24.10.2023 | Futsal AA
Turk dvakrat zabil v Italiji

V tej sezoni se na tujem meri kar nekaj naših sedanjih in nekdanjih futsal reprezentantov. V tem vikendu se je še posebej izkazal Teo Turk, ki je dosegel prva dva gola v Serie A, kamor se je preselil letos poleti.

V Serie A je bil na sporedu 3. krog. Came Treviso je le prišel do prve zmage, doma je s 5:2 odpravila ekipo iz Pesara. Turk je začel tekmo v prvi postavi. Takisto se je godilo tudi Nejcu Hozjanu, ki je v dresu Sandro Abate začel tekmo proti Mantovi. Na koncu so točke ostale doma – Hozjanovi so slavili zmago s 3:2.

V Serie A2 Elite pa se je prve zmage razveselil trener Marko Hrvatin, ki vodi ekipo Pordenoneja. Zmagali so na gostovanju proti Pistoiji. Med strelce za zmago se je vpisal nekdanji reprezentant Tilen Štendler, v zmagovalni ekipi je bil tudi Rok Grželj.

Na Hrvaškem so v ligaških tekmovanjih opravili s 4. krogom. V dalmatinskem derbiju v elitnem državnem prvenstvu je Olmissum Jeremyja Bukovca (prejel je rumen karton) s 4:2 premagal Novo Vrijeme in prišel do 2. ligaške zmage. V rangu nižje je Rijeka z Alenom Fetićem v 4. krogu prišla do četrte zmage.

V Švici je bil na sporedu 2. krog državnega prvenstva. Prvi poraz pa je doživela Minerva Futsal, kjer igrata Matej Fideršek in Tilen Gajser. Domača Geneva jih je premagala s 6:1.

V Bosni in Hercegovini svojo kariero nadaljuje kapetan reprezentance Igor Osredkar, ki se z ekipo pripravlja na skorajšnji štart sezone. Osredkarjevi v 1. krogu 4.11. doma gostijo MNK Borac Izačić.

DP Italije, Serie A, 3. krog, 21.10.
Came Treviso – Italservice Pesaro 5:2

20.10.
Sandro Abate – Saviatesta Mantova 3:2

DP Italije, Serie A2 Elite, 3. krog, 21.10.
Nuova Comauto Pistoia – Pordenone 1:7

DP Švice, 2. krog, 22.10.
Geneva Futsal – Futsal Minerva 6:1

DP BiH, Prva futsal liga FbiH, zahod, 4.11.
MNK Bubamara – MNK Borac Izačić

DP Hrvaške, HMNL, 4. krog, 20.10.
Olmissum – Novo Vrijeme 4:1

DP Hrvaškem, 1. HMNL, 4. krog, 20.10.
Rijeka – Nova Gradiška 2:0

Tekst: D.P.
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

 • 19.05.2024 | Futsal AA
  Slovenija kot nosilka v žreb kvalifikacij za EP 2026
  V kvalifikacije pa se podaja 40 članskih vrst (34 najboljših na Uefini lestvici in šest kvalifikantov, ki so bili uspešni v predkrogu kvalifikacij), ki bodo glavnem delu kvalifikacij deljene v 10 skupin po štiri ekipe. Glavni del kvalifikacij bo potekal od decembra 2025 do aprila 2026.
 • 14.05.2024 | Futsal AA
  Fideršek in Gajser uspešna v polfinalu
  V Švici se je začel polfinale državnega prvenstva, gole sta dosegla Matej Fideršek in Tilen Gajser. V Italiji Pordenone Marka Hrvatina nadaljuje lov na Serie A, na Hrvaškem bo o prvaku odločala 5. tekma finala.
 • 10.05.2024 | Futsal AA
  Jeremy Bukovec zabija tudi v finalu
  Na Hrvaškem je naš reprezentančni sidraš Jeremy Bukovec potrdil dobro formo v prvih dveh tekmah finala. Dobro v končnici Seria A2 Elite kaže tudi Pordenoneju, ki ima močan slovenski pečat. V Italiji, v Serie A, se bo začel četrtfinale, v Švici pa polfinale.
 • 03.05.2024 | Futsal AA
  Bukovec za naslov prvaka, v končnico tudi Hozjan
  Na Hrvaškem se začenja finale, Jeremy Bukovec bo v dresu Olmissuma igral proti ekipi Futsal Dinamo. V četrtfinale italijanske lige je napredoval tudi Nejc Hozjan, končnica Serie A2 čaka tudi Pordenone, ki ga vodi trener Marko Hrvatin.
 • 22.04.2024 | Futsal AA
  Osredkar in Fetić pomagala svojima ekipama rang višje
  V Serie A2 se je vnovič izkazala ekipa Pordenoneja, ki je z domačo zmago proti Leccu (8:4) krog pred koncem rednega dela potrdila uvrstitev v končnico. Za ekipo trenerja Marka Hrvatina je Tilen Štendler dosegel dva gola, v tej sezoni skupaj sedem. V dresu Pordenoneja še vedno igra tudi Rok Grželj.
 • 13.04.2024 | Futsal AA
  Z dobrim vtisom in izkušnjami s Portugalske
  Slovenija tekmo začela v postavi Marko Peček, Jeremy Bukovec, Žiga Čeh Klemen Duščak, Matej Fideršek, v nadaljevanju so igrali še Nejc Berzelak, Teo Turk, Uroš Đurič, Max Vesel, Luka Čop, Tilen Rajter, Nejc Hozjan, Žan Janez in Alen Muratagić.
 • 12.04.2024 | Futsal AA
  Evropski in svetovni prvak je bil premočan
  Moška članska futsal reprezentanca je s 4:0 klonila na 1. od dveh tekem proti Portugalski, evropskemu in svetovnemu prvaku. Ekipi se bosta vnovič pomerili v soboto.
 • 10.04.2024 | Futsal AA
  V pričakovanju tekem z evropskim in svetovnim prvakom
  Moška članska futsal reprezentanca se bo jutri in v soboto dvakrat pomerila s Portugalsko. Evropski in svetovni prvak se pripravlja na svetovno prvenstvo 2024, Slovenija pa bosta tekmi koristili za nabiranje izkušenj, ki jih potrebuje pomlajena vrsta.
 • 09.04.2024 | Futsal AA
  Futsal reprezentanca na Portugalsko
  „Veselim se teh tekem, ker bomo igrali proti najtežjemu možnemu tekmecu. Naši igralci, ki še nimajo toliko izkušenj s takih tekem, potrebujejo prav to. Na prvi tekmi ne bomo preveč taktizirali. Želim si, da odigramo agresivno po celem igrišču. Želim videti v odprti tekmi, koliko smo sposobni proti najboljšim,“ pred tekmama pove selektor Tomislav Horvat.
 • 02.04.2024 | Futsal AA
  Znam seznam igralcev za tekmi proti svetovnemu in evropskemu prvaku
  Prihodnji teden bodo člani Slovenije gostovali pri evropskemu in svetovnemu prvaku. Varovanci selektorja Tomislava Horvata bodo v Lizboni odigrali tekmi proti Portugalski. Selektor je obelodanil seznam igralcev, na katere računa.

DELI NA