21.01.2019 | U19
V Istanbulu s Turčijo

Slovenska reprezentanca do 19 let bo konec januarja v Istanbulu odigrala dve prijateljski tekmi z izbrano vrsto Turčije. Prva prijateljska tekma bo 29. januarja ob 13.00, druga pa dva dni kasneje ob isti uri.

Slovenski selektor Agron Šalja je v ta namen vpoklical dvajset reprezentantov, ki prihajajo iz sedmih različnih klubov. Na spisku v primerjavi z zadnjo reprezentančno akcijo ni večjih sprememb, manjka le nekaj fantov, ki igrajo v tujini,

Fantje so v procesu dela že dalj časa, tako da bi bilo nesmiselno delati večje spremembe. Gre za širši krog igralcev, ki je konstanten, morebitne spremembe pa so odvisne predvsem od forme oziroma trenutnega stanja igralcev. Domači igralci so v tem času v fazi priprav, medtem ko imajo nogometaši iz tujih klubov tekmovalni ritem, tako da se nekateri tudi niso mogli odzvati tej akciji. V vsakem primeru pa gre tu za spisek, ki pride v poštev tudi za Elitni krog kvalifikacij,« razloži Šalja, ki se veseli dveh kakovostnih tekem s Turčijo.

»Akcija bo za nas zelo koristna, saj bomo po dolgem času ponovno skupaj. Pomembno je da se fantje znova začutijo med seboj, da ponovimo nekatere procese in mehanizme. Turčija je v tem obdobju odlična destinacija, saj so pri nas neugodne vremenske razmere. Poleg tega nas čakata dve zelo kakovostni tekmi. Turčija je v preteklosti že dokazala, da gre za odlično ekipo z vrhunskimi posameznimi, tako da bosta obračuna zelo koristna za nas,« zaključi slovenski selektor.

Seznam vabljenih igralcev:

Domen Gril (Bravo), Žan Trontelj (Bravo), Almin Kurtovič (Bravo), Juš Štusej (Celje), Dušan Stojinović (Celje), Lan Štravs (Celje), Dario Kolobarić (Domžale), Jošt Urbančič (Domžale), Tamar Svetlin (Domžale), Aljoša Matko (Maribor), Nino Žugelj (Maribor), Žan Kolmanič (Maribor), Lovro Grajfoner (Maribor), Rok Maher (Maribor), Egzon Kryeziu (Triglav), David Zec (Benfica), Anej Mrežar (Olimpija), Oliver Kregar (Olimpija), Haris Kadrić (Olimpija), Matija Burin (Olimpija).

Tekst: MKo
Foto: Uefa

SORODNE NOVICE

 • 26.03.2024 | U19
  Mladinci so se od elitnega kroga poslovili z zmago
  Mladinska reprezentanca Slovenije je odigrala še zadnje srečanje elitnega kroga kvalifikacijskega turnirja za evropsko prvenstvo 2024. Varovanci Miša Brečka so se pomerili s Kosovom in se od kvalifikacij poslovili z zmago z 1:0 in končim drugim mestom v skupini 1.
 • 23.03.2024 | U19
  Po remiju s Španijo poraz proti Avstriji
  Mladinska reprezentanca Slovenije je odigrala drugo srečanje elitnega kroga kvalifikacijskega turnirja za evropsko prvenstvo 2024. Varovanci Miša Brečka so se pomerili z Avstriji in izgubili z 2:0.
 • 20.03.2024 | U19
  Mladinci po vodstvu remizirali s Španijo
  Mladinska reprezentanca Slovenije je elitni krog kvalifikacijskega turnirja za evropsko prvenstvo 2024 začela z neodločenim izidom. Varovanci Miša Brečka so na uvodni tekmi v Lendavi z zadetkom Mačka remizirali s Španijo.
 • 19.03.2024 | U19
  Mladinci za uvod gostijo Španijo
  Slovenska mladinska reprezentanca se je v nedeljo zbrala v Moravskih Toplicah, kjer bo nastanjena v času v elitnega kroga kvalifikacij za UEFA evropsko prvenstvo do 19 let. Vse tekme slovenske mladinske reprezentance bodo v prenosu na Sportklubu.
 • 11.03.2024 | U19
  Novi selektor predstavil seznam za preboj na Euro
  Slovenska reprezentanca do 19 let bo med 20. in 26. marcem gostila elitni krog kvalifikacij za Uefa evropsko prvenstvo do 19 let, ki bo letos potekalo na Severnem Irskem. Novi selektor slovenske izbrane vrste do 19 let Mišo Brečko je objavil seznam nogometašev, ki se bodo na kvalifikacijskem turnirju, ki bo potekal v Lendavi ob Avstriji, Španiji in Kosovu borili za uvrstitev na zaključni turnir.
 • 11.03.2024 | U19
  Mišo Brečko imenovan za selektorja mladinske izbrane vrste
  Izvršni odbor Nogometne zveze Slovenije je po predlogu predsednika Nogometne zveze Slovenije Radenka Mijatovića za novega selektorja izbral Miša Brečka. Slednji je že vodil mlajše reprezentance Slovenije, z izbrano vrsto do 17 let je lansko leto nastopil tudi na evropskem prvenstvu.
 • 07.12.2023 | U19
  Mladinci skupaj s Španijo, Avstrijo in Kosovom
  Mladinska reprezentanca Slovenije je v prvem delu kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2025 ostala neporažena, žreb elitnega dela kvalifikacij, ki je danes potekal v Nyonu, pa jo je uvrstil v skupino 1 skupaj s Španijo, Avstrijo in Kosovom.
 • 21.11.2023 | U19
  Z golom Mačka v elitni del kvalifikacij za evropsko prvenstvo
  Mladinska reprezentanca Slovenije je po dveh remijih dobila zadnjo tekmo prvega dela kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2024 in se s petimi točkami prebili v elitni del tekmovanja. Slovenci so z golom Lucasa Mačka ugnali gostitelje turnirja Albance.
 • 18.11.2023 | U19
  Slovenija remizirala tudi z Irsko
  Slovenska mladinska izbrana vrsta se je na drugem kvalifikacijskem srečanju za uvrstitev na evropsko prvenstvo z reprezentanco Irske razšla brez zadetkov. Zadnja in odločilna tekma bo na sporedu v torek proti Albaniji.
 • 16.11.2023 | U19
  Žlogar: Čestitke fantom, čaka nas še dolga pot
  Slovenska mladinska reprezentanca sej je na uvodnem srečanju prvega dela kvalifikacij za uvrstitev na evropsko prvenstvo pomerila z Belgijo. Za Slovenijo je edini zadetek na srečanju je dosegel Čuber Potočnik. 

DELI NA