Uvod novincev brez zadetkov

Ankaran - Triglav Kranj 0:0

* Športni center Dravograd, gledalcev 0, sodniki: Obrenović (Ljubljana), Švarc (Ivančna Gorica), Zupančič (Moravče).
* Ankaran: Paal, Cerovec (od 92. Mate), Pahor, L. Badžim, Dautović, Gliha, Delgado, Primc, Lukanc (od 57. Dodlek), Klapan (od 82. Vodeb), Kidrič.
* Triglav Kranj: Džafić, Arh-Česen, Zec, Gvardjančič, Šmit (od 17. Kuhar), Udovič (od 71. Gajić), Krcić, Robnik, Poplatnik, Majcen, Đurković (od 63. Bukara).
* Rumeni kartoni: Dodlek, Delgado; Krcić.
* Rdeči karton: /.

Uvodna tekma sezone med novinci na prvoligaški nogometni sceni iz Ankarana in Kranja se je v Dravogradu končala brez golov. Drevi bo v Ljudskem vrtu še dvoboj med Mariborom in Aluminijem, v nedeljo pa so na sporedu še tri tekme: Krško - Gorica, Rudar Velenje - Domžale in Olimpija - Celje.

Nogometaši iz Ankarana in Kranja so zavoljo administrativne napake primorske zasedbe, ki bo zavoljo svojega neprimernega objekta vse svoje domače tekme igrala na Koroškem - ob tem kaže omeniti, da so ji "hrbet obrnili" tudi v Kopru, Sežani in Ajdovščini - danes odigrali pred praznimi tribunami. Obračun novincev na prvoligaški sceni - Kranjčani so se vanjo uvrstili po treh letih, Ankarančani pa sploh prvič nastopajo v 1. SNL - je uvodoma minil v izenačeni predstavi, igra je v glavnem potekala med obema kazenskima prostoroma in brez izrazitih priložnosti na obeh straneh.

Prvič so nekoliko resneje zagrozili gostitelji v 18. minuti, strel Gala Primca z desne strani pa je zletel mimo vrat kranjskega vratarja Elvisa Džafića. Le minuto kasneje so zapretili tudi Gorenjci, strel Luke Majcna pa je eden od domačih branilcev izbil v kot. Bolj živahna je bila druga polovica prvega polčasa, a poskusi Roka Kidriča ter Jana Pahorja na domači ter Mateja Praprotnika na gostujoči strani niso bili dovolj natančni, tako da so se tekmeci na velik odmor podali brez golov.

V začetku drugega polčasa so bili malce podjetnejši izbranci gostujočega trenerja Tončija Žlogarja, še najbolj nevarni pa so bili v 55. minuti, ko je Majcen lepo prodrl po levi strani, njegov strel z roba kazenskega prostora pa je zaustavil domači vratar Matej Paal. V dokaj vetrovnih razmerah za igro so Kranjčani imeli jalovo pobudo, a si izrazitih priložnosti za zadetek niso priigrali. Gostitelji do 71. minute niso imeli nobene omembe vredne akcije, nato pa sta se v obetavnih priložnostih znašala Primc in Mihovil Jeronim Klapan, vendar je bil Džafić na pravem mestu. V 75. minuti se je po grobi napaki Jerneja Gvardjančiča pred golom znašel Kidrič, a je streljal prek vrat.

V končnici so bili znova aktivnejši Kranjčani, ki so si priigrali štiri obetavne priložnosti. Močan strel Alena Krcića z 22 metrov je zletel prek vrat, v še lepši priložnosti pa se je v 83. minuti znašel Majcen, ki se je po napaki domače obrambe znašel sam pred Paalom, a njegov lob strel ni bil natančen. Blizu zadetka sta bila tudi rezervist Igor Bukara in Gvardjančič. Strel prvega z glavo je zletel mimo ankaranskih vrat, poskus drugega pa je v sodnikovem podaljšku zaustavil Paal in ostalo je pri 0:0.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 14.07.2017 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Ankaran Hrvatini - Triglav Kranj
    S sobotno tekmo v Dravogradu se pričenja že 27. izdaja Prve lige Telekom Slovenije. Žreb v NNC Brdo je odločil, da bosta novo sezono odprla novinca v prvoligaški druščini, ekipi Ankaran Hrvatinov in Triglava, ki se vrača med najboljše klube.

DELI NA