11.04.2022 | A
Uspešna nedelja, med strelci kar peterica reprezentantov

Za nami je strelsko uspešna nedelja, saj se je gola razveselila kar peterica slovenskih reprezentantov. Festival zadetkov je pričel Benjamin Šeško, nadaljevali pa so ga Sandi Lovrić, Jon Gorenc Stankovič, Adam Gnezda Čerin in Miha Zajc, ki je zadel na carigrajskem derbiju Fenerbahčeja in Galatasarayja.

Pričnimo v Turčiji, na vselej vročem derbiju Fenerbahčeja in Galatasarayja. Dobili so ga Miha Zajc in soigralci, tudi po zaslugi Šempetrčana, ki je v 26. minuti močno udaril z vrha kazenskega prostora in načel mrežo gostov. Zajc je odigral celotno tekmo in se veselil po koncu tekme veselil zmage z izidom 2:0. Fenerbahče se je z zmago zavihtel na drugo mesto, vodilni Trabzonspor ima 13 točk prednosti.

V največjem turškem mestu je gostoval tudi Alanyaspor, vendar Miha Mevlja ob porazu z Bešiktašem (4:1) ni dobil priložnosti za igro. Klub Kraševca je šesti. Tri mesta nižje najdemo Karagümrük Jureta Balkovca, ki je odigral 90 minut ob tesni zmagi na Kašimpašo.

Navijači Sturma so po domači tekmi z dunajsko Austrio slavili Jona Gorenca Stankoviča. Domžalčan je srečanje odločil z golom v 51. minuti, Štajerci pa so z novim kompletom točk ohranili pet točk naskoka pred Rapidom. Zeleno-beli z Dunaja so z 2:1 premagali Wolfsberger, Dejana Petroviča pa ni bilo v kadru.

Je pa znova zaigral Benjamin Šeško, ki je s Salzburgom gostoval na Koroškem in v dvoboju s celovško Austrio potrdil teniško zmago vodilnega kluba lige. Posavski napadalec je v igro vstopil v 61. minuti, 20 minut kasneje pa je v statistiko vpisal četrti ligaški zadetek sezone. Salzburg z 12 točkami prednosti drvi proti novemu naslovu državnega prvaka.

Zadetka se je veselil tudi Adam Gnezda Čerin, ki je z Rečani gostil zagrebški Dinamo. Gostitelji so po zaslugi slovenskega vezista vodili od šeste minute, Zagrebčani pa so v zaključku tekme prišli do preobrata, dveh zadetkov in zmage. Rijeka je 30. krogih četrta, z osmimi točkami zaostanka za vodilnim Dinamom.

Tudi gol Sandija Lovrića ni bil dovolj za točke četrtouvrščenega Lugana, ki je na domačem igrišču z 1:3 izgubil s Sionom. Vezist je v 72. minuti prepolovil prednost gostov, ki pa so šest minut pred koncem tekme zadeli še tretjič. Lovrić, ki je porumenel še pred golom, je igral do 88. minute, Žan Celar je na zelenici preživel celotno srečanje.

Jan Oblak je z Atleticom doživel dva poraza. Madridčani so najprej tesno izgubili prvo tekmo četrtfinala lige prvakov proti Manchester Cityju, Škofjeločana je v 70. minuti premagal Kevin De Bruyne, v prvenstvu pa je z istim rezultatom slavila Mallorca. Oblak je klonil po strelu z bele točke. Atletico ima po porazu na četrtem mestu tri točke zaostanka za Sevillo in Barcelono, Betis zaostaja za eno.

Josip Iličić je v minulem tednu z javnostjo delil fotografijo s treninga Atalante, a za modro-črne še ni zaigral. Atalanta je v ligi prvakov remizirala v Leipzigu, izgubila pa ligaško tekmo s Sassuolom (2:1). Empoli se je s Spezio razšel z delitvijo točk, Petar Stojanović je igral od prve do zadnje minute. Vid Belec je v Rimu s klopi pospremil poraz Salernitane, Roma je slavila z 2:1. Venezia je v sosedskem dvoboju z Udinesejem doživela šesti zaporedni poraz in ostaja na mestih, ki peljejo med drugoligaše. Domen Črnigoj je igral do 72. minute.

Dvakrat je klonil tudi Middlesbrough Andraža Šporarja, najprej je bil z 0:1 boljši Fulham, nato še Hull City. Ljubljančan je zaigral na tekmi z Londončani, Middlesbrough pa je po dveh ničlah izpadel iz cone dodatnih kvalifikacijah za napredovanje med angleško elito. 

Poražen je bil tudi CSKA Jake Bijola, ki je s 4:2 klonil pri Himkiju. Bijol je odigral celotno tekmo, Moskovčani pa ostajajo tretji, a zdaj za Dinamom zaostajajo za šest točk. 

Benjamin Verbič je z Legio gostoval v Poznanju in iztržil točko. Vojničan je igral od 57. minute, po njegovem vstopu v igro pa se rezultat ni več spremeni, ostalo je 1:1. Domači Lech ostaja na vrhu lestvice, a ima enako število točk kot Rakow in Pogon, ki je doma izgubil z Wislo Plock. Luke Zahovića ni bilo v domačem moštvu.

Miha Blažič je s Ferencvarošem povečal naskok na vrhu madžarskega prvenstva, saj je Puškaš akademija zgolj remizirala, zeleno-beli pa so pred domačimi gledalci premagali Debrecen. Primorski branilec je domači obrambi poveljeval vseh 90 minut.

Dobro kaže tudi Ludogorcu Anteja Šimundže in Žana Karničnika. Radeljčan ob minimalni zmagi v Beroeju ni dobil priložnosti za igro, aktualni državni prvak pa ima po porazu CSKA-ja že 12 točk prednosti na prvem mestu.

PAOK Jasmina Kurtića je v četrtfinalu UEFA Evropske konferenčne lige izgubil v Marseillu, v Solunu bo lovil gol zaostanka (2:1). Kurtić je na zelenici stadiona Velodrome odigral celoten obračun, v sodniškem dodatku drugega polčasa je tudi porumenel.

David Brekalo je z Vikingom uspešno zakorakal v novo sezono norveške lige, s soigralci pa se je veselil še druge zmage. Z 1:0 je padel Aalesund, nekdanji član Brava pa je na zelenici preživel vseh 90 minut. 

Sikošek je z Mariborom dobil veliki derbi slovenskega prvenstva proti Olimpiji, Tomi Horvat pa je z Muro dobil obračun za četrto mesto Prve lige Telemach, Prekmurci so z 1:2 premagali Bravo.

Žiga Frelih je v 29. krogu portugalske doživel drugi zaporedni poraz. Gil Vicente je na domačem igrišču presenetljivo izgubil z Moreirensejem, ki se je s peto zmago prebil na predzadnje mesto lestvice. 

Tekst: PDo
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

  • 18.04.2024 | A
    Dres 2024: Evolucija, ne revolucija
    Z velikim ponosom predstavljamo novi dres slovenske nogometne reprezentance – dres, v katerem bo slovenska reprezentanca nastopila na evropskem prvenstvu 2024 v Nemčiji.
  • 16.04.2024 | A
    Na Evropsko prvenstvo v oblekah s.Oliver
    Podjetje s.Oliver SLO je pridobilo prestižno vlogo uradnega partnerja slovenske nogometne reprezentance in bo zagotovilo uradne uniforme za celotno reprezentanco, strokovni štab in podporno ekipo za nastop na prihajajočem evropskem prvenstvu v Nemčiji.
  • 16.04.2024 | A
    Strelsko razpoložena kar četrtina reprezentantov
    Pretekli vikend so se v svojih klubih z odlično strelsko formo izkazali slovenski reprezentanti. Zadetka so se veselili Šeško, Celar, Gnezda Čerin, Gorenc Stankovič, Žugelj in Brekalo, v vlogi asistenta pa sta se izkazala Horvat in Karničnik.
  • 09.04.2024 | A
    Šeško, Šporar in Karničnik znova med strelci
    Minuli konec tedna so bili znova na delu slovenski reprezentanti. Tokrat je bila strelsko uspešna trojica. Benjamin Šeško je Leipzigu z golom pomagal do visoke zmage nad Freiburgom, v Prvi ligi Telemach se je z novim zadetkom izkazal Žan Karničnik, napadalec Andraž Šporar pa je po vstopu v igro z zadetkom odločil atensko-solunski derbi.
  • 26.03.2024 | A
    Portugalci klonili v polnih Stožicah, z goloma Gnezde Čerina in Elšnika do prestižne zmage
    Nogometna reprezentanca Slovenije je pred 16.432 gledalci v Stožicah prekinila 11 tekem dolgo zmagovalno serijo Portugalske. Za prestižno zmago Slovencev sta na prenovljeni zelenici zadela Adam Gnezda Čerin in Timi Max Elšnik.
  • 26.03.2024 | A
    Slovenija danes s Portugalsko
    Slovenska nogometna reprezentanca bo drevi ob 20.45 v Stožicah na drugi pripravljalni tekmi za letošnje evropsko prvenstvo gostila Portugalsko.
  • 25.03.2024 | A
    Kek: Če ne bomo pravi, lahko sledi porcija
    Slovenska nogometna reprezentanca bo v torek ob 20.45 v razprodanih Stožicah na drugi pripravljalni tekmi za letošnje evropsko prvenstvo gostila Portugalsko. Kljub slovitemu tekmecu v slovenskem taboru poudarjajo razmišljanje predvsem o sebi in to, da bodo morali biti boljši kot na Malti.
  • 24.03.2024 | A
    Pomembne informacije pred tekmo s Portugalsko
    Slovenska nogometna reprezentanca se bo v torek, 26. marca 2024, ob 20:45 v Stožicah pomerila s Portugalsko. Ker je osrednji slovenski stadion za nogometni spektakel že dalj časa razprodan, je Nogometna zveza Slovenije pripravila posebne napotke, ki vam bodo olajšali prihod na prizorišče tekme in izboljšali navijaško izkušnjo.
  • 24.03.2024 | A
    V polnih Stožicah je vse mogoče
    V idiličnem okolju Nacionalnega nogometnega centra Brdo, je slovenska nogometna reprezentanca opravila nov trening pred torkovim spektaklom v Stožicah.
  • 23.03.2024 | A
    Slovenci z mislimi že pri Portugalski
    Slovenska nogometna reprezentanca je po četrtkovem remiju na Malti opravila regeneracijo in pričela s pripravami na torkov obračun s Portugalsko

DELI NA