26.10.2022 | Futsal U19
Tudi v drugo boljši od Madžarske

Mladinska futsal reprezentanca je z zmago proti Madžarski sklenila priprave v Gornji Radgoni. Po torkovi zmagi (2:1) so bili varovanci selektorja Tomislava Horvata od Madžarov boljši tudi danes. Za končnih 4:1 so gole dosegli Luka Čop (2), Lovro Trdin in Luka Grm.

Pripravljalna tekma:

Zalaegerszeg, 25.10.
Madžarska – Slovenija 1:2
 (0:2)

Gornja Radgona, 26.10.
Slovenija – Madžarska 4:1
(2:1)
0:1 Kiss (4.), 1:1 Čop (14.), 2:1 Grm (16.), 3:1 Trdin (24.), 4:1 Čop (38.)

Slovenija FU19:
Alen Ruis (A.S.D. Fenice Veneziamestre ITA), Luka Grm (FK Dobrepolje), Kristjan Čeh (KMN Miklavž), Tian Uršič (KMN Oplast Kobarid), Nik Ambrožič (ŠD Extrem), Luka Čop (ŠD Extrem), Anže Žlindra (ŠD Extrem), Lovro Skrinjar (FK Siliko), Gaj Križaj (FK Siliko), Žiga Frank (FK Siliko), Luka Lovrec (KMN Meteorplast), Niko Kosec (KMN Meteorplast), Vid Kos (ŠD Mlinše), Lovro Trdin (ŠD Mlinše), Žiga Dolinšek Grošelj (ŠD Mlinše), Andraž Gregorič (ŠD Extrem).

Tekma je bila na sporedu v Gornji Radgoni, kjer so minuli mesec namenu predali novo športno dvorano. Tekmo si je ogledal tudi Vlado Močnik, član IO NZS in predsednik komisije za futsal.V torek so prvi gol dosegli naši igralci, to pot pa Madžari, ki so svojo pobudo, bolje rečeno dorečenost, kronali v 4. minuti. Po podaji z desnega kota je malce neodločnosti naše ekipe izkoristil Patrik Kiss. Žoga je bila več v nogah naših igralcev, Madžari pa so bili nevarni iz protinapadov, zdelo se je, da tudi nevarnejši, ko so prišli pred naš gol. V nadaljevanju se je razživela tudi Slovenija, podaje so bile natančnejše, naši igralci pa tudi bolj čvrsti v duelih.

V 14. minuti je po akciji celotne četvorke žoga na levem boku prišla do Luke Čopa, ki se je ostresel svojega čuvaja in z leve zabil za 1:1.

V 16. minuti je Slovenija povedla. Lovro Škrinjar je lepo prišel do strela z leve, madžarski golman je žogo odbil, akcijo je pozorno spremljal Luka Grm in odbito žogo z leve strani zabil v daljši desni kot.

Tudi nadaljevanje je minilo v domači terenski pobudi. V 19. minuti je Žiga Frank s podajo pred golom lepo našel Alena Ruisa, ki pa žoge ni najboljše zadel. V 20. minuti je bil blizu golu Lovro Trdin, a je njegov strel z glavo odbil gostujoči golman. Tako Trdin kot Ruis sta v prvem delu nekajkrat pomerila od daleč, a žoga ni končala v madžarskem golu.

V drugem polčasu je Slovenija prevladovala. V 23. minuti je meril Frank, v 24. Trdin. Prav Lovro Trdin pa je v 24. minuti povišal na 3:1. Šlo je za prekinitev, ki ji je botroval strel Vida Kosa, madžarski čuvaj mreže pa je žogo odbil v avt. Od tu je sledila podaja do Trdina, ki je bil natančen s svojim strelom za 3:1.

V nadaljevanju velja izpostaviti še strel Ruisa, vratnico Lovra Škrinjarja, domiselno dvojno podajo Čop&Frank, ki jo je prav Frank sklenil z izvrstnim strelom, a je bil madžarski golman na mestu. Je pa Čop zadel v 38. minuti za končnih 4:1. V zadnjih treh minutah je selektor Horvat v gol poslal Žiga Dolinška Grošlja.

„Odigrali dve dobri tekmi. Danes še boljše kot včeraj. Zadovoljen sem s fanti – z vsem, kar dajejo in kako se obnašajo tako na terenu kot izven terena. Na tem mestu čestitam fantom za obe zmagi,“ je povedal selektor Tomislav Horvat.

„Tekmi sta bili za to, da vidimo, na kakem nivoju smo v primerjavi z vrstniki. Sta pa bili ti dve tekmi dve različni zgodbi. Včeraj naš pristop ni bil pravi. To je odražalo v slabih podajah in slabih odločitvah. Danes smo to popravili in zasluženo zmagali,“ je dodal kapetan Alen Ruis.

Obe ekipi bosta zdaj pozorno čakali 3. november, ko bo na sedežu Uefe v Nyonu žreb (pred)kvalifikacij za evropsko prvenstvo leta 2023. Le to bo potekalo na Hrvaškem v Poreču. To bo tretje po vrsti evropsko prvenstvo v tej starostni kategoriji.

Nastop na 3. evropskem prvenstvu si je kot gostitelj že zagotovila Hrvaška, v igri za sedem prostih mest pa je 35 držav, ki bodo med januarjem in marcem obračunali med sabo za sedem vozovnic na EP.

Letos je bilo na sporedu 2. prvenstvo stare celine. Še drugič je evropski prvak postala Španija.

Terminski plan kvalifikacij:
3.11. žreb
17.1. - 22.1. 2023 predkrog kvalifikacij
21.3. - 26.3. glavni del kvalifikacij
3.9. - 10.9. 2023 evropsko prvenstvo

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

  • 25.10.2024 | Futsal U19
    Priprave uspele, v sredo žreb kvalifikacij
    „Za nami so dobre priprave, fantje so trenirali, kar smo imeli v načrtu. Pozna se, da so fantje odrasli v primerjavi s tem, ko smo bili zadnjič skupaj. Vidi se tudi, da igrajo in trenirajo v 1. SFL, kar je za nas pozitivno. Tudi zato se je dvignil nivo ekipe,“ je priprave ocenil selektor Tomislav Horvat, potem pa misli usmeril k žrebu, ki bo prihodnji četrtek.
  • 14.10.2024 | Futsal U19
    Najprej priprave, potem žreb kvalifikacij za EP 2025
    Futsal reprezentanca U19 bo v tem mesecu pričela s pripravami na cilj te sezone - kvalifikacije za evropsko prvenstvo, ki bo potekalo septembra prihodnje leto v Moldaviji. Kvalifikacije bodo na sporedu marca 2025, žreb skupin pa 31.10.
  • 19.05.2024 | Futsal U19
    Iz Sarajeva z dvema zmagama
    Selektor Tomislav Horvat je pohvalil agresivnost svojih varovancev, ki so si ustvarili številne priložnosti in bili tudi učinkoviti, po drugi tekmi pa je selektor povedal tole: „Prvi polčas smo odigrali zelo slabo in zasluženo izgubljali 4:2. Drugi polčas je bil odigran na res visokem nivoju in zato čestitam za zasluženo zmago. Veliko smo odnesli s tekem z zelo hitrimi in tehnično dobro podkovanimi tekmeci.“
  • 18.05.2024 | Futsal U19
    Še enkrat proti Savdski Arabiji
    Slovenija se je odzvala vabilu in prišla v glavo mesto Bosne in Hercegovine, kamor je selektor Tomislav Horvat popeljal izbrano vrsto, ki jo pripravlja na kvalifikacije za evropsko prvenstvo.
  • 16.05.2024 | Futsal U19
    Na prvi tekmi zmaga, v soboto še enkrat
    „Čestitke ekipi za zmago. Savdska Arabija je tehnično dobro podkovana in zelo hitro. A smo jim vsilili svoj način igre, bili smo agresivni in situacij tudi zabijali goli ter zasluženo zmagali,“ je po tekmi povedal selektor Tomislav Horvat.
  • 15.05.2024 | Futsal U19
    V Sarajevo po nove izkušnje
    „Vesel sem, ker smo uspeli dodatno dobiti ta termin za reprezentanco U19. Ekipa raste, fantje dobro napredujejo. S tema dvema tekmama bomo pridobili nove dodatne izkušnje, ki so prepotrebne, da bomo napadali cilj, ki smo ga zadali,“ pa je pred tekmama povedal selektor Tomislav Horvat.
  • 06.05.2024 | Futsal U19
    Pred reprezentanco dve novi preizkušnji
    Futsal reprezentanca U19 bo v prihodnjih dneh v BIH odigrala dve prijateljski tekmi z vrstniki iz Saudske Arabije. Prva tekma bo na sporedu v sredo, 15.5., druga pa v soboto, 18.5. Selektor Tomislav Horvat je obelodanil seznam igralcev, na katere računa.
  • 06.04.2024 | Futsal U19
    Po 3. mestu še pohvala selektorja
    Naša mladinska futsal reprezentanca je z zmago proti Slovaški (3:2) končala močan mednarodni turnir Istra Nations Cup 2024. Slovenija je v štirih tekmah vknjižila tri zmage in remi, kar je bilo dovolj za končno 3. mesto.
  • 05.04.2024 | Futsal U19
    Za 3. mesto proti Slovaški
    „Za današnjo tekmo lahko ekipo le pohvalim. Vsi so odigrali na visokem nivoju v vseh segmentih igre. Čestitam jim, tako se mora igrati na evropskem nivoju. Vesel sem, da so fantje odigrali tako in da bom tudi sam dobil še večji zagon in da bomo napredovali. Še enkrat jim čestitam,“ je povedal selektor Tomislav Horvat.
  • 03.04.2024 | Futsal U19
    Po preobratu boljši od ZDA
    Mladinska futsal reprezentanca je na turnirju v Novigradu zabeležila 2. zmago. Varovanci selektorja Tomislava Horvata so 4:3 premagali reprezentanco ZDA (U18). V četrtek je za Slovenijo prost dan, v petek pa jih čaka zadnja tekma predtekmovanja – tekmec bo domačin, Hrvaška (5.4. ob 18. uri).

DELI NA