02.08.2019 | Ženska A
Uvodni domači tekmi plus za Slovenijo

Slovenska ženska članska reprezentanca v petek, 30. avgusta, začenja kvalifikacije za evropsko prvenstvo, ki bo leta 2021. Selektor Borut Jarc že pogleduje v zadnji avgustovski petek, ko bodo naše igralke doma v Velenju gostile Rusijo.

Kvalifikacije za Euro 2021:

Velenje, 30.8.
Slovenija – Rusija

Dravograd, 3.9.
Slovenija – Kosovo

Navdušen nad novimi klubi naših igralk

Selektor priznava, da je za njim pester mesec in pol, v katerem je bilo precej informacij o zdravstvenem stanju in prestopih njegovih varovank. „Navdušen sem, ko vidim, kako odmevne nogometne sredine na tujem v svoje vrste vabijo naše nogometašice,“ ne skriva veselja selektor, ki razloge za to vidi tudi v uspešni reprezentančni zgodbi, kjer je prav Jarc uspel združiti vso to mladost z bogatimi izkušnjami, ki jih imajo naše igralke. „Močno verjamem, da bo čez kako leto še nekaj od teh igralk dobilo dobre pogodbe v dobrih tujih klubih,“ je prepričan selektor, ki štiri tedne pred začetkom kvalifikacij ne beži od zdravstvenega stanja v izbrani vrsti.

„Špela Rozmarič že trenira po poškodbi, po terapijah je prvih 45 minut odigrala Sara Agrež, Adrijana Mori je žal izgubljena za letos. Počasi pa se začenja vračati Izabela Križaj,“ pojasni Jarc, ki s svojim strokovnim štabom gleda in spremlja igralke – tudi z željo, da najde ustrezne alternative, kar pa je dejansko težko.

Imajo razlog za samozavest

Reprezentanca se bo zbrala 26. avgusta, bivala bo v Topolšici, seznam izbrane vrste bo obelodanjen 10 dni prej. „Potem pa naprej po ustaljenem redu,“ pravi mirno selektor, ki bo nadaljeval z analizo Rusije in Kosova, uvodnih tekmic. „Z ene strani lahko te kvalifikacije začenjamo samozavestnejši. Predvsem zato, ker so igralke v leto in pol z aspekta igre naredile ogromen korak naprej. Po drugi strani pa se moramo ob pogledu na moč reprezentanc, s katerimi igramo, pa naj omenim le Nizozemsko in Rusijo, zavedati, da bo vsaka, ponavljam vsaka, tekma več kot le na nož,“ opozarja selektor, ki je zadovoljen, da uvodni tekmi igramo doma.

Sprva Rusija, potem še Kosovo.
„Mislim, da je to dobrodošlo. Vse skupaj, t.j. uvodni tekmi doma, je za naše igralke dodaten plus, ne pa breme. V ta dekleta naš strokovni štab maksimalno verjame. Da si to zaslužijo, so na terenu že večkrat pokazale in dokazale. Želim si le, da svoje bogato nogometno znanje prenesejo na vsako od tekem v kvalifikacijah. Vsako srečanje bo pomembno! Od prvega do zadnjega. Kot pa v vsaki vojni, se bodo mrtvi šteli na koncu!“ slikovito zaključi selektor z željo, da ne bodo poškodbe tiste, ki bi mu krojile že ustaljene in na igrišču preizkušene različice.

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 26.10.2021 | Ženska A
  S suvereno zmago in tremi točkami iz Grčije
  Slovenska ženska nogometna reprezentanca je v Larisi igrala četrto tekmo kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2023 in premagala Grčijo s 4:1 (1:1).  Pri Sloveniji sta po dvakrat zadeli Mateja Zver (8., 59.) in Lara Prašnikar (18., 86.).
 • 26.10.2021 | Ženska A
  S hitrim golom do cilja v Grčiji
  V kvalifikacijski skupini I je na vrhu Francija, ki ima devet točk iz treh tekem. Sledita ji Wales (7) in Grčija (6). Slovenija je četrta s štirimi točkami, za njo pa Kazahstan in Estonija, ki na prvo točko še čakata. V naši skupini sta danes še dve tekmi: Francija gostuje v Kazahstanu, Wales gosti Estonijo.
 • 25.10.2021 | Ženska A
  Proti Grčiji jih zanimajo le nove tri točke
  Ženska reprezentanca je po tekmi proti Walesu odpotovala v Grčijo, kjer jo jutri čaka 4. tekma kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2023. Varovanke selektorja Boruta Jarca gostujejo v Larissi, kamor odhajajo po 2. zmago v teh kvalifikacijah.
 • 22.10.2021 | Ženska A
  Remi, ki ohranja Slovenke v igri
  Slovenska ženska nogometna reprezentanca je v 3. krogu kvalifikacij za svetovno prvenstvo, ki ga bosta leta 2023 gostili Avstralija in Nova Zelandija, v Lendavi igrala neodločeno proti Walesu 1:1 (0:0). Za Slovenijo je edini gol dosegla današnja rojstnodnevna slavljenka Manja Rogan v 69., za Wales pa Kayleigh Green v 71. minuti.
 • 22.10.2021 | Ženska A
  Nocoj po 2. zmago v kvalifikacijah
  Danes so vse oči uprte v Lendavo, kjer nocoj ob 20.15 ženska članska reprezentanca igra tekmo 3. kroga kvalifikacij za svetovno prvenstvo leta 2023. Varovanke selektorja Boruta Jarca se bodo pomerile z izbrano vrsto Walesa.
 • 21.10.2021 | Ženska A
  V Lendavo po zmago za korak bližje cilju
  Reprezentanca se je zbrala v ponedeljek v Moravskih Toplicah. »Z začetkom kvalifikacij moramo biti rezultatsko zadovoljni. Imamo tri točke, predvsem pa sem zadovoljen s samo vsebino igre, tako proti Estoniji, še posebej pa proti Franciji,« uvodoma pove selektor Borut Jarc, ki poudari, da je v mislih igralk le in samo Wales, petkova tekma, o tisti torkovi bodo razmišljali na poti v Grčijo.
 • 20.10.2021 | Ženska A
  Odločnosti in samozavesti pred tekmo z Walesom ne manjka
  Selektor Borut Jarc je bil primoran seči po dveh menjavah. Zaradi poškodbe Zale Vindišar je vpoklical novo igralko, reprezentanci se je pridružila Lara Klopčič. Zaradi poškodbe je reprezentančni tabor zapustila Sara Agrež, vpoklicana je bila Anja Prša.
 • 19.10.2021 | Ženska A
  Vse bodo naredile za petkov uspeh
  »Spet smo se zbrale, pred nami pa je tekma proti Walesu, kar je eden od vrhuncev kvalifikacij, dejansko sta vrhunca kvalifikacij obe tekmi z Walesom. Tudi vse ostale tekme so pomembne. A vsi dobro vemo, da če bomo pravi, kar verjamem, da bomo, se bomo prav z Walesom borili za to 2. mesto v skupini, kar še vodi v dodatne kvalifikacije,« ob začetku priprav pove vezistka Dominika Čonč.
 • 18.10.2021 | Ženska A
  Lara Prašnikar in soigralke boljše od Bayerna
  V 7. krogu španske lige se prve zmage veseli tudi naša reprezentantka Dominika Čonč. Njena Valencia je doma z 1:0 (gol je padel v 44. minuti) porazila Rayo Vallecano. V španski drugi ligi je v 7. krogu Zaragoza doživela domači poraz (0:2), veseli pa dejstvo, da se je po zdravstvenih težavah v ekipo vrnila Sara Ketiš.
 • 18.10.2021 | Ženska A
  Zbor članic, v petek proti Walesu
  »Pred nami je najprej tekma proti Walesu, ki je za nas ena od ključnih tekem v teh kvalifikacijah. Verjamem pa, da so naša dekleta dovolj samozavestna. Da v tej želji, ki jo imamo, na domači tekmi napademo od 1. minute in pokažemo, da je tu Slovenija in da nujno rabimo te tri točke. Wales je čvrsta, taktično disciplinirana ekipa. A tudi mi vemo, da imamo svojo kvaliteto v sami igri z žogo,« je pred začetkom akcije povedal selektor Borut Jarc.

DELI NA