V Estonijo po novo zmago in napredovanje

Domžalčane čaka v četrtek prvo gostovanje v novi sezoni. V rumenem taboru po zmagi izpred enega tedna pričakujejo, da dvoboj v Talinu ne bo zadnji evropski preizkus čete trenerja Rožmana, ki je v Celju slavila z 2:0 in ima lepo priložnost za napredovanje v drugi predkrog UEFA Evropske lige.

Slovenski pokalni prvak je bil na celjski zelenici precej boljši in podjetnejši nasprotnik, o čemer nazorno pričajo tudi statistični podatki. Flora, ki je izgubila prvič po si je ob čvrsti obrambi gostitelja pripravila vsega dva strela. Domžalski nogometaši so proti golu Maita Tooma sprožili kar 27 udarcev, prav vratar pa je bil vse do izdihljajev obračuna prvi junak svojega moštva. V estonski mreži sta končala dva poizkusa, pod zadetka pa sta se podpisala otroka domžalskega kluba. V 77. minuti je odpor Flore strl Jan Repas, ki je že v prvem polčasu zadel okvir estonskih vrat, v končnici dvoboja pa se je evropskega prvenca razveselil še rezervist Žan Žužek, ki je izkoristil slabše posredovanje Tooma in svojemu moštvu zagotovil pomembno in zajetno prednost.

»Pred nami je pomembno gostovanje, na katero se odpravljamo z zmagovalno miselnostjo. Ne bomo preračunljivi, kar pomeni, da ne bomo le branili prednosti s prve tekme. Natančno imamo dodelane stvari in točno vemo, na kakšen način želimo priti do napredovanja. Flora bo na tej tekmi zagotovo v boljšem stanju kot je bila v Celju, kar pa ne pomeni, da je to spremenilo našo pripravo na tekmo. Potek slednje želimo imeti vseskozi pod nadzorom. V naših mislih je le zmaga,« pred povratnim dvobojem z vodilno ekipo estonskega prvenstva poudarja Simon Rožman, ki meni, da bo nasprotnik kljub zaostanku v tekmo krenil z določeno mero previdnosti in čakal na domžalske napake.

Z besedami domžalskega stratega se je strinjal tudi Amedej Vetrih, ki pa v estonski prestolnici pričakuje boljšo podobo gostitelja kot pred tednom dni v knežjem emstu. »Pričakujemo še eno težko tekmo in veliko zahtevnejšega nasprotnika kot je bil v Celju, saj igra pred domačimi navijači. Tekmo želimo zmagati, predvsem pa slediti vsebini, ki jo želimo kazati na igrišču. Smo v pravi formi in verjamem, da lahko dosežemo zastavljeni cilj, ki je napredovanje,« poudarja primorski vezist rumenih, ki hvali tudi odlično vzdušje v moštvu: »Vzdušje je fenomenalno. Nestrpno pričakujemo tekmo in verjamem, da bomo nadaljevali v enakem slogu kot v Celju.«

Domžalska posadka se je v Estonijo odpravila že v torek, Simon Rožman pa je na letalo posadil 23 nogometašev. Povratni dvoboj prvega predkroga UEFA Evropske lige se bo v Albert Le Coq Areni pričel ob 18. uri po slovenskem času, rumene pa v primeru uspeha morda že čez teden dni čaka novo gostovanje na Baltiku. Domžalčani bi se v primeru napredovanja pomerili z latvijskim Ventspilsom ali islandskim Valurjem. Obračun v Latviji ni ponudil zadetkov.

 

Kvalifikacije UEFA Evropske lige, druga tekma prvega kroga:

Četrtek, ob 18.00: FLORA (EST) - DOMŽALE

*Prva tekma: Domžale – Flora 2:0

 

Tekst: NZS
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 17.04.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Domžale - Koper
    Marca je dvoboj Domžal in Kopra odneslo močno deževje, ki je razmočilo zelenico ob Kamniški Bistrici. Kdo bo dobil zaostali obračun?
  • 15.04.2024 | Prva liga Telemach
    Zanesljiva zmaga Olimpije v Domžalah
    Nogometaši Domžal so v 31. krogu Prve lige Telemach izgubili proti Olimpiji z 1:3 (0:0).
  • 12.04.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Domžale - Olimpija
    Nedeljski nogometni maraton Prve lige Telemach bodo zaključili nogometaši Domžal in Olimpije. Zmaji ob Kamniško Bistrico prihajajo po remiju z Radomljami, ravbarji so izgubili z Rogaško.
  • 10.04.2024 | Prva liga Telemach
    Rogaška do zelo pomembnih točk pri Domžalah
    Nogometaši Rogaške so v 30. krogu Prve lige Telemach v gosteh premagali Domžale z 1:0 (1:0).
  • 09.04.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Domžale - Rogaška
    Domžale spet kažejo znake življenja, uspeh proti Bravu pa bodo skušale nadgraditi v sredo, ko gostijo razočarano Rogaško.
  • 07.04.2024 | Prva liga Telemach
    Domžalčani do pomembne zmage pri Bravu
    Nogometaši Domžal so v 29. krogu Prve lige Telemach v Ljubljani premagali Bravo Kostel s 3:1 (0:0).
  • 06.04.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Bravo - Domžale
    Devetindvajseti krog Prve lige Telemach bodo z nedeljsko tekmo zaključili nogometaši Brava in Domžal. Kakšen bo domžalski odziv po slovesu Dušana Kosića?
  • 01.04.2024 | Prva liga Telemach
    Domžalčani so se razšli z Dušanom Kosićem
    Dušan Kosić je po dogovoru z vodstvom kluba sklenil zgodbo na klopi Domžal, na kateri je lanskega avgusta nasledil Simona Rožmana. Do nadaljnjega bo rumene vodil Matej Podlogar.
  • 30.03.2024 | Prva liga Telemach
    Goliada v Domžalah pripadla Muri
    Nogometaši Mure so v 28. krogu Prve lige Telemach v gosteh premagali Domžale s 5:3 (2:0).
  • 27.03.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Domžale - Mura
    Petkov spored sklepa spopad domžalske in soboške ekipe, ki ju na sredini lestvice ločita le dve točki. Komu bo pripadel?

DELI NA