Turki razblinili ljubljanske sanje

Nogometaši ljubljanske Olimpije so na povratni tekmi 3. kroga kvalifikacij za UEFA Ligo prvakov v Istanbulu izgubili proti Galatasarayu z 0:1 (0:1). Turki so se prebili v zadnji kvalifikacijski krog, potem ko so prvo tekmo v Stožicah dobili s 3:0. Slovenske prvake v nadaljevanju čakata tekmi zadnjega kroga kvalifikacij za UEFA Evropsko ligo.

KVALIFIKACIJE UEFA LIGE PRVAKOV - DRUGA TEKMA TRETJEGA KROGA

GALATASARAY - OLIMPIJA LJUBLJANA 1:0 (1:0)

Stadion Rams Park, sodniki: Guida, Carbone in Berti (vsi Italija).
Strelec: 1:0 Icardi (24.).
Galatasaray: Muslera, Angelino, Bayram (od 78. Oliveira), Ayhan, Boey, Torreira, Kutlu, Aktürkoglu (od 46. Zaha), Mertens (od 46. Bakambu), Yilmaz (od 60. Dervisoglu), Icardi (od 71. Abdülkerim).
Olimpija: Vidovšek, Sualehe (od 70. Krefl), Muhamedbegović, Ratnik, Silva, Posavec (od 77. Bristrić), Karamatić, Doffo (od 77. Fadida), Nukić (od 56. Lucas), Sešlar, Rui Pedro.
Rumeni kartoni: Boey; Posavec, Sualehe.
Rdeči karton: Torreira (65.).

Ljubljanska zasedba je v Istanbulu pričakovano ostala brez lige prvakov. Galatasaray, ki ima približno 20-krat vrednejšo ekipo od Olimpije, je upravičil vlogo favorita in se prebil v zadnji krog kvalifikacij. V tem se bo meril z Moldejem, Olimpijo pa v obračunu za skupinski del evropske lige čaka zmagovalec dvoboja med Qarabagom in HJK Helsinki. Prva tekma se je v Bakuju končala z 2:1 za Azerbajdžance.

Olimpija je sicer do 3. kroga kvalifikacij prišla po uspehih proti latvijski Valmieri in bolgarskemu Ludogorcu, ne glede na razplet evropskega kvalifikacijskega poletja pa so si Ljubljančani že zagotovili vsaj skupinski del konferenčne lige.

Uvod tekme ni postregel s posebej živahno predstavo, v prvih 20 minutah ne en ne drugi vratar nista imela nobenega dela. Čeprav so imeli visoko prednost s prve tekme, pa so bili Turki, pri katerih je tokrat zvezdnik Mauro Icardi začel v prvi postavi, vseeno nekoliko podjetnejši.

Olimpija, ki se je morala znajti brez poškodovanega kapetana Timija Maxa Elšnika, po kazni pa je vrnil Agustin Doffo, je nekajkrat sicer opozorila nase, vendar so bile zadnje podaje preslabe.

Domača zasedba je povedla v 24. minuti, potem ko je Matevž Vidovšek izbil žogo, a jo je Baris Alper Yilmaz vrnil pred vrata, kjer se je dobro znašel Icardi in zadel iz bližine. Tri minute pozneje so Turki zadeli še enkrat, a je bil podajalec Icardi v prepovedanem položaju. Argentinski napadalec je imel v 36. minuti še prosti strel na 20 metrih, vendar je žoga končala v Vidovškovih rokah.

V uvodu drugega polčasa je Olimpija spet dvakrat hitro prišla do obetavnih akcij, a je spet manjkala zadnja podaja oziroma pravi zaključek. V 51. minuti so domači, natančneje Berkan Kutlu, za malo zgrešili cilj, pet minut zatem pa je prvi Olimpijin strel v okvir vrat sprožil Rui Pedro, a meril preveč po sredini.

V 58. minuti je Cedric Bakambu zatresel vratnico Olimpijinih vrat, a je bil pred tem Wilfried Zaha, še ena zveneča okrepitev istanbulske ekipe, v prepovedanem položaju. So pa Turki v 65. minuti ostali le z deseterico na igrišču, saj je bil po prekršku nad Ruijem Pedrom izključen Lucas Torreira.

A to ni posebej vplivalo na končni razplet, Turki so namreč bolj kot ne čuvali visoko prednost, Olimpiji pa ni uspelo doseči vsaj zadetka v obračunu s Turki, čeprav je imel v sodniškem dodatku odprt strel Rui Pedro, a je slabo zadel žogo.

Tekst: STA
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 28.04.2024 | Prva liga Telemach
    Celjani z zmago proti Olimpiji že državni prvaki
    Nogometaši Celja so drugič v zgodovini postali državni prvaki. Celjani, ki so prvi naslov osvojili v sezoni 2019/20, so tokrat v 33. krogu Prve lige Telemach premagali ljubljansko Olimpijo z 1:0 (0:0).
  • 26.04.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Celje - Olimpija
    Nedelja bo v znamenju spopada vodilnih ekip Prve lige Telemach. Olimpija bo gostovala pri vodilnem Celju, ki bi s točko potrdilo naslov državnega prvaka.
  • 20.04.2024 | Prva liga Telemach
    Olimpija napolnila mrežo Aluminija
    Nogometaši ljubljanske Olimpije so v 32. krogu Prve lige Telemach doma premagali Aluminij s 5:0 (1:0).
  • 18.04.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Olimpija - Aluminij
    Zmaji po porazu na derbiju pričakujejo predzadnji Aluminij. Se bodo oddolžili navijačem?
  • 17.04.2024 | Prva liga Telemach
    Mariboru pripadel derbi v Ljubljani
    Nogometaši ljubljanske Olimpije so v zaostali tekmi 26. kroga Prve lige Telemach izgubili proti Mariboru z 1:2 (1:0).
  • 16.04.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Olimpija - Maribor
    Olimpija in Maribor se bosta v zaključku prvenstva srečala še dvakrat, v sredo bo v Stožicah odigran zaostali derbi 26. kroga Prve lige Telemach. Kdo bo uspešnejši v spopadu velikih rivalov?
  • 15.04.2024 | Prva liga Telemach
    Zanesljiva zmaga Olimpije v Domžalah
    Nogometaši Domžal so v 31. krogu Prve lige Telemach izgubili proti Olimpiji z 1:3 (0:0).
  • 12.04.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Domžale - Olimpija
    Nedeljski nogometni maraton Prve lige Telemach bodo zaključili nogometaši Domžal in Olimpije. Zmaji ob Kamniško Bistrico prihajajo po remiju z Radomljami, ravbarji so izgubili z Rogaško.
  • 10.04.2024 | Prva liga Telemach
    Radomljani odščipnili točko Olimpiji
    Nogometaši Olimpije in Kalcer Radomelj so se v 30. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 2:2 (1:1).
  • 09.04.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Olimpija - Radomlje
    Radomlje se v zaključek sezone podajajo z novim trenerjem, ki bo ognjeni krst doživel v Stožicah. S kakšnim izidom se bo predstavil Darjan Slavic?

DELI NA