal mimo vrat. Primorci so bili v zaključku tekme celo nekoliko odločnejši, toda premalo natančni.

Aluminij bo v 2. krogu prihodnjo soboto gostoval pri Bravu, Koper pa bo gostil Muro.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 16.07.2021 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Aluminij - Koper
    Aluminij bo v uvodnem krogu Prve lige Telemach pričakal kanarčke. Koper je, potem ko si je obstanek zagotovil v kvalifikacijah, povsem prenovil svojo zasedbo, nov pa je tudi strateg. Kdo so veselil v Kidričevem?

DELI NA