30.12.2011 | U18
U-18: Dve zmagi in sedem golov

Selekcija U-18, ki jo vodi selektor Miloš Rus se je to leto srečala sedemkrat. Z izjemo tekme v Dekanih in na drugem koncu Slovenije še v Križevcih, se je mudila na Balkanskem polotoku in na Poljskem ter ob sedmih danih golih vknjižila dve zmagi, tri remije in dva poraza. Izbrano vrsto v letu 2012 čaka nov kvalifikacijski cikel, zato so selektorjeve želje jasno da povezane s tem.

Marca so se prvič srečali reprezentanti do 18. leta starosti, ko sta jih čakala dva obračuna proti Hrvatom. V prvem dvoboju gol Gregorja Bajdeta ni bil dovolj za zmago (1:1), v drugo pa Slovenija zadetka ni dosegla (0:1). »Igrali smo premalo agresivno in odločno. Prvič v dveh letih si nismo pripravili nobene priložnosti,« je bil takrat upravičeno nezadovoljen selektor.

Že naslednji mesec se je izbrana vrsta pomerila z rojaki iz Srbije. Tokrat so že manjkali trije nosilci (Mateo Barukčič, Mitja Lotrič, Luka Krajnc), ki so prerasli to selekcijo. A tudi novinci so se v dresu z državnim grbom dobro znašli. Gostitelji prijateljskih obračunov so bili v prvo boljši nasprotnik, čeprav se je tresla tudi njihova mreža z natančnim strelom Enisa Saramatija.V drugo zadetkov ni bilo.

So se pa zato fantje 'odkupili' jeseni, ko so se v Križevcih srečali z vrstniki iz sosednje Madžarske. Tu so slavili po treh golih v vratih nasprotnika. Natančna sta bila dvakrat Bajde in Aleks Pihler, ki je postavil končni izid srečanja.

Za konec tekmovalnega leta v državnem dresu sta sledila še dva obračuna v gosteh proti Poljakom. Prvo tekmo so reprezentanti dobili z dvema goloma razlike. Med strelce sta se vpisala prvi strelec selekcije – Bajde (štirje goli za Slovenijo) in Aleks Pihler iz enajstih metrov. Leto pa so Rusovi izbranci končali brez zadetkov, kar je dobra motivacija za novo leto, ki s sabo nosi tudi nove kvalifikacije, da vanj vstopijo z zmago.

Miloš Rus, selektor reprezentance U-18: »Po kvalifikacijah lani smo za to koledarsko leto izgubili trojico. Zanje smo poiskali primerno nadomestilo (Balkovec, Zorc, Puhmann). V jesenskem delu proti Madžarski in Poljski so ti fantje pokazali, da lahko uspešno nadomestijo nosilce igre, ki so prerasli selekcijo. Zadovoljni smo tudi zato, ker smo tako dobili širši nabor, ki lahko nadomesti igralce, ki so poškodovani ali iz drugih razlogov ne morejo na kakšen zbor. Ustvarili smo skupino fantov, ki lahko igra zelo dobro tudi z boljšimi reprezentancami. V novem letu želim, da bi se igralci brez pretresov udeleževali reprezentančnih akcij, ki jih bo zaradi jesenskih kvalifikacij več. Upam, da bo posluha za izostanek iz rednega dela prvenstva dovolj. Cilj je napredovanje fantov in uspešnost na obeh nivojih.«  

  

Tekme reprezentance U-18 v letu 2011

marec

Novigrad

Hrvaška:Slovenija

1:1

P

 

Dekani

Slovenija:Hrvaška

0:1

P

april

Novi Sad

Srbija:Slovenija

2:1

P

 

Stara Pazova

Srbija:Slovenija

0:0

P

september

Križevci

Slovenija:Madžarska

3:2

P

oktober

Legnica

Poljska:Slovenija

0:2

P

 

Legnica

Poljska:Slovenija

0:0

P


Tekst: Andreja Potočnik
Foto: Gregor Čiček

SORODNE NOVICE

  • 15.06.2023 | U18
    Izbrana vrsta do 18 let nadaljuje niz neporaženosti
    Reprezentanca Slovenije do 18 let je v Gornji Radgoni odigrala še drugo prijateljsko tekmo. Varovanci Antona Žlogarja so remizirali z vrstniki iz Črne gore in ostajajo neporaženi že osem tekem zapovrstjo.
  • 13.06.2023 | U18
    Slovenija ugnala Poljsko
    Reprezentanca Slovenije do 18 let se je v Gornji Radgoni pomerila z izbrano vrsto Poljske in slavila z 1:0. V četrtek se bodo varovanci Antona Žlogarja pomerili s Črno goro.
  • 02.06.2023 | U18
    Žlogar izbral za prijateljska obračuna s Poljsko in Črno goro
    Slovenska reprezentanca do 18 let se bo med 13. in 15. junijem pomerila z izbranima vrstama Poljske ter Črne gore. Selektor Anton Žlogar je v ta namen izbral 25 igralcev letnika 2005, ki se bodo v Gornji Radgoni pomerili z omenjenima nasprotnikoma.
  • 11.05.2023 | U18
    Slovenija na drugem srečanju ugnala Bosno in Hercegovino
    Reprezentanca Slovenije do 18 let se je še drugič pomerila z izbrano vrsto Bosne in Hercegovine. Varovanci selektorja Antona Žlogarja so bili v Zenici tokrat boljši od svojih vrstnikov, saj so slavili z 1:3. 
  • 09.05.2023 | U18
    Na prvem srečanju z Bosno in Hercegovino brez zadetkov
    Reprezentanca Slovenije do 18 let se je pomerila z izbrano vrsto Bosne in Hercegovine. Varovanci selektorja Antona Žlogarja so se v Zenici s svojimi vrstniki razšli z neodločenim izidom 0:0. Drugi obračun proti istemu nasprotniku bo odigran v četrtek.
  • 02.05.2023 | U18
    Žlogar izbral za prihodnja prijateljska obračuna
    Slovenska reprezentanca do 18 let se bo med 9. in 11. majem pomerila z izbranima vrstama Bosne in Hercegovine ter Savdske Arabije. Selektor Anton Žlogar je v ta namen vpoklical 23 nogometašev.
  • 09.06.2022 | U18
    V Čatežu premagali Severno Makedonijo
    Reprezentanca Slovenije do 18 let je junijske priprave sklenila z zmago. Izbranci selektorja Antona Žlogarja so v Čatežu s 3:0 premagali Severno Makedonijo, še na tretji tekmi pa so svojo mrežo ohranili nedotaknjeno.
  • 07.06.2022 | U18
    Na drugi tekmi s Poljaki brez zadetkov
    Reprezentanci Slovenije in Poljske do 18 let sta v Krškem odigrali še drugo prijateljsko srečanje. Po slovenski zmagi na prvi tekmi tokratni obračun ni dal zmagovalca, ekipi sta se razšli z začetnim rezultatom.
  • 01.06.2022 | U18
    V Krškem premagali Poljsko
    Junijski termin za reprezentančno akcijo izkorišča tudi izbrana vrsta Slovenije do 18 let. Četa Tončija Žlogarja je v Krškem odigrala prvo od treh tekem in z 2:0 premagala reprezentanco Poljske.
  • 25.05.2022 | U18
    Žlogar izbral za prijateljski turnir
    Slovenska reprezentanca do 18 let bo med 1. in 9. junijem sodelovala na mednarodnem prijateljskem turnirju. Selektor Tonči Žlogar je v ta namen selekcioniral reprezentanco letnikov 2004 in mlajših, ki se bo dvakrat pomerila z izbrano vrsto Poljske, enkrat pa s Severno Makedonijo.

DELI NA