31.03.2009 | A
V Belfast po tri točke

Slovenska reprezentanca je po nekoliko turbolentnem letu prispela v Belfast, kjer je izbrance Matjaža Keka pričakalo sonce. Na druženju z mediji v "slovenskem" hotelu je selektor razkril nekatere načrte pred samo tekmo z Severnimi Irci.

"Kakovost tako na eni kot na drugi strani ni vprašljiva, je pa vprašanje, kako bomo to kvaliteto na naši strani izkoristili. Mi moramo slediti principom v igri, ki te pripeljejo v situacijo za gol. Te poznamo vsi. Predvsem čas med sprejemom in oddajo žoge mora biti minimalen," je razkril svoje razmišljanje Kek, ki kot ponavadi na druženju z mediji ni želel razkriti začetne enajsterice: "O tem nerad govorim vnaprej, sploh pa je pred nami še zadnji trening, kjer se lahko zgodi marsikaj. Izhodišča so sicer takšna, da ostanemo v isti postavitvi, torej z dvema napadalcema in dvema osrednjima veznima igralcema."

Kek je v Belfast svojo reprezentanco pripeljal po tri točke, katere bi Slovenijo ob ugodnem rezultatu na drugi tekmi med Češko in Slovaško, dvignile na prvo mesto v skupini 3, pred odigranima tekmama s San Marinom. "Naše izgodišče je dati gol več kot Severni Irci. Ne smemo jim dovoliti možnosti, da z dolgimi žogami v šestnjastmeterski prostor prihajajo do neke iniciative. Zelo pomembno, da smo uspešni že v prvi vrsti našega branjenja ter jim omogočimo mirne dolge podaje, je potem to za nas le dobro."

Poleg Keka so pred medije stopili tudi kapetan Robert Koren, steber obrambe proti Čehom, Boštjan Cesar in Mišo Brečko, ki se po prestani kazni vrača v ekipo. Vsi trije so bili mnenja, da jih v Belfastu čaka težka in pomembna tekma, kapetan pa je dodal: "Severni Irci niso neznanka, z njimi smo že igrali in se dobro poznamo. Vsak ki bo na tej tekmi igral, bo dal svoj maksimum in verjamem, da bo to dovolj." Dopolnil ga je Mišo Brečko: "Igrali bomo seveda na zmago, v določenih okoliščinah pa bi bila uspeh tudi točka. V vsakem primeru pa sem mnenja, da smo sposobni zmagati." Mnenje obeh soigralcev deli tudi Boštjan Cesar: "Prišli smo odigrati dobro tekmo, seveda pa si želimo domov odnesti vse tri točke."

"Vsi se dobro spomnimo prve tekme, katero smo v svojo korist odločili šele v zadnjih nekaj minutah. Nekaj podobnega pričakujem tudi tukaj," je še dodal Koren.

Slovenija bo edini trening v Belfastu opravila danes (op. a. v torek) ob 18. uri v Windsor Parku, na sredini tekmi pa bodo pravico delili sodniki iz Izraela. Glavni bo Alon Yefet, pomočnika Danny Krasikow in Shabrai Nahmias, četrti sodnik bo Menashe Masiah.

Tekst: NZS/MK
Foto: Drago Wernig - TAKA

SORODNE NOVICE

 • 26.09.2023 | A
  Šporar in Šeško natančna v evropskih tekmovanjih
  V preteklem tednu so bili v svojih klubih znova na delu slovenski reprezentanti. Z zadetkoma v evropskih pokalih sta bila zanesljiva Benjamin Šeško in Andraž Šporar, z asistenco pa se je izkazal Adam Gnezda Čerin.
 • 19.09.2023 | A
  Celar dvakrat natančen v pokalu
  Po opravljenih reprezentačnih aktivnostih so bili slovenski reprezentanti pretekli konec tedna znova na delu v svojih klubih. Tokrat se je z dvema zadetkoma v pokalu izkazal Žan Celar, asistenco pa sta zabeležila Adam Gnezda Čerin ter Žan Karničnik.
 • 10.09.2023 | A
  Štirje zadetki za novo zmago
  Reprezentanca Slovenije je v San Marinu dobila tudi drugo septembrsko preizkušnjo. V domači mreži so končali štiri žoge, slovensko izbrano vrsto so do zmage popeljali Žan Vipotnik, Jan Mlakar, Sandi Lovrić in Žan Karničnik.
 • 10.09.2023 | A
  Danes s San Marinom po nove točke
  Slovenska nogometna reprezentanca bo v drevi ob 20.45 igrala svojo šesto tekmo v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2024. Cilji v gosteh proti San Marinu so jasni. Vse razen nove zmage Slovenije, ta bi bila njena četrta v skupini H, bi bila senzacija. Tri točke so jasen cilj tudi slovenskega tabora.
 • 08.09.2023 | A
  V prodaji vstopnice za tekmi s Finsko in Kazahstanom
  Kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2024 v Nemčiji so se prevesile v drugo polovico, slovensko nogometno reprezentanco pa čakata še dve domači preizkušnji. 14. oktobra ob 18:00 v Ljubljani gostujejo Finci, 20. novembra pa v Stožice prihaja še reprezentanca Kazahstana. Vstopnice so že v prodaji.
 • 08.09.2023 | A
  Odmevi po zmagi nad Severno Irsko
  Slovenska nogometna reprezentanca je osredotočenost že usmerila proti nedeljski kvalifikacijski tekmi za evropsko prvenstvo 2024 proti San Marinu. Tja bo šla s pozitivnimi mislimi po pomembni četrtkovi zmagi proti Severni Irski (4:2) in v nesporni vlogi favorita.
 • 07.09.2023 | A
  Slovenci pred več kot 12 tisoč gledalci napolnili mrežo Severne Irske
  Izbrana vrsta Slovenije je v Stožicah pred več kot 12 tisoč gledalci dobila še tretjo tekmo kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2024. Slovenci so na krilih Benjamin Šeška, Andraža Šporarja, Petra Stojanovića, Jana Oblaka in ostalih s 4:2 premagala Severno Irsko.
 • 07.09.2023 | A
  Slovenija danes proti Severni Irski
  Slovensko nogometno reprezentanco danes v Stožicah čaka obračun kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2024 proti Severni Irski. Slovenija v precej strnjeni skupini H cilja na nove tri točke v boju za dve mesti, ki vodita na turnir v Nemčiji.
 • 07.09.2023 | A
  Pomembne informacije pred tekmo s Severno Irsko
  Slovenska nogometna reprezentanca se bo v četrtek, 7. septembra 2023, ob 20.45 v Stožicah pomerila s Severno Irsko. Ker bo na osrednjem slovenskem stadionu prisotno veliko število gledalcev, je Nogometna zveza Slovenije pripravila posebne napotke, ki vam bodo olajšali prihod na prizorišče tekme in izboljšali navijaško izkušnjo.
 • 06.09.2023 | A
  Kek: Severnih Ircev se je treba lotiti s spoštovanjem
  Slovensko nogometno reprezentanco v četrtek čaka obračun kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2024 proti Severni Irski. Selektor Matjaž Kek je na današnji novinarski konferenci napovedal, da se bo Slovenija tekmeca, ki ji je v preteklih kvalifikacijah že povzročal precej težav, lotila s spoštovanjem in analitično.

DELI NA