05.08.2012 | U17
VIDEO: Reprezentanca do 17 let začenja finalne priprave, danes proti Teleing Pomurju

Mlada reprezentanca do 17 let se je včeraj zbrala v Ljubljani, potem pa odpotovala v Zdravilišče Radenci. Pred igralkami so tri tekme, prva pa že danes.

V nedeljo, 5.8.,  jih ob 17. uri čaka obračun z ŽNK Pomurje Teleing, v torek, 7.8., v Odrancih ob 17. uri proti madžarskim vrstnicam, v četrtek, 9.8, pa bodo vrnile gostovanje Madžarkam. Obračun bo v mestu Andráshida (17.00).

Napoved pred tekmo proti Teleing Pomurju:

Anja Bešter, vezna igralka: "V reprezentanco sem bila vpoklicana prvič. Prvi vtisi na pripravah so odlični. Soigralke so me odlično sprejele, zato je tudi vzdušje pozitivno."

Nina Marič, leva zunanja bočna branilka: "Prvi trening ni bil težak, pridružile so se nam nove igralke, zato smo ponovili stvari v fazi obrambe. Pripravljali pa smo se tudi na prihajajoče tekme. Prvo bomo odigrali v nedeljo proti ekipi ŽNK Pomurje Teleing iz Beltincev v Renkovcih."
 
Tara Komatar, vratarka: "Moj prvi reprezentančni dan je minil in počutila sem se dobro. Z dekleti smo se ujele in menim, da je v ekipnem športu to ena izmed pomembnih stvari. Prva dva treninga sta bila malo naporna, vendar dobra."

Selektorica Tina Kelenberger:
»Odigrali bomo tri tekme.  Vesela sem, ker nam je NZS prisluhnil in dam na voljo tri tekme. S tem bi rada dekletom pokazala, kako je igrati tri zahtevna srečanja zapored. To bo dobra priprava na kvalifikacije, ki nas čakajo prihodnji mesec.«


Nika Lombar:
»Pričakujem, da bomo odigrale vse tri tekme dobro. Skušali se bomo kar se da dobro pripraviti na kvalifikacije. Ritem bo kar naporen, ki pa bo tak kot v kvalifikacijah.«
Lara Ivanuša:
»Pričakujemo, da pokažemo še več napredka v sami igri, predvsem pa v napadu. Cilj pa je, da bomo dobro nared za kvalifikacije.«


Vabilo so prejele in prišle na priprave:

Lara Ivanuša (ŽNK Radomlje), Nina Predanič (ŽNK Radomlje), Tara Komatar (ŽNK Radomlje), Gabi Repenšek (ŽNK Radomlje), Sara Gregorčič (ŽNK Krka), Pia Smukovič (ŽNK Krka), Sergeja Kržan (ŽNK Krka), Jana Mohorko (ŽNK Maribor), Sara Ketiš (ŽNK Maribor), Špela Zagoršak (ŽNK Maribor), Martina Anželj (ŽNK Maribor), ), Nika Lombar (NK Velesovo), Evelina Kos (NK Velesovo), Nina Marič (ŽNK Pomurje Teleing), Ana Kosi (ŽNK Pomurje Teleing), Tina Zadravec (ŽNK Pomurje Teleing), Melani Jelen (ŽNK Pomurje Teleing) in Tina Marolt (ŽNK Škale).

Tekst: D.P.
Foto: D.P.
Video: D.P.

SORODNE NOVICE

 • 26.03.2024 | U17
  Kadeti za konec klonili proti Norveški
  Slovenska kadetska izbrana vrsta je odigrala še zadnje srečanje elitnega kroga kvalifikacij za uvrstitev na evropsko prvenstvo do 17 let. Varovanci Muamerja Vugdalića so proti Norveški izgubili z 2:1. Edini zadetek je dosegel Žužek.
 • 23.03.2024 | U17
  Kadeti nemočni proti Španiji
  Slovenska kadetska izbrana vrsta je odigrala še drugo srečanje elitnega kroga kvalifikacij za uvrstitev na evropsko prvenstvo do 17 let. Varovanci Muamerja Vugdalića so morali priznati premoč Španiji, ki je v polno merila petkrat.
 • 20.03.2024 | U17
  Kadeti na uvodni tekmi elitnega kroga brez točk
  Kadetska reprezentanca Slovenije je elitni krog kvalifikacijskega turnirja za evropsko prvenstvo 2024 začela s porazom. Varovanci Muamerja Vugdalića, so na uvodni tekmi morali priznati premoč gostiteljici turnirja Avstriji.
 • 19.03.2024 | U17
  Kadetska reprezentanca uvodoma proti Avstriji
  Slovenska izbrana vrsta do 17 let je pred dnevi odpotovala v Avstrijo, kjer bo v prihodnjih dneh tekmovala v elitnem krogu kvalifikacij za UEFA evropsko prvenstvo do 17 let. V skupini 7 se bo pomerila z Avstrijo, Norveško in Španijo. Vse tekme slovenske kadetske reprezentance bodo v prenosu na kanalih NZS.
 • 11.03.2024 | U17
  Vugdalić izbral za elitni krog
  Slovenska reprezentanca do 17 let bo med 20. in 26. marcem sodelovala v elitnem krogu kvalifikacij za Uefa evropsko prvenstvo do 17 let, ki se bo letos odvilo na Cipru. Slovenski selektor izbrane vrste U17 Muamer Vugdalić je objavil seznam nogometašev, ki se bodo na kvalifikacijskem turnirju ob Avstriji, Španiji in Norveški borili za uvrstitev na zaključni turnir. Vse tekme tudi na kanalih NZS.
 • 07.03.2024 | U17
  Kadeti se iz Srbije vračajo z zmago in remijem
  Kadetska reprezentanca Slovenije je v Stari Pazovi odigrala še drugo pripravljalno tekmo z vrstniki iz Srbije. Izbranci Muamerja Vugdalića so po torkovi zmagi tokrat remizirali. Sedaj je na vrsti elitni krog za preboj na EP, ki se bo pričel 20. marca. 
 • 05.03.2024 | U17
  Slovenija pred elitnim krogom premagala Srbijo
  Kadetska reprezentanca Slovenije je v Stari Pazovi odigrala prvi pripravljalni obračun z vrstniki iz Srbije. Izbranci Muamerja Vugdalića so slavili z zadetkoma Beljkaša in Šunte.
 • 26.02.2024 | U17
  Sledi še zadnja preizkušnja pred začetkom elitnega kroga
  Slovenska reprezentanca do 17 let bo konec marca pod vodstvom Muamerja Vugdalića nastopila v elitnem krogu kvalifikacij za evropsko prvenstvo. Pred tem se bo v sklopu priprav dvakrat pomerila z reprezentanco Srbije. Obe tekmi bosta odigrani v začetku marca v Stari Pazovi.
 • 08.02.2024 | U17
  Slovenija na drugi tekmi remizirala z BiH
  Kadetska reprezentanca Slovenije je v Zenici odigrala še drugo pripravljalno tekmo z vrstniki iz Bosne in Hercegovine. Izbranci Muamerja Vugdalića so tokrat iztržili remi.
 • 06.02.2024 | U17
  Slovenski kadeti dobili prvega od dveh obračunov z BiH
  Kadetska reprezentanca Slovenije je v Zenici dobili prvo od dveh pripravljalnih tekem z vrstniki Bosne in Hercegovine. Izbranci novega selektorja Muamerja Vugdalića so slavili z 0:3.

DELI NA