14.11.2019 | U21
V Estorilu brez zadetkov

Mlada reprezentanca Slovenije je v Estorilu podaljšala niz pozitivnih rezultatov v sklopu priprav na evropsko prvenstvo. Dvoboj s Portugalci se je končal z začetnim izidom, z nekaj dobrimi posredovanji se je izkazal Žiga Frelih.

MEDNARODNA PRIJATELJSKA TEKMA:

PORTUGALSKA U21 - SLOVENIJA U21 0:0

Portugalska U21: Virginia; Thierry, Queiros, Leite, Tavares, Florentino, Miguel Luis, Ferreira, Jota, Mota, Leao. Selektor: Rui Jorge.
Slovenija U21: Frelih; Rom, Stojinović, Zec, Karić, Ploj, Valenčič, Petrovič, Gnezda Čerin, Celar, Mlakar. Igrali so še: Horvat, Štor, Pišek, Kryeziu, Sever.  Selektor: Primož Gliha. 

Slovenska nogometna reprezentanca do 21 let se je v Estorilu z vrstniki iz Portugalske razšla z neodločenim izidom 0:0. Slovenci, ki so še šesto zaporedno tekmo ostali nepremagani, so po septembrskem remiju s Francozi in oktobrskem z Angleži remizirali še z eno nogometno velesilo.

Portugalci so bili sicer večino dvoboja podjetnejši in imeli več priložnosti, a je slovenska mreža obmirovala. Lepo priložnost za zadetek so domači imeli v v 62. minuti, ko je z desne strani streljal Jota, a je bil Žiga Frelih na mestu. Na drugi strani pa so tri minute pozneje do najlepše priložnosti prišli Slovenci, a je strel Jana Mlakarja z roba kazenska prostora ubranil Joao Virginia.

Slovenija, ki bo leta 2021 skupaj z Madžarsko gostila evropsko prvenstvo do 21 let, je odigrala še tretjo prijateljsko tekmo v dobrem mesecu dni. Oktobra so Slovenci v Mariboru najprej remizirali z Angleži 2:2 (0:0), nekaj dni pozneje pa so v Celju z 1:0 (0:0) premagali Madžare.

Selektor Primož Gliha je tekmo začel z Žigo Frelihom, Aljažem Plojem, Davidom Zecom, Dušanom Stojinovićem, Dejanom Petrovičem, Žanom Celerjem, Janom Mlakarjem, Vitjo Valenčičem, Matijo Romom, Svenom Karičem in Adamom Gnezno Čerinom.

Primož Gliha, selektor Slovenije: "Zelo uspešno smo zaključili serijo težkih srečanj proti Portugalski, Angliji in Franciji ter nekoliko lažjim nasprotnikom Madžarske in Gruzije. Pomembno je, da že na drugi tekmi zapored nismo prejeli zadetka, tako smo pozitivno zaključili zgodbo letošnjega leta. Fantje so pokazali velik karakter, voljo in željo, kar je najbolj pomembno, pa so v danem trenutku odgovornost prevzeli nase. Niso se skrivali za kolektivom ali dvema, tremi igralci. Letos smo dvignili samozavest na maksimum, z izjemo prvega srečanja proti Gruziji, ko se je ta generacija zbrala prvič, pa nismo izgubili. Tedaj sem fantom v slačilnici po tekmi dejal, da na prvem srečanju dopustim, da ekipa igra na svoj način. Tako je bilo pri prejšnji generaciji na tekmi s Hrvaško, ko smo izgubili s 3:0, tokrat smo z Gruzijo s 3:0, po tekmi pa sem dejal, da so dvoboj odigrali na svoj način, v bodoče pa ga bodo po moje."

Tekst: STA
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 15.10.2024 | U21
    Mlada reprezentanca v skupini H pred Francijo in Avstrijo
    Slovenska nogometna reprezentanca do 21 let je po porazu Francije proti Avstriji osvojila prvo mesto v kvalifikacijski skupini H za nastop na evropskem prvenstvu prihodnje leto na Slovaškem.
  • 15.10.2024 | U21
    Aćimović ponosen na ekipo ob zgodovinskem uspehu
    Danes je tudi uradno postalo jasno, da se je slovenska reprezentanca do 21 let uvrstila na evropsko prvenstvo 2025. Slovenski selektor Milenko Aćimović se je ob zgodovinskem uspehu zahvalil igralcem in celotnemu strokovnemu vodstvu reprezentance.
  • 11.10.2024 | U21
    Mlada reprezentanca Slovenije gre na evropsko prvenstvo!
    Slovenska nogometna reprezentanca do 21 let je danes v Dunajskem Novem mestu z Avstrijo igrala neodločeno 1:1 (0:0) in se uvrstila na evropsko prvenstvo na Slovaškem 2025.
  • 10.10.2024 | U21
    Pripravljeni na odločilno tekmo, Aćimović verjame v uspeh
    V taboru slovenske reprezentance do 21 let odštevajo ure do zadnje in odločilne preizkušnje v boju za evropsko prvenstvo, ki ga bo prihodnje leto gostila Slovaška. Mladi Slovenci so pred jutrišnjo tekmo z Avstrijci preizkusili zelenico v Dunajskem Novem mestu.
  • 09.10.2024 | U21
    Aćimović pred dvobojem z Avstrijo: Odigrati še eno vrhunsko tekmo
    Mlada reprezentanca Slovenije je v Lendavi opravila zadnji trening pred četrtkovim odhodom v Avstrijo. Četa selektorja Milenka Aćimovića bo v petek v Dunajskem Novem mestu odigrala zadnjo tekmo skupinskega dela kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2025.
  • 01.10.2024 | U21
    V odločilno tekmo z Avstrijo z dokazano zasedbo
    Mlada reprezentanca Slovenije bo 11. oktobra v avstrijskem Dunajskem Novem mestu odigrala zadnjo in odločilno tekmo kvalifikacij za evropsko prvenstvo za nogometaše do 21 let.
  • 11.09.2024 | U21
    Po novi zmagi pogled tudi proti tekmi z Avstrijo
    Slovenska nogometna reprezentanca do 21 let je v torkovem večeru na stadionu Fazanerija v Murski Soboti gostila reprezentanco Cipra in z zmago 2:0 ohranila prvo mesto v skupini H kvalifikacij za evropsko prvenstvo.
  • 10.09.2024 | U21
    Slovenija z zmago proti Cipru ostaja prva v skupini
    Slovenska nogometna reprezentanca do 21 let je na sedmi tekmi kvalifikacij za nastop na evropskem prvenstvu na Slovaškem 2025 danes v Murski Soboti premagala Ciper z 2:0 (1:0).
  • 09.09.2024 | U21
    V Fazaneriji s Ciprom
    Mlado reprezentanco Slovenije v torkovem večeru čaka še zadnja domača preizkušnja v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2025. Ekipa selektorja Milenka Aćimovića se bo v Fazaneriji pomerila s Ciprom.
  • 07.09.2024 | U21
    Srce še enkrat pustili na igrišču
    Reprezentanca Slovenije do 21 let je tudi v Angersu nadaljevala niz neporaženosti, mladi Slovenci so na šesti tekmi kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2025 iztržili 13. točko. Selektor Milenko Aćimović je ekipo pohvalil za prikazano.

DELI NA