Upi Maribora v izdihljajih dvoboja ob točko

Mladinci Maribora so udejstvovanje v skupinskem delu UEFA Mladinske lige prvakov sklenili z minimalnim porazom. V dvoboju s Sevillo je vse do sodniškega dodatka kazalo, da si bosta tekmeca razdelila točkovni plen, a so gostje z golom Genara v 91. minuti prišli še do druge zmage. Maribor je s tremi točkami končal na četrtem mestu.

UEFA Mladinska liga prvakov, šesti krog:

MARIBOR U19 - SEVILLA U19 0:1 (0:0)

Stadion: Športni park, Lendava.
Sodniki: P. Kralović, M. Benko, T. Mokoš (vsi Slovaška).
Strelci: Genaro (91')
Rumeni kartoni: Kukovec, Grajfoner, Kolmanič.
Rdeči kartoni: Grajfoner (92').

Maribor U19: Stopajnik, Hodžić, Žgajner, Štusej (74' N.H. Horvat), Verhovčak, Grajfoner, Koblar, Ogrinec, Kukovec, Žugelj (91' Šlamberger), Kolmanič. Trener: Muamer Vugdalić.
Sevilla U19: Morilla, Perez, Candela, Garcia, Mazo (86' Espinar), Genaro, Calderon, Suero, Flueras, Javier (70' Salvatiera), Martinez (85' Biouri). Trener: Dimas Carrasco Bellido.

Tako Maribor kot Sevilla sta že pred tekmo ostala brez možnosti za preboj v nadaljevanje tekmovanja, a je srečanje v Lendavi odločalo o tretjem mestu. Minute po uvodnem otipavanju so bile v znamenju igre na polovici Maribora. Andaluzijci so prvič nevarneje zapretili v osmi minuti, ko je Genaro streljal z vrha kazenskega prostora, a meril mimo desne vratnice Stopajnika. Sledilo je mirnejše nadaljevanje, v katerem so Mariborčani izpeljali nekaj protinapadov, ki pa so ostali brez zaključka. Drugače je bilo v 25. minuti na nasprotni strani igrišča, ko se je v kazenskem prostoru Štajercev dobro znašel Flueras, a sprožil preko vrat vijoličastih. V 29. minuti pa so prvič zapretili tudi gostitelji. Kukovec je krenil po dolgo žogo v kazenski prostor, a bil v prezahtevnem položaju za zaključni udarec. Visokorasli Korošec v napadu Maribora je na levi strani kazenskega prostora zaposlil Juša Štuseja, ki je nenadoma ostal brez čuvaja, a nato nastreljal španskega vratarja Morillo. Kukovec in Štusej sta sodelovala tudi v 41. minuti. Kukovec je z globinsko podajo v ogenj poslal Štuseja, ki pa je predolgo okleval z zaključnim strelom in dvoboj je dobil čuvaj gostujoče mreže Morilla.

Tekmeca sta se na premor odpravila z začetnim izidom, tudi uvod drugega polčasa pa ni ponudil pravih priložnosti. Igra je potekala predvsem po sredini igrišča, po dobri uri igre pa so Seviljčani vnovič prevzeli pobudo. V 62. minuti je po predložku z leve strani z glavo poskušal Carmona Garcia, Stopajnik pa je bil na pravem mestu. Stopajnik se je izkazal v 68. minuti, ko je s precejšnje razdalje nevarno sprožil Garcia Martinez. Zadnja tretjina dvoboja je ponudila podobno sliko. Mariborčani so se osredotočili na hitre protinapade, Španci pa so imeli žogo več v svoji posesti. V izdihljajih dvoboja se je že zdelo, da si bosta tekmeca razdelila točkovni plen, a so gostje v 91. minuti tekme prišli do vodstva. Salvatierra je izvedel kot z desne strani igrišča, pred golom Maribora pa se je najbolje znašel Genaro in Sevilli priigral še drugo zmago v šestih tekmah.

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 16.04.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Olimpija - Maribor
    Olimpija in Maribor se bosta v zaključku prvenstva srečala še dvakrat, v sredo bo v Stožicah odigran zaostali derbi 26. kroga Prve lige Telemach. Kdo bo uspešnejši v spopadu velikih rivalov?
  • 14.04.2024 | Prva liga Telemach
    Vijoličasti do točke pri Bravu
    Nogometaši Brava Kostela in Maribora so se v 31. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 1:1 (1:1).
  • 12.04.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Bravo - Maribor
    Razočarani Bravo gosti eno najbolj vročih ekip pomladi. Lahko Šiškarji kljub vsemu presenetijo vijoličaste?
  • 09.04.2024 | Prva liga Telemach
    Maribor napolnil mrežo Mure
    Nogometaši Maribora so v 30. krogu Prve lige Telemach premagali Muro s 5:0 (2:0).
  • 09.04.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Maribor - Mura
    Ni predaha, Prva liga Telemach se z 29. krogom nadaljuje že v torek, ko se bosta v Ljudskem vrtu pomerila Maribor in Mura. Kdo bo boljši v štajersko-prekmurskem derbiju?
  • 05.04.2024 | Prva liga Telemach
    Maribor zanesljiv v Kidričevem
    Nogometaši Aluminija so v 29. krogu Prve lige Telemach izgubili proti Mariboru z 0:2 (0:1).
  • 04.04.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Aluminij - Maribor
    Potem ko je z gostovanja pri vodilni ekipi lige Aluminij odnesel točko, bo skušal štrene zmešati še Mariboru. Mu lahko uspe?
  • 27.03.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Maribor - Kalcer Radomlje
    V reprizi pokalnega obračuna z začetka meseca se bo Maribor pomeril z Radomljami. Kdo bo boljši?
  • 17.03.2024 | Prva liga Telemach
    Tri točke Maribora proti Kopru
    Nogometaši Maribora so v 27. krogu Prve lige Telemach premagali Koper s 3:1 (1:0).
  • 15.03.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Maribor - Koper
    Zadnja tekma 27. kroga Prve lige Telemach bo odigrana v Ljudskem vrtu. Maribor se bo na svoji zelenici pomeril s Koprom, kdo bo uspešnejši v obračunu sosedov na lestvici?

DELI NA