11.02.2012 | U17
Turški dnevnik U-17: Na bazarju iščejo naivne kupce

Priprave reprezentance U-17 v Turčiji so se sicer že zaključile, kljub temu pa bomo na naši strani še naprej objavljali zapise nogometašev s tokratnih priprav. V tem delu smo se dotaknili ponedeljka, torka in srede. Nočno neurje je poskrbelo za odpoved treninga, fantje so obiskali mestni bazar, kjer so nekateri zapravili preveč denarja, Simon Hvastija pa je priprave večinoma preživel na špagetih.

Ponedeljek, 6. februar 2012

Bian Paul Šauperl:
Tretji dan v turški provinci Antalyi sem pričel ob 7.45 uri, ko je zazvonil hotelski klic za bujenje. S soigralcem sva se uredila in odšla na jutranji zbor v recepcijo, od koder smo odšli na zajtrk ob 8.00 uri. Po obilnem zajtrku, kjer so prevladovale palačinke, smo se odpravili nazaj v sobe na počitek. Ob 9.10 uri smo se znova zbrali v sejni sobi, kjer je selektor napovedal dopoldanski trening. Slednjega smo opravili ob 9.30 uri. Poudarek je bil predvsem na obrambi, kot je na vseh dopoldanskih treningih. Trajal je približno eno uro in pol, nato pa smo se napotili nazaj v hotel, kjer smo se stuširali in počivali do kosila. Ob 12.30 uri je sledilo kosilo. Kot oba dni prej, sem tudi tokrat napolnil krožnik z rižem, tokrat sem mu dodal še puranje meso. Vsak je svojemu obroku dodal še popečen kruh, za konec pa še raznovrstne sladice. Po kosilu smo imeli počitek do popoldanskega treninga, pred katerim smo se zbrali ob 15.10 uri Selektor je znova napovedal svoje zahteve, vendar tokrat v napadalnem smislu. Trening smo pričeli ob 15.30 uri in trenirali spet približno eno uro in pol. Po treningu je bil znova na vrsti tuš in počitek, ob 19.00 uri pa večerja. Izbor hrane je bil precej podoben kosilu. Po večerji smo nekaj časa namenili igranju namiznega tenisa in ostalih iger v igralnici. Ob 20.00 uri smo v sejni sobi pričeli sestanek, kjer smo si ogledali odlomke iz prijateljske tekme in se pogovorili o različnih stvareh. Po končanem sestanku, ki je trajal približno eno uro, sem nato s soigralcema posedel še v recepciji na internetu. Ob 21.45 smo odšli v svoje sobe, kjer sem se uredil za spanje. S soigralcem sva se nato še pogovarjala, nato pa oba zaspala.


Torek, 7. februar 2012

Tilen Klemenčič:
Zjutraj sem vstal ob 7.45, saj smo se ob 8.00 zbrali in se odpravili na zajtrk. Po zajtrku in kratkem počitku smo naredili stabilizacijo in nekatere vaje za moč. Ta kratek trening smo naredili kar na hodniku, saj zaradi slabega vremena nismo imeli dostopa do igrišča. Po treningu smo si privoščili malo daljši počitek, ki smo ga izkoristili za obisk bazena in savne. Morali smo odnesti staro opremo ekonomu Novici, da smo lahko prejeli svežo. Ko nam je Novica opremo razdelil, je bil čas za kosilo. Po kosilu smo imeli dobre pol ure za počitek, nato pa smo se odpravili na bazar (tržnica). Tam smo se zabavali in kupovali veliko stvari, za katere smo zapravili preveč denarja. Po nakupu smo odšli nazaj v hotel, kjer smo imeli preostanek dneva prosto. Ob sedmih smo imeli večerjo, potem pa smo si z nekaterimi soigralci ogledali film. Kmalu je bila ura 22.00 in morali smo se posloviti. Zaspal sem in kmalu se je začel nov dan.

Gregor Cafuta:
Dan smo pričeli ob 7.45, ko je zazvonil telefon, ki ga uporabljamo kot budilko. Skupaj smo se zbrali pri recepciji in se ob 8. uri odpravili na zajtrk. Na zajtrku smo izvedeli, da je trening odpadel, saj je ponoči divjalo neurje. Tako smo naredili le vaje za moč s trenerjem Pirihom. Nato smo odšli še na bazen in v savno. Okrog dvanajstih je že sijalo sonce in tudi veter je ponehal in ravno takrat smo morali odnesti umazano opremo. Ob 12.30 smo se počasi odpravili na kosilo, potem pa vsak v svojo sobo, kjer smo se počasi pripravljali za pot v mesto Antalya. Okrog druge ure smo se z avtobusom odpravili na tamkajšnji bazar. Sam sem bil na takšnem bazarju prvič. Tu trgovci iščejo naivne kupce, ki bi njihove izdelke kupili za čim več denarja. Seveda so pogajanja zelo zanimiva, včasih tudi malo napeta. Vsak je kupil nekaj malenkosti in okrog četrte ure smo se vrnili proti hotelu. Do večerje, ki je bila ob sedmi uri, smo bili brez obveznosti. Nato smo imeli večerjo, tam pa smo izvedeli, da odpade tudi sestanek, ki bi moral biti takoj po večerji. Tako smo imeli prost večer, katerega smo preživeli vsak po svoje v hotelu. Ob 22.00 smo ugasnili luči in se počasi odpravili k počitku.

Sreda, 8. februar 2012

Simon Hvastija:
Tako kot vsak dan smo vstali ob 7.45 in se ob 8.00 zbrali na zajtrku. Na zajtrku je veliko podobnih jedi, kot jih imamo tudi v Sloveniji, zato je to moj najljubši obrok. Po zajtrku smo se odpravili v sobe in se pripravili za trening, ki se je pričel ob 9.30. Pred treningom smo se zbrali v garderobi ob igrišču kjer nam je selektor povedal načrt treninga. Na dopoldanskih treningih delamo predvsem napadalne akcije obrambe in veznih ter veznih in napadalcev. Trening traja približno uro in pol. Po treningu smo se vrnili v hotel in stuširali. Na hitro smo se malo odpočili in ob pol enih odšli na kosilo. Za kosilo ponavadi jem špagete, ker mi ostala hrana ni ravno všeč in je tudi nisem navajen. Po kosilu je večina ekipe odšla v sobe in počivala, nekateri so za krajši čas tudi zaspali. Med temi sem bil tudi sam. Ob 15.10 smo se odpravili na popoldanski trening. Odigrali smo trening tekmo. Po treningu smo odšli do morja, kjer smo za hitrejšo regeneracijo noge namočili v vodo. Ko smo prišli v hotel smo se stuširali in počakali na večerjo. Kot na kosilu sem tudi na večerji jedel špagete. Trenerji so nam dali prost večer do 22.00. S soigralci smo si pogledali film in ob 22.15 je vsak odšel v svojo sobo ter zaspal.

Tekst: Reprezentanti U-17
Foto: Sandi Kranjec 

SORODNE NOVICE

 • 26.03.2024 | U17
  Kadeti za konec klonili proti Norveški
  Slovenska kadetska izbrana vrsta je odigrala še zadnje srečanje elitnega kroga kvalifikacij za uvrstitev na evropsko prvenstvo do 17 let. Varovanci Muamerja Vugdalića so proti Norveški izgubili z 2:1. Edini zadetek je dosegel Žužek.
 • 23.03.2024 | U17
  Kadeti nemočni proti Španiji
  Slovenska kadetska izbrana vrsta je odigrala še drugo srečanje elitnega kroga kvalifikacij za uvrstitev na evropsko prvenstvo do 17 let. Varovanci Muamerja Vugdalića so morali priznati premoč Španiji, ki je v polno merila petkrat.
 • 20.03.2024 | U17
  Kadeti na uvodni tekmi elitnega kroga brez točk
  Kadetska reprezentanca Slovenije je elitni krog kvalifikacijskega turnirja za evropsko prvenstvo 2024 začela s porazom. Varovanci Muamerja Vugdalića, so na uvodni tekmi morali priznati premoč gostiteljici turnirja Avstriji.
 • 19.03.2024 | U17
  Kadetska reprezentanca uvodoma proti Avstriji
  Slovenska izbrana vrsta do 17 let je pred dnevi odpotovala v Avstrijo, kjer bo v prihodnjih dneh tekmovala v elitnem krogu kvalifikacij za UEFA evropsko prvenstvo do 17 let. V skupini 7 se bo pomerila z Avstrijo, Norveško in Španijo. Vse tekme slovenske kadetske reprezentance bodo v prenosu na kanalih NZS.
 • 11.03.2024 | U17
  Vugdalić izbral za elitni krog
  Slovenska reprezentanca do 17 let bo med 20. in 26. marcem sodelovala v elitnem krogu kvalifikacij za Uefa evropsko prvenstvo do 17 let, ki se bo letos odvilo na Cipru. Slovenski selektor izbrane vrste U17 Muamer Vugdalić je objavil seznam nogometašev, ki se bodo na kvalifikacijskem turnirju ob Avstriji, Španiji in Norveški borili za uvrstitev na zaključni turnir. Vse tekme tudi na kanalih NZS.
 • 07.03.2024 | U17
  Kadeti se iz Srbije vračajo z zmago in remijem
  Kadetska reprezentanca Slovenije je v Stari Pazovi odigrala še drugo pripravljalno tekmo z vrstniki iz Srbije. Izbranci Muamerja Vugdalića so po torkovi zmagi tokrat remizirali. Sedaj je na vrsti elitni krog za preboj na EP, ki se bo pričel 20. marca. 
 • 05.03.2024 | U17
  Slovenija pred elitnim krogom premagala Srbijo
  Kadetska reprezentanca Slovenije je v Stari Pazovi odigrala prvi pripravljalni obračun z vrstniki iz Srbije. Izbranci Muamerja Vugdalića so slavili z zadetkoma Beljkaša in Šunte.
 • 26.02.2024 | U17
  Sledi še zadnja preizkušnja pred začetkom elitnega kroga
  Slovenska reprezentanca do 17 let bo konec marca pod vodstvom Muamerja Vugdalića nastopila v elitnem krogu kvalifikacij za evropsko prvenstvo. Pred tem se bo v sklopu priprav dvakrat pomerila z reprezentanco Srbije. Obe tekmi bosta odigrani v začetku marca v Stari Pazovi.
 • 08.02.2024 | U17
  Slovenija na drugi tekmi remizirala z BiH
  Kadetska reprezentanca Slovenije je v Zenici odigrala še drugo pripravljalno tekmo z vrstniki iz Bosne in Hercegovine. Izbranci Muamerja Vugdalića so tokrat iztržili remi.
 • 06.02.2024 | U17
  Slovenski kadeti dobili prvega od dveh obračunov z BiH
  Kadetska reprezentanca Slovenije je v Zenici dobili prvo od dveh pripravljalnih tekem z vrstniki Bosne in Hercegovine. Izbranci novega selektorja Muamerja Vugdalića so slavili z 0:3.

DELI NA