V Franciji za v vpis v zgodovino

Mariboru je uspelo, vijoličasti so si še tretjič v zgodovini slovenskega nogometa priigrali skupinski del UEFA Lige prvakov, zgodovinski dosežek pa bodo v četrtkovem večeru napadli tudi Domžalčani. Pokalni prvak bo na slovitem Velodromu lovil novo presenečenje in evropsko jesen.

Domžalski recept za odmevno slavje je jasen. Četa trenerja Simona Rožmana bi si novih šest evropskih preizkušenj priigrala z zmago ali neodločenim izidom z več kot doseženim zadetkom. Rumeni so že v Stožicah, kjer si je zanimiv in odprt obračun ogledalo več kot deset tisoč gledalcev, dokazali, da se lahko kosajo tudi z nekdanjim evropskim prvakom. Marseljčani se želijo z novim lastnikom vrniti na pota stare slave, a so bili na slovenskih tleh v določenih trenutkih v podrejenem položaju. Po golu Amedeja Vetriha in še nekaj neizkoriščenih priložnostih je že močno zadišalo po veliki zmagi, a so se gostje porazu izognili z golom v 63. minuti, ko je razpoloženega Dejana Milića ukanil Morgan Sanson. Lahko Domžalčani v Marseillu spišejo še eno sijajno poglavje letošnjega evropskega popotovanja?

Simon Rožman je bil na torkovi novinarski konferenci prepričan, da lahko njegovo moštvo po Flori, Valurju in Freiburgu preskoči tudi Marseille. »Verjamemo vase, v svoje sposobnosti, predvsem pa premoremo fanatično željo, da si priigramo presenečenje. Prepričan sem, da smo se optimalno pripravili na tekmo. V pripravi nanjo smo skušali izločiti vse zunanje vplive, ki nas morebiti čakajo na četrtkovem srečanju. Veseli me, da so moji igralci zdravi in da v moštvu vlada odlično vzdušje. Takšne tekme se morda igrajo le enkrat v življenju, zato ničesar ne prepuščamo naključju,« vere v svoje varovance ne skriva mladi strateg Domžal, ki bodo v četrtek lovile vpis v zgodovino. Bo dvakratni državni prvak drugi slovenski klub po Mariboru, ki bo zaigral v skupinskem delu enega od evropskih tekmovanj?

V preboj med moštva, ki bodo na mednarodni sceni igrala tudi jeseni, verjame tudi Zeni Husmani, zadnje mesece nepogrešljivi člen zvezne vrste rumenih. Domače moštvo bo deležno bučne podpore, na tribunah pričakujejo okrog 40 tisoč gledalcev. »Zavedamo se vpliva fanatičnih navijačev, a bo odlično vzdušje tudi za nas dodaten motiv. Izjemno motivirani pa smo seveda že zaradi zavedanja, kaj nam morebiten uspeh prinaša. Ko bomo stopili na zelenico, bomo razmišljali le o nas samih in sposobnostih, ki jih premoremo. Velja izpostaviti, da v moštvu vlada izjemno vzdušje, kar je tudi eden izmed razlogov za naše odlične predstave v tej dosedanji evropski pravljici. Za katero pa seveda upamo, da se bo nadaljevala tudi jeseni,« poudarja dolgoletni član Domžal, ki se je na igrišča uspešno vrnil po težavah s koleni.

Pod drobnogledom bo tudi Jan Repas, ki bo v četrtek odigral še zadnjo tekmo pred selitvijo v novo sredino. Vezist ne skriva, da se želi od matičnega kluba posloviti z zmago. »To bi bil sanjski razplet moje zgodbe v Domžalah. Vsi skupaj bomo naredili vse, da se moštvo uvrsti v skupinski del UEFA Evropske lige. Četudi sam tam ne bi nastopal, pa bi zagotovo bil največji navijač rumene družine. To evropsko obdobje v tej sezoni je bilo res posebno, zato bi si zavoljo vseh želel, da se nadaljuje tudi jeseni,« sporoča otrok domžalskega kluba, ki bo zadnjo tekmo v domžalskem dresu odigral v državi, ki bo prihodnja štiri leta tudi njegov nogometni dom. V zameno za milijonsko odškodnino ga je v svoje vrste zvabil Caen.

Dvoboj, ki se bo pod vodstvom izraelskega sodnika Orel Grinfeld pričel ob 20:45, bo dal ime enega od klubov, ki bodo evropsko popotovanje nadaljevali tudi jeseni. Domžalčani so z osmimi mednarodnimi preizkušnjami že poskrbeli za odmeven dosežek, a se pri tem ne želijo ustaviti. Se bodo domov vrnili brez Jana Repasa, a s skupinskim delom UEFA Evropske lige?

Kvalifikacije UEFA Evropske lige, druga tekma playoffa:

Četrtek, ob 20.45: OLYMPIQUE DE MARSEILLE (FRA) - DOMŽALE

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 18.04.2024 | Prva liga Telemach
    Pomembne točke Domžal proti Kopru
    Nogometaši Domžal so v zaostali tekmi 25. kroga Prve lige Telemach premagali Koper z 1:0 (0:0).
  • 17.04.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Domžale - Koper
    Marca je dvoboj Domžal in Kopra odneslo močno deževje, ki je razmočilo zelenico ob Kamniški Bistrici. Kdo bo dobil zaostali obračun?
  • 15.04.2024 | Prva liga Telemach
    Zanesljiva zmaga Olimpije v Domžalah
    Nogometaši Domžal so v 31. krogu Prve lige Telemach izgubili proti Olimpiji z 1:3 (0:0).
  • 12.04.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Domžale - Olimpija
    Nedeljski nogometni maraton Prve lige Telemach bodo zaključili nogometaši Domžal in Olimpije. Zmaji ob Kamniško Bistrico prihajajo po remiju z Radomljami, ravbarji so izgubili z Rogaško.
  • 10.04.2024 | Prva liga Telemach
    Rogaška do zelo pomembnih točk pri Domžalah
    Nogometaši Rogaške so v 30. krogu Prve lige Telemach v gosteh premagali Domžale z 1:0 (1:0).
  • 09.04.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Domžale - Rogaška
    Domžale spet kažejo znake življenja, uspeh proti Bravu pa bodo skušale nadgraditi v sredo, ko gostijo razočarano Rogaško.
  • 07.04.2024 | Prva liga Telemach
    Domžalčani do pomembne zmage pri Bravu
    Nogometaši Domžal so v 29. krogu Prve lige Telemach v Ljubljani premagali Bravo Kostel s 3:1 (0:0).
  • 06.04.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Bravo - Domžale
    Devetindvajseti krog Prve lige Telemach bodo z nedeljsko tekmo zaključili nogometaši Brava in Domžal. Kakšen bo domžalski odziv po slovesu Dušana Kosića?
  • 01.04.2024 | Prva liga Telemach
    Domžalčani so se razšli z Dušanom Kosićem
    Dušan Kosić je po dogovoru z vodstvom kluba sklenil zgodbo na klopi Domžal, na kateri je lanskega avgusta nasledil Simona Rožmana. Do nadaljnjega bo rumene vodil Matej Podlogar.
  • 30.03.2024 | Prva liga Telemach
    Goliada v Domžalah pripadla Muri
    Nogometaši Mure so v 28. krogu Prve lige Telemach v gosteh premagali Domžale s 5:3 (2:0).

DELI NA