29.12.2011 | U17
U-17: Kostičevi varovanci znova na EP

Selektor Miloš Kostič je izbrano vrsto do 19 let že pred nekaj poletji popeljal na evropsko prvenstvo, ki ga je takrat gostila Ukrajina, na tokratnega pa je Slovenija neposredno uvrščena kot gostiteljica. Fantje uradnih tekem zato niso imeli, so pa na prijateljskih obračunih trenirali za prihodnjo pomlad, ko bo šlo zares.

Če je angleška izbrana vrsta v letu 2011 premagala selekcijo do 19 let, se dve leti mlajši fantje niso dali (0:0). Sledila sta še dva remija brez zadetkov na obeh straneh proti Francozom, kar je bila pravšnja uvertura v turnir Gradiška. Tam je Slovenijo čakalo pet tekem, kjer rezultat sicer ni bil v ospredju, vseeno pa so se Kostičevi varovanci trikrat veselili zmage.

Turnir je Slovenija pričela z zmago proti Izraelu, kjer je bil natančen Tobias Mencigar, tudi Rusi niso ustavili reprezentantov. Tokrat sta bila uspešna Sven Dodlek in Daniel Vujčič. V  nadaljevanju je izbrana vrsta potegnila kratko proti južnim (2:0) in zahodnim sosedom (1:3), čeprav je Italijane enkrat tudi premagala. Za zmago je bil dovolj zadetek Mencigarja.

Znova se je mlada izbrana vrsta z največ tekmami v letu 2011 zbrala za obračun proti Avstriji, ter septembra odigrala še štiri tekme. Škotom so reprezentanti dvakrat žogo spravili v mrežo, uspešna sta bila Bian Paul Šauperl in Roy Rudonja. Proti Hrvatom se zgodba ni ponovila. Prijateljska obračuna s Poljaki sta enkrat pripadla nasprotniku (0:1), drugič Sloveniji (2:0). Šauperl je v 23. in 45. minuti tekme žogo zanesljivo spravil za vratarjev hrbet.

Miloš Kostič, selektor reprezentance U-17: »Odigrali smo dosti prijateljskih tekem. Poudarek je bil na tem, da igramo proti močnim reprezentancam. Spopadli smo se z Anglijo, Italijo, Rusijo, … in v tekmah pokazali, da smo v določenih delih igre enakopravni nasprotniku. Nekaj je bilo tudi pomanjkljivosti, ki smo jih skušali odpravljati skozi leto. Sledila so nihanja, ki so nekaj povsem normalnega. Verjamem, da bo reprezentanca v letu 2012 z dobrimi pripravami in pripravljalnimi tekmami prišli na takšen nivo, da bomo lahko nihanja minimaliziral in pokazali znanje, ki ga imamo.«

  

Tekme reprezentance U-17 v letu 2011

  

februar

Koper

Slovenija:Anglija

0:0

P

april

Slov. Bistrica

Slovenija:Francija

0:0

P

 

Kidričevo

Slovenija:Francija

0:0

P

 

Bilje

Izrael:Slovenija

0:1

Turnir Gradiška

 

Ajdovščina

Rusija:Slovenija

1:2

Turnir Gradiška

 

Kotschach-Mau

Hrvaška:Slovenija

2:0

Turnir Gradiška

 

Vipolže

Slovenija:Italija

1:0

Turnir Gradiška

 

Renče

Slovenija:Italija

1:3

Turnir Gradiška

avgust

St. Florian

Avstrija:Slovenija

3:0

P

september

Pichl

Slovenija:Škotska

2:2

P

 

Ottensheim

Hrvaška:Slovenija

2:0

P

 

Križevci

Slovenija:Poljska

0:1

P

 

Križevci

Slovenija:Poljska

2:0

P


Tekst: Andreja Potočnik
Foto: NZS/MaK

SORODNE NOVICE

 • 26.03.2024 | U17
  Kadeti za konec klonili proti Norveški
  Slovenska kadetska izbrana vrsta je odigrala še zadnje srečanje elitnega kroga kvalifikacij za uvrstitev na evropsko prvenstvo do 17 let. Varovanci Muamerja Vugdalića so proti Norveški izgubili z 2:1. Edini zadetek je dosegel Žužek.
 • 23.03.2024 | U17
  Kadeti nemočni proti Španiji
  Slovenska kadetska izbrana vrsta je odigrala še drugo srečanje elitnega kroga kvalifikacij za uvrstitev na evropsko prvenstvo do 17 let. Varovanci Muamerja Vugdalića so morali priznati premoč Španiji, ki je v polno merila petkrat.
 • 20.03.2024 | U17
  Kadeti na uvodni tekmi elitnega kroga brez točk
  Kadetska reprezentanca Slovenije je elitni krog kvalifikacijskega turnirja za evropsko prvenstvo 2024 začela s porazom. Varovanci Muamerja Vugdalića, so na uvodni tekmi morali priznati premoč gostiteljici turnirja Avstriji.
 • 19.03.2024 | U17
  Kadetska reprezentanca uvodoma proti Avstriji
  Slovenska izbrana vrsta do 17 let je pred dnevi odpotovala v Avstrijo, kjer bo v prihodnjih dneh tekmovala v elitnem krogu kvalifikacij za UEFA evropsko prvenstvo do 17 let. V skupini 7 se bo pomerila z Avstrijo, Norveško in Španijo. Vse tekme slovenske kadetske reprezentance bodo v prenosu na kanalih NZS.
 • 11.03.2024 | U17
  Vugdalić izbral za elitni krog
  Slovenska reprezentanca do 17 let bo med 20. in 26. marcem sodelovala v elitnem krogu kvalifikacij za Uefa evropsko prvenstvo do 17 let, ki se bo letos odvilo na Cipru. Slovenski selektor izbrane vrste U17 Muamer Vugdalić je objavil seznam nogometašev, ki se bodo na kvalifikacijskem turnirju ob Avstriji, Španiji in Norveški borili za uvrstitev na zaključni turnir. Vse tekme tudi na kanalih NZS.
 • 07.03.2024 | U17
  Kadeti se iz Srbije vračajo z zmago in remijem
  Kadetska reprezentanca Slovenije je v Stari Pazovi odigrala še drugo pripravljalno tekmo z vrstniki iz Srbije. Izbranci Muamerja Vugdalića so po torkovi zmagi tokrat remizirali. Sedaj je na vrsti elitni krog za preboj na EP, ki se bo pričel 20. marca. 
 • 05.03.2024 | U17
  Slovenija pred elitnim krogom premagala Srbijo
  Kadetska reprezentanca Slovenije je v Stari Pazovi odigrala prvi pripravljalni obračun z vrstniki iz Srbije. Izbranci Muamerja Vugdalića so slavili z zadetkoma Beljkaša in Šunte.
 • 26.02.2024 | U17
  Sledi še zadnja preizkušnja pred začetkom elitnega kroga
  Slovenska reprezentanca do 17 let bo konec marca pod vodstvom Muamerja Vugdalića nastopila v elitnem krogu kvalifikacij za evropsko prvenstvo. Pred tem se bo v sklopu priprav dvakrat pomerila z reprezentanco Srbije. Obe tekmi bosta odigrani v začetku marca v Stari Pazovi.
 • 08.02.2024 | U17
  Slovenija na drugi tekmi remizirala z BiH
  Kadetska reprezentanca Slovenije je v Zenici odigrala še drugo pripravljalno tekmo z vrstniki iz Bosne in Hercegovine. Izbranci Muamerja Vugdalića so tokrat iztržili remi.
 • 06.02.2024 | U17
  Slovenski kadeti dobili prvega od dveh obračunov z BiH
  Kadetska reprezentanca Slovenije je v Zenici dobili prvo od dveh pripravljalnih tekem z vrstniki Bosne in Hercegovine. Izbranci novega selektorja Muamerja Vugdalića so slavili z 0:3.

DELI NA