Uvodoma boljše od Slovaške

Naša ženska futsal reprezentanca je dobila prvo od dveh pripravljalnih tekem proti Slovaški, 3:2 je bilo v Podčetrtku, ko je prvič na klopi sedel selektor Drago Adamič. Za Slovenija sta zadeli Ines Ermenc in Anja Žvokelj, ekipi sta dosegli tudi vsaka po en avtogol. Zasedbi, ki se pripravljata na predkvalifikacije za EP 2023, se bosta pomerili še v četrtek, tekma bo v Podčetrtku (zaprta za javnost) ob 16. uri.

Pripravljalna tekma, Podčetrtek, 20.4.
Slovenija – Slovaška 3:2 (0:1)
0:1 Ložar (5./AG), 1:1 Hankova (22./AG), 2:1 Ermenc (23.), 2:2 Tyčiaková (33.), 3:2 Žvokelj (37.)

21.4.
Slovenija – Slovaška (16.00)

Maja na Baltik

To je bilo prvič, da je reprezentanco na uradni tekmi vodil novi selektor Drago Adamič, ki je na tem mestu nasledil Dejana Krambergerja, ki je skupaj s svojo ekipo postavil temelje ženske futsal reprezentance, pred katero so novi izzivi. Tudi ta, da se pred predkvalifikacijami (Slovenija maja gostuje na turnirju v Litvi) prebije v redni del kvalifikacij in postane še bolj konkurenčna v Evropi. Pripravi na turnir na Baltiku služita tudi tekmi proti Slovaški.

3:2 niso več zapravile

Gostje so povedle v 7. minuti z avtogolom, v 22. minuti je bilo 1:1 po slovaškem avtogolu. Ines Ermenc je v 23. minuti popeljala Slovenijo v vodstvo 2:1, Klaudia Tyčiaková je izenačila v 33. minuti. Za domačo zmago je v 37. minuti zadela Anja Žvokelj, prva strelka pravkar minule sezone Ženske futsal lige.

»Tekmo smo začeli nervozno, a sem zelo zadovoljen s pristopom in načinom igre, ki so ga pokazale igralke. Lahko bi dosegli še kak gol več,« pravi selektor Adamič.

»Nismo menjali oz. igrali s četvorkami, ampak sem igralke menjal po pozicijah. Veliko treningov niti nismo imeli, sproti smo se prilagajali situaciji,« nadaljuje Adamič, ki je vesel, da kljub zaostanku (0:1) v ekipi ni bilo panike.

»Ostali smo mirni, precej priložnosti smo si ustvarili in se tudi vrnili v igro. Ko smo povedli 2:1, smo prejeli neumen gol, a smo se spet sestavili in povedli 3:2, potem pa Slovaška niti ni več imela resne priložnosti,« dodaja Adamič, ki bo na drugi tekmi v četrtek več minut namenil igralkam, ki so na prvem srečanju igrale manj.

»Rad bi preizkusil še kakšno drugo taktično varianto,« sklene selektor, ki na koncu pohvali tudi izvrstno vzdušje, ki vlada v reprezentanci.

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 22.10.2022 | Futsal ženska A reprezentanca
  Portugalska prevelik zalogaj
  Portugalska je potrdila, da je v izvrstni formi in da odkrito cilja na svojo tretjo zaporedno uvrstitev na evropsko prvenstvo. Dosedaj je bila tam dvakrat, vsakič pa je v finalu klonila proti Španiji.
 • 20.10.2022 | Futsal ženska A reprezentanca
  Po dobrem prvem polčasu v nadaljevanju pošle moči
  Slovenija je s porazom proti Italiji začela kvalifikacije za evropsko prvenstvo, ki bo prihodnje leto. Jutri se bo Slovenija pomerila z evropskimi podprvakinjami Portugalsko.
 • 19.10.2022 | Futsal ženska A reprezentanca
  Odpotovale na Portugalsko, jutri proti Italiji
  Po pripravah v Novi Gorici je ženska futsal reprezentanca odpotovala na Portugalsko, kjer jutri, v četrtek, začenja kvalifikacije za evropsko prvenstvo. Uvodoma se bo Slovenija pomerila z Italijo, reprezentanca pa je ostala brez Anje Žvokelj, ki je zaradi poškodbe ostala doma.
 • 17.10.2022 | Futsal ženska A reprezentanca
  Ambiciozno in odločno na Portugalsko
  „Vedno sem ambiciozen, težim k zmagovalni mentaliteti. Sem pa tudi realen. Zavedam se, da so vse tri reprezentance v kvalifikacijah po ratingu močnejše od nas. Je pa naša naloga, da se jim približamo, odigramo po najboljših močeh in skušamo do kake točke ali kaj več,“ sklene Adamič.
 • 15.10.2022 | Futsal ženska A reprezentanca
  V Novi Gorici zbor ženske futsal reprezentance
  To so tretje kvalifikacije za evropsko prvenstvo, v katerih Slovenija sodeluje. Dosedaj je v glavnem delu kvalifikacij odigrala šest tekem in jih vseh šest izgubila. Letos je Slovenija tekmovanje začela že v predkvalifikacijah, kjer pa je nanizala tri zmage v prav toliko tekmah. Tokrat jo na Portugalskem čakajo tri tekme – proti Italiji, Portugalski in Belorusiji.
 • 10.10.2022 | Futsal ženska A reprezentanca
  Po pripravah v Novi Gorici na kvalifikacije
  Pred žensko futsal reprezentanco so kvalifikacije za evropsko prvenstvo, ki bo prihodnje leto. Naša izbrana vrsta, ki jo vodi selektor Drago Adamič, se bo zbrala v soboto, 15.10., v Novi Gorici. Tam bo reprezentanca opravila priprave, 18.10. pa odletela na kvalifikacije na Portugalsko.
 • 01.10.2022 | Futsal ženska A reprezentanca
  Še druga zmaga v dveh dneh
  Ženska futsal reprezentanca je tudi na drugi pripravljalni tekmi premagala Češko. Danes je dva gola k zmagi dodala Anja Ložar, enega pa Maja Zajc, tekma se je končala z rezultatom 3:1. To je bil zadnji in zelo uspešen test reprezentance pred skorajšnjimi kvalifikacijami za EP 2023.
 • 30.09.2022 | Futsal ženska A reprezentanca
  Slovenija premagala Češko
  Ženska futsal reprezentanca je na prvi od dveh pripravljalnih tekem v gosteh s 3:1 porazila Češko. Anja Žvokelj je dosegla dva gola, Ines Ermenc enega, druga tekma bo jutri dopoldan.
 • 30.09.2022 | Futsal ženska A reprezentanca
  Na Češko po korak naprej
  „Dosedaj smo imeli štiri, pet, morda šest igralk, ki so lahko delno spremljale tempo tekme, potem smo padli. Sedaj smo ta nabor igralk razširili, to je sedaj dodana vrednost. Zagotovo bomo lahko več tekli in dlje spremljali in bili posledično tudi enakovredni,“ pred testom s Češko razmišlja selektor Adamič.
 • 24.09.2022 | Futsal ženska A reprezentanca
  Znan seznam futsal članic za Češko
  Ženska futsal reprezentanca bo pred odhodom na kvalifikacijski turnir za uvrstitev na evropsko prvenstvo odigrala še dve zahtevni tekmi. Varovanke selektorja Draga Adamiča prihodnji teden potujejo na Češko, kjer se bodo pomerile z domačinkami.

DELI NA