26.10.2022 | Futsal U19
Tudi v drugo boljši od Madžarske

Mladinska futsal reprezentanca je z zmago proti Madžarski sklenila priprave v Gornji Radgoni. Po torkovi zmagi (2:1) so bili varovanci selektorja Tomislava Horvata od Madžarov boljši tudi danes. Za končnih 4:1 so gole dosegli Luka Čop (2), Lovro Trdin in Luka Grm.

Pripravljalna tekma:

Zalaegerszeg, 25.10.
Madžarska – Slovenija 1:2
 (0:2)

Gornja Radgona, 26.10.
Slovenija – Madžarska 4:1
(2:1)
0:1 Kiss (4.), 1:1 Čop (14.), 2:1 Grm (16.), 3:1 Trdin (24.), 4:1 Čop (38.)

Slovenija FU19:
Alen Ruis (A.S.D. Fenice Veneziamestre ITA), Luka Grm (FK Dobrepolje), Kristjan Čeh (KMN Miklavž), Tian Uršič (KMN Oplast Kobarid), Nik Ambrožič (ŠD Extrem), Luka Čop (ŠD Extrem), Anže Žlindra (ŠD Extrem), Lovro Skrinjar (FK Siliko), Gaj Križaj (FK Siliko), Žiga Frank (FK Siliko), Luka Lovrec (KMN Meteorplast), Niko Kosec (KMN Meteorplast), Vid Kos (ŠD Mlinše), Lovro Trdin (ŠD Mlinše), Žiga Dolinšek Grošelj (ŠD Mlinše), Andraž Gregorič (ŠD Extrem).

Tekma je bila na sporedu v Gornji Radgoni, kjer so minuli mesec namenu predali novo športno dvorano. Tekmo si je ogledal tudi Vlado Močnik, član IO NZS in predsednik komisije za futsal.V torek so prvi gol dosegli naši igralci, to pot pa Madžari, ki so svojo pobudo, bolje rečeno dorečenost, kronali v 4. minuti. Po podaji z desnega kota je malce neodločnosti naše ekipe izkoristil Patrik Kiss. Žoga je bila več v nogah naših igralcev, Madžari pa so bili nevarni iz protinapadov, zdelo se je, da tudi nevarnejši, ko so prišli pred naš gol. V nadaljevanju se je razživela tudi Slovenija, podaje so bile natančnejše, naši igralci pa tudi bolj čvrsti v duelih.

V 14. minuti je po akciji celotne četvorke žoga na levem boku prišla do Luke Čopa, ki se je ostresel svojega čuvaja in z leve zabil za 1:1.

V 16. minuti je Slovenija povedla. Lovro Škrinjar je lepo prišel do strela z leve, madžarski golman je žogo odbil, akcijo je pozorno spremljal Luka Grm in odbito žogo z leve strani zabil v daljši desni kot.

Tudi nadaljevanje je minilo v domači terenski pobudi. V 19. minuti je Žiga Frank s podajo pred golom lepo našel Alena Ruisa, ki pa žoge ni najboljše zadel. V 20. minuti je bil blizu golu Lovro Trdin, a je njegov strel z glavo odbil gostujoči golman. Tako Trdin kot Ruis sta v prvem delu nekajkrat pomerila od daleč, a žoga ni končala v madžarskem golu.

V drugem polčasu je Slovenija prevladovala. V 23. minuti je meril Frank, v 24. Trdin. Prav Lovro Trdin pa je v 24. minuti povišal na 3:1. Šlo je za prekinitev, ki ji je botroval strel Vida Kosa, madžarski čuvaj mreže pa je žogo odbil v avt. Od tu je sledila podaja do Trdina, ki je bil natančen s svojim strelom za 3:1.

V nadaljevanju velja izpostaviti še strel Ruisa, vratnico Lovra Škrinjarja, domiselno dvojno podajo Čop&Frank, ki jo je prav Frank sklenil z izvrstnim strelom, a je bil madžarski golman na mestu. Je pa Čop zadel v 38. minuti za končnih 4:1. V zadnjih treh minutah je selektor Horvat v gol poslal Žiga Dolinška Grošlja.

„Odigrali dve dobri tekmi. Danes še boljše kot včeraj. Zadovoljen sem s fanti – z vsem, kar dajejo in kako se obnašajo tako na terenu kot izven terena. Na tem mestu čestitam fantom za obe zmagi,“ je povedal selektor Tomislav Horvat.

„Tekmi sta bili za to, da vidimo, na kakem nivoju smo v primerjavi z vrstniki. Sta pa bili ti dve tekmi dve različni zgodbi. Včeraj naš pristop ni bil pravi. To je odražalo v slabih podajah in slabih odločitvah. Danes smo to popravili in zasluženo zmagali,“ je dodal kapetan Alen Ruis.

Obe ekipi bosta zdaj pozorno čakali 3. november, ko bo na sedežu Uefe v Nyonu žreb (pred)kvalifikacij za evropsko prvenstvo leta 2023. Le to bo potekalo na Hrvaškem v Poreču. To bo tretje po vrsti evropsko prvenstvo v tej starostni kategoriji.

Nastop na 3. evropskem prvenstvu si je kot gostitelj že zagotovila Hrvaška, v igri za sedem prostih mest pa je 35 držav, ki bodo med januarjem in marcem obračunali med sabo za sedem vozovnic na EP.

Letos je bilo na sporedu 2. prvenstvo stare celine. Še drugič je evropski prvak postala Španija.

Terminski plan kvalifikacij:
3.11. žreb
17.1. - 22.1. 2023 predkrog kvalifikacij
21.3. - 26.3. glavni del kvalifikacij
3.9. - 10.9. 2023 evropsko prvenstvo

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 03.06.2023 | Futsal U19
  Pred evropskim prvenstvom dvakrat s Finsko
  Selektor Tomislav Horvat želi, da bi bila reprezentanca optimalno pripravljena na evropsko prvenstvo. K temu bosta pripomogli tudi pripravljalni tekmi proti Finski. Reprezentanca se bo zbrala v petek, 30. junija, potem pa se 1.7. in 2.7. pomerila z ekipo s severa Evrope.
 • 24.05.2023 | Futsal U19
  Sloveniji otvoritvena tekma na EP U19
  Slovenski futsal reprezentanca U19 je na žrebu v Poreču dobila tekmece na prihajajočem evropskem prvenstvu, zdaj pa so znani tudi vsi termini tekem.
 • 16.05.2023 | Futsal U19
  Slovenija dobila tekmece na EP U19
  Slovenski futsal reprezentanca U19 je na žrebu v Poreču dobila tekmece na prihajajočem evropskem prvenstvu, ki bo med 3.9.in 10.9. v Poreču.
 • 15.05.2023 | Futsal U19
  Slovenija jutri dobi tekmece na EP
  Slovenski futsal reprezentanca U19, ki se je pod taktirko selektorja Tomislava Horvata prvič uvrstila na evropsko prvenstvo, bo jutri po 19. uri na žrebu v Poreču dobila tekmece predtekmovanja na 3. evropskem prvenstvu, ki ga med 3.9. in 10.9. gosti prav Poreč.
 • 28.04.2023 | Futsal U19
  Tekmece na EP bodo dobili 16. maja
  Slovenski futsal reprezentanci do 19 let je uspelo, da se uvrsti na evropsko prvenstvo, ki bo letos septembra v Poreču. Mesec maj pa prinaša žreb skupin evropskega prvenstva.
 • 25.03.2023 | Futsal U19
  Slovenija se je uvrstila na evropsko prvenstvo
  Varovanci selektorja Tomislava Horvata so s 5:0 premagali Kazahstan in prišli do sedmih točk. To pa je bilo tudi dovolj za 1. mesto v kvalifikacijski skupini in sploh prvo uvrstitev na mladinsko evropsko prvenstvo.
 • 24.03.2023 | Futsal U19
  Na 70. tekmi lovijo vozovnico za EP
  Futsal reprezentanca do 19 let bo v soboto sklenila kvalifikacije za evropsko prvenstvo, ki bo letos septembra na Hrvaškem. Po zmagi proti Moldaviji (11:0) in remiju s Poljsko (1:1) sledi ob 14. uri še tekma proti Kazahstanu.
 • 23.03.2023 | Futsal U19
  V 39. minuti do točke proti Poljski
  Mladinska futsal reprezentanca je na 2. tekmi kvalifikacij za EP 2023 remizirala s Poljsko ( 1:1). Edini gol za našo reprezentanco je dosegel Alen Ruis. V petek je prost dan, v soboto pa se bo Slovenija pomerila s Kazahstanom.
 • 22.03.2023 | Futsal U19
  Kvalifikacije začeli s suvereno zmago
  Futsal reprezentanca do 19 let je s prepričljivo zmago proti Moldaviji (11:0) začela kvalifikacije za evropsko prvenstvo, ki bo letos septembra na Hrvaškem. Naši mladinci jutri proti Poljski, ki je danes s 3:2 premagala Kazahstan.
 • 21.03.2023 | Futsal U19
  Kvalifikacije začenjajo proti Moldaviji
  „Vem, da ima tudi Moldavija svoje načrte. Gremo od tekme do tekme, prva je Moldavija, potem pa bomo mislili na ostale tekmece in se na njih tudi dobro pripravili,“ pove selektor Tomislav Horvat.

DELI NA