V Celju brez golov

Celje - Kalcer Radomlje 0:0

* Stadion Arena Petrol, gledalcev 650, sodniki: Žnidaršič, Ajdovec (oba Kranj) in Burjan (Hajdjina).
* Strelci: /.
* Celje: Kotnik, Kous,D. Hadžić, Travner, Vidmajer, Šporn, Glavaš (od 86. Križan), Pungaršek (od 56. Lovrečič), Podlogar, I. Hadžić (od 73. Marcius), Ćirjak.
* Kalcer: Ivačič, Zukić (od 48. Rems), Karamatić, Anđelković, Lidjan, Barukčić, Jugovar (od 88. Kovjenić), Balić, Cerar, Nunić (od 64. Gajić), Stoiljković.
* Rumena kartona: Glavaš; Balić.
* Rdeči karton: /.

Celjani in Radomljani so se v uvodni tekmi 5. kroga razšli brez zadetkov. Celjski nogometaši, ki so prišli do prvega remija v sezoni in imajo sedem točk s petih tekem, so bili večino tekme podjetnejši tekmec, imeli pobudo, ki pa je ob zbrani obrambi gostov niso znali unovčiti. Na drugi strani so Radomljani, ki so doslej v prvoligaški konkurenci proti Celjanom izgubili vse štiri medsebojne dvoboje, prišli do druge točke v prvenstvu in se vsaj začasno otresli zadnjega mesta.

Prvi polčas ni postregel s preveč razburljivo igro. Ekipi sta le poredkoma prišli do zaključnih strelov. Pobudo so večino časa imeli Celjani, pri katerih pa je v večini primerov zatajila zadnja podaja, predvsem s krilnih položajev. Žoge s teh položajev praviloma niso našle pravega naslovnika v kazenskem prostoru Radomelj, izjema je bila 44. minuta, ko je do strela z glavo prišel Matej Podlogar, a je iz bližine zgrešil.

V drugem polčasu se je nadaljevala podobna predstava, Celjani so imeli pobudo, ki pa je niso znali unovčiti. Gostujoča obramba je bila v večini primerov zbrana in pravočasno zaprla vse dostope do vrat. Zaključnih strelov na obeh straneh je bilo sicer bistveno več, a niti eden ni bil posebej nevaren.

Celjani bodo v 6. krogu prihodnjo nedeljo gostovali v Krškem, Radomljani pa dan prej v Kopru.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 11.08.2016 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Celje - Radomlje
    Pred nami je že peti krog Prve lige Telekom Slovenije. S petkovim dvobojem na zelenici Arene Petrol ga odpirajo Celjani in Radomljani, ki so v minulem krogu vknjižili prvo točko sezone, a v dvobojih z grofi še nimajo točke.

DELI NA