24.01.2023 | Futsal AA
Turk začel z golom, med strelci tudi Bukovec in Gajser

Za našimi legionarji je nov uspešen teden, kot zadnji pa je sinoči igral Matej Fideršek. Zato pregled začenjamo na Poljskem. V tekmi 16. kroga je njegova ekipa Piast Gliwice remizirala z ekipo Futsal Leszno (4:4), Matej pa je dobil rumeni karton. S 36 točkami pa ostaja na 3. mestu.

V 17. krogu španske lige je Noia Portus Apostoli v gosteh s 3:2 porazil Levante. Z 2. zaporedno zmago je ekipa Nejca Hozjana osma na prvenstveni lestvici. Dobra novica pa je tudi ta, da se je v postavo Noia vrnil naš reprezentant Nejc Hozjan, ki še ni zaigral, je pa bil poleg.

V 17. krogu Serie A je Pescara z Jeremyjem Bukovcem doma s 6:1 premagala Meta Catanio. Za končnih 6:1 je zadel prav Bukovec, ki je dosegel svoj 8. letošnji gol. Ekipa našega legionarja zaseda 4. mesto v Serie A.

Nove zmage se je v Serie A2 veselil Pordenone, ki ga vodi nekdanji slovenski reprezentant Marko Hrvatin. Doma so s 5:4 premagali Elledi Futsal, med strelce se je vpisal tudi Žan Koren. V ekipi, tekmo je začel v prvi postavi, je bil tudi Tilen Štendler. Rok Grželj pa je poškodovan in mu na tem mestu želimo uspešno okrevanje.

Naši igralci na Hrvaškem so se izkazali tudi minule dni. V prvi ligi je v dresu dubrovniškega Squarea debitiral Teo Turk. Že v prvem polčasu je popeljal domačine v vodstvo, na koncu pa je bilo 2:2 proti Futsal Dinamu. V domači ekipi je zaigral tudi Turkov (reprezentančni) soigralec Denis Totoškovič, ki je v 2. polčasu prejel rumen karton. V derbiju pa sta se Pula Igorja Osredkarja in Olmissum razdelila plen, 4:4 je bilo. Igor Osredkar je na tekmi vknjižil podajo. Tekmo v Puli si je ogledala tudi naša mladinska reprezentanca, ki je minuli teden igrala na turnirju v Novigradu.

V 2. ligi zahod pa je Alen Fetić za 8. zmago Rečanov dosegel tri gole, v dresu Rečanov pa je debitiral nekdanji mladi reprezentant Admir Ćosić.

V 12. krogu državnega prvenstva Švice je ekipa Futsal Minerva z našim reprezentantom Tilnom Gajserjem prišla do 11. zmage. K tokratnemu uspehu je Tilen dodal gol v 1. minuti za vodstvo 1:0.

V Avstriji s prvenstvom, z tekmami v zgornjem in spodnjem delu prvenstvene lestvice, nadaljujejo prihodnji vikend. Takrat pa bo na delu tudi Vanč Florjančič v dresu SK Libero Graz.

DP Španije, 17. krog, 21.1.
Levante – Noia Portus Apostoli 2:3

DP Poljske, 17. krog, 23.1.
Piast Gliwice – Futsal Leszno 4:4

DP Hrvaške, 10. krog, 21.1.
Stanoinvest Futsal Pula – Olmissum 4:4
Square – Futsal Dinamo 2:2

DP Hrvaške, 2. liga zahod, 9. krog, 21.1.
Rijeka – Futsal Zagorje 9:0

DP Italije, Serie A, 17. krog, 21.1.
Futsal Pescara – Meta Catania 6:1

DP Italije, Serie A2, skupina A, 19. krog, 21.1.
Pordenone – Elledi Futsal 5:4

DP Švice, 12. krog, 22.1.
Futsal Minerva – Geneva Futsal 8:4

Tekst: D.P.
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

  • 13.04.2024 | Futsal AA
    Z dobrim vtisom in izkušnjami s Portugalske
    Slovenija tekmo začela v postavi Marko Peček, Jeremy Bukovec, Žiga Čeh Klemen Duščak, Matej Fideršek, v nadaljevanju so igrali še Nejc Berzelak, Teo Turk, Uroš Đurič, Max Vesel, Luka Čop, Tilen Rajter, Nejc Hozjan, Žan Janez in Alen Muratagić.
  • 12.04.2024 | Futsal AA
    Evropski in svetovni prvak je bil premočan
    Moška članska futsal reprezentanca je s 4:0 klonila na 1. od dveh tekem proti Portugalski, evropskemu in svetovnemu prvaku. Ekipi se bosta vnovič pomerili v soboto.
  • 10.04.2024 | Futsal AA
    V pričakovanju tekem z evropskim in svetovnim prvakom
    Moška članska futsal reprezentanca se bo jutri in v soboto dvakrat pomerila s Portugalsko. Evropski in svetovni prvak se pripravlja na svetovno prvenstvo 2024, Slovenija pa bosta tekmi koristili za nabiranje izkušenj, ki jih potrebuje pomlajena vrsta.
  • 09.04.2024 | Futsal AA
    Futsal reprezentanca na Portugalsko
    „Veselim se teh tekem, ker bomo igrali proti najtežjemu možnemu tekmecu. Naši igralci, ki še nimajo toliko izkušenj s takih tekem, potrebujejo prav to. Na prvi tekmi ne bomo preveč taktizirali. Želim si, da odigramo agresivno po celem igrišču. Želim videti v odprti tekmi, koliko smo sposobni proti najboljšim,“ pred tekmama pove selektor Tomislav Horvat.
  • 02.04.2024 | Futsal AA
    Znam seznam igralcev za tekmi proti svetovnemu in evropskemu prvaku
    Prihodnji teden bodo člani Slovenije gostovali pri evropskemu in svetovnemu prvaku. Varovanci selektorja Tomislava Horvata bodo v Lizboni odigrali tekmi proti Portugalski. Selektor je obelodanil seznam igralcev, na katere računa.
  • 27.03.2024 | Futsal AA
    Dvakrat s Portugalci, svetovnimi in evropskimi prvaki
    Prihodnji teden se bo vnovič zbrala reprezentanca do 19 let, aprila pa akcijo in dve tekmi s Portugalsko, aktualnimi svetovnimi prvaki, čaka tudi moško člansko futsal reprezentanco.
  • 22.02.2024 | Futsal AA
    Osredkar in Fetić med strelci
    V Prvi futsal ligi FBiH je MNK Bubamara s kapetanom reprezentance Igorjem Osredkarjem doma pred kar 600 gledalci premagal ekipo Dječaci sa Une. Ob izdatni zmagi 10:1 se je z golom med strelce vpisal tudi Osredkar.
  • 21.02.2024 | Futsal AA
    Po vodstvu klonile proti Franciji
    Slovenija in Francija sta se v Slovenskih Konjicah sklenili futsal dvodnevje. Prva tekma se je končala z remijem (2:2), druga pa z zmago Francije (1:3). Edini, tudi vodilni gol Slovenije, je dosegla Ines Ermenc.
  • 20.02.2024 | Futsal AA
    Po preobratu remi s Francijo
    Slovenija in Francija sta se v Celju pomerili na prvi od dveh prijateljskih tekem, tekma pred nekaj več kot 200 gledalci se je končala z rezultatom 2:2. Za Slovenijo sta zadeli Anja Ložar in Maša Novak. Ekipi se bosta v sredo, 21.2., ob 17. uri.
  • 06.02.2024 | Futsal AA
    V 40. minuti do remija s Hrvaško
    Slovenija in Hrvaška sta v Podčetrtku odigrali še drugo prijateljsko tekmo v nekaj dneh. Nocoj je bilo 2:2, gola sta dosegla Jeremy Bukovec in Žan Janež.

DELI NA