09.02.2012 | U17
Turški dnevnik U-17: Sladice so bleščeča izjema

Slovenska reprezentanca do 17 let se v Turčiji pripravlja na evropsko prvenstvo do 17 let, ki bo od 4. do 16. maja 2012 v Sloveniji. Tokrat smo v Turčijo pokukali, kako igralci preživljajo naporne priprave, kjer trenirajo enkrat ali dvakrat dnevno. Tako smo reprezentante prosili, da sami napišejo nekaj vrstic o pripravah, na tem mestu pa objavljamo njihove prispevke za soboto in nedeljo.

Ker so se fantje v soboto že zgodaj zjutraj odpravili na pot proti pripravljalnem kampu v Antalyji, je bilo za noč s petka na soboto večini fantom skupno to, da je bila noč kratka.

Sobota, 4. februar 2012

Damjan Vuklišević:
Po 07. 11. 2011, ko smo se nazadnje dobili, smo se reprezentanti U-17 ponovno zbrali 04. 02. 2012 na letališču Jožeta Pučnika v Ljubljani. Razlog so bile priprave v Turčiji. Na letališču smo komaj čakali na polet, zaradi slabega vremena pa se je predviden odhod ob 8.00 nekoliko zavlekel. Proti Turčiji smo poleteli ob 8.45. Leteli smo brez kakršnih večjih težav in v Turčijo prispeli okoli 11.45. Ko smo prispeli v hotel smo se odpravili v sobe, kjer smo razpakirali svoje stvari, nato je sledilo kosilo, kjer nam je selektor povedal plan za teden, ki nas je čakal. Po kosilu smo imeli približno 2 uri časa za počitek.

Po počitku smo imeli trening, ki se je pričel ob 15.30. Le-ta ni bil naporen saj smo se ta dan privajali na igralno površino. Na igrišču smo bili približno uro in pol, po končanem treningu pa smo odšli nazaj v hotel, kjer smo se pripravili za večerjo. Ko smo pojedli smo imeli še 2 uri in pol prostega časa za druženje. Nekateri fantje so igrali namizni tenis, drugi bili na računalnikih in se pogovarjali s svojimi bližnjimi, ostali, ki pa niso imeli računalnika, so se družili po svoje. Ko se je čas za naše druženje iztekel smo se odpravili spat (22.15), saj smo morali pridobiti nove moči za naslednje treninge, ki so nas čakali.

Bine Kavčič:
Moja budilka je zvonila ob 4.30 uri. Po umivanju v kopalnici sem za zajtrk pojedel piškote z mlekom. Na pot sem se odpravil ob 5.00 uri iz Ljubljane, ker sem prespal pri sorodnikih. Na letališče sem prispel ob 5.30 uri in na letališču so bili takrat le soigralci iz Kopra in Maribora. Ko smo se vsi zbrali, smo najprej oddali prtljago, nato pa se napotili proti letalu. Vzleteli smo ob 8.45 uri, to je bil moj prvi polet z letalom. Preživel sem ga umirjeno in brez slabosti. Let je je trajal 2 uri in 45 minut, pristali smo ob 11.30, torej 12.30 po turškem času.

Takoj po pristanku smo se napotili v hotel in tja prišli ravno v času kosila. Po kosilu je sledil počitek, nato pa trening ob 15.30 uri. Prvi trening je potekal v lahkotnem vzdušju, namenili smo ga predvsem aktivaciji naših mišic, da se privadimo na niz treningov v prihodnjem tednu. Trajal je približno uro in pol. Po treningu je sledilo tuširanje, nato pa večerja ob 19.00 uri. Po večerji smo se družili s soigralci in si pripovedovali stvari, ki so se nam zgodile od prejšnjega zbora. Pripovedovanje, smejanje in priklop na internet je trajalo do 21.50 ure, takrat pa smo se vsi odpravili v sobe, kjer smo se do 22.00 uredili za spanje, ob 22.15 pa ugasnili luči in zaspali.

Gregor Zabret:
Dan sem začel ob 4.00, ko mi je zazvonila budilka. Pojedel sem kosmiče in se pripravil na pot v Turčijo. Od doma sem odšel nekaj minut čez 5, na letališče pa sem prišel malo pred zborom, ki je bil ob 6. uri. Dolgo smo se pripravljali na let, ko pa smo končno odpotovali, sem si oddahnil. Vendar ne za dolgo, kajti let je bil nekoliko turbolenčen.

Takoj ko smo prišli v hotel, smo si ogledali dolgo pot do jedilnice, kjer smo nekaj minut za tem pojedli prvi turški obrok. Po kratkem počitku smo se odpravili na prvi trening, ki ni bil preveč zahteven, kajti bili smo še utrujeni od dolgega potovanja. Po treningu smo si privoščili prho in se počasi odpravili na večerjo. Hrana sicer ni preveč bleščeča, vendar so tudi nekatere izjeme npr. sladice. Po večerji sem malo počival v sobi in skupaj v družbi soigralcev smo pogledali kakšen film. Ob 22.00 smo morali ugasniti luči in zaključiti s prvim turškim dnem.

Nedelja, 5. februar 2012

Luka Založnik:

Zbudili smo se 7:45, prebudil nas je telefonski klic z recepcije. Ob 8:00 smo odšli na zajtrk, hrana, ki so nam jo ponujali je bila popolnoma drugačna od hrane ki jo imamo v Sloveniji ampak kljub temu odlična. Ob 9:00 smo se zbrali v sobi, kjer smo imeli sestanek. Selektor nam je na tablo napisal in razložil kaj bomo počeli na treningu. Ob pol desetih se nam je pričel trening. Ko smo zaključili sem si privoščil tuš, potem pa še nekaj počitka, da sem popoldanski trening pričakal čim bolje pripravljen.

Ob 12:30 smo odšli na kosilo, kjer pa se nisem pretirano najedel. Moral sem namreč paziti, da bom lahko dobro opravil popoldanski trening. Po kosilu sem šel ponovno počivat, da se je hrana nekoliko umirila. Ob 15:30 smo odšli še na zadnji trening za tisti dan. Po treningu in obveznem tušu sem nato do večerje počakal v sobi in gledal film na računalniku. Ob 7:00 smo se odpravili na večerjo, sledil pa je nov sestanek, kjer je selektor vsakem izmed nas dal nalogo kateri dan v tednu moramo opisati za objavo na spletni strani. Po sestanku smo imeli prosto do 22:00, po tej uri pa smo morali biti vsi v svojih sobah in pripravljeni na spanje. Spanec se je po napornem dnevu prilegel.

Tekst: Reprezentanti U-17
Foto: NZS

SORODNE NOVICE

 • 26.03.2024 | U17
  Kadeti za konec klonili proti Norveški
  Slovenska kadetska izbrana vrsta je odigrala še zadnje srečanje elitnega kroga kvalifikacij za uvrstitev na evropsko prvenstvo do 17 let. Varovanci Muamerja Vugdalića so proti Norveški izgubili z 2:1. Edini zadetek je dosegel Žužek.
 • 23.03.2024 | U17
  Kadeti nemočni proti Španiji
  Slovenska kadetska izbrana vrsta je odigrala še drugo srečanje elitnega kroga kvalifikacij za uvrstitev na evropsko prvenstvo do 17 let. Varovanci Muamerja Vugdalića so morali priznati premoč Španiji, ki je v polno merila petkrat.
 • 20.03.2024 | U17
  Kadeti na uvodni tekmi elitnega kroga brez točk
  Kadetska reprezentanca Slovenije je elitni krog kvalifikacijskega turnirja za evropsko prvenstvo 2024 začela s porazom. Varovanci Muamerja Vugdalića, so na uvodni tekmi morali priznati premoč gostiteljici turnirja Avstriji.
 • 19.03.2024 | U17
  Kadetska reprezentanca uvodoma proti Avstriji
  Slovenska izbrana vrsta do 17 let je pred dnevi odpotovala v Avstrijo, kjer bo v prihodnjih dneh tekmovala v elitnem krogu kvalifikacij za UEFA evropsko prvenstvo do 17 let. V skupini 7 se bo pomerila z Avstrijo, Norveško in Španijo. Vse tekme slovenske kadetske reprezentance bodo v prenosu na kanalih NZS.
 • 11.03.2024 | U17
  Vugdalić izbral za elitni krog
  Slovenska reprezentanca do 17 let bo med 20. in 26. marcem sodelovala v elitnem krogu kvalifikacij za Uefa evropsko prvenstvo do 17 let, ki se bo letos odvilo na Cipru. Slovenski selektor izbrane vrste U17 Muamer Vugdalić je objavil seznam nogometašev, ki se bodo na kvalifikacijskem turnirju ob Avstriji, Španiji in Norveški borili za uvrstitev na zaključni turnir. Vse tekme tudi na kanalih NZS.
 • 07.03.2024 | U17
  Kadeti se iz Srbije vračajo z zmago in remijem
  Kadetska reprezentanca Slovenije je v Stari Pazovi odigrala še drugo pripravljalno tekmo z vrstniki iz Srbije. Izbranci Muamerja Vugdalića so po torkovi zmagi tokrat remizirali. Sedaj je na vrsti elitni krog za preboj na EP, ki se bo pričel 20. marca. 
 • 05.03.2024 | U17
  Slovenija pred elitnim krogom premagala Srbijo
  Kadetska reprezentanca Slovenije je v Stari Pazovi odigrala prvi pripravljalni obračun z vrstniki iz Srbije. Izbranci Muamerja Vugdalića so slavili z zadetkoma Beljkaša in Šunte.
 • 26.02.2024 | U17
  Sledi še zadnja preizkušnja pred začetkom elitnega kroga
  Slovenska reprezentanca do 17 let bo konec marca pod vodstvom Muamerja Vugdalića nastopila v elitnem krogu kvalifikacij za evropsko prvenstvo. Pred tem se bo v sklopu priprav dvakrat pomerila z reprezentanco Srbije. Obe tekmi bosta odigrani v začetku marca v Stari Pazovi.
 • 08.02.2024 | U17
  Slovenija na drugi tekmi remizirala z BiH
  Kadetska reprezentanca Slovenije je v Zenici odigrala še drugo pripravljalno tekmo z vrstniki iz Bosne in Hercegovine. Izbranci Muamerja Vugdalića so tokrat iztržili remi.
 • 06.02.2024 | U17
  Slovenski kadeti dobili prvega od dveh obračunov z BiH
  Kadetska reprezentanca Slovenije je v Zenici dobili prvo od dveh pripravljalnih tekem z vrstniki Bosne in Hercegovine. Izbranci novega selektorja Muamerja Vugdalića so slavili z 0:3.

DELI NA