V Ljudskem vrtu po novo napredovanje

Nogometaši Maribora bodo preboj v tretji krog kvalifikacij UEFA Evropske konferenčne lige napadali v domačem Ljudskem vrtu. Po prvi tekmi je izhodišče enako tako za vijoličaste kot za Differdange.

Luksemburžani so na prvi tekmi povedli v 25. minuti, po zadetku Erica Castra pa so vodstvo držali vse do izdihljajev srečanja. Junak vijoličastih je bil Arnel Jakupović, ki je v zadnjih sekundah natančno meril iz prostega strela in izničil prednost tekmeca. Mariborčani so si z izenačenjem priigrali ugodno izhodišče za povratno tekmo, ki se bo v mestu ob Dravi pričela ob 20:30. Štajerce v nadaljevanje boja za UEFA Evropsko konferenčno ligo pelje zmaga s kakršnokoli razliko.

"Prva tekma je bila izenačena, na trenutke je bil boljši Differdange, na trenutke mi. Vtis je, da smo se izvlekli z golom v zadnji minuti, vendar nam ta zadetek pomeni izredno veliko. V povratno tekmo vstopamo z enakim izhodiščem. Igramo na domačem igrišču in prepričan sem, da bomo to izkoristili. Verjamem, da se bomo znali spoprijeti z vlogo favorita in bomo napredovali v naslednji krog tekmovanja," je na novinarski konferenci pred tekmo v Ljudskem vrtu dejal Damir Krznar.

Strateg Maribora bo v četrtkovem večeru pogrešal Blaža Vrhovca, Ignacia Guerrica, Hilala Soudanija in Aljaža Antolina, ki je na nedeljski tekmi s Kidričani obležal na tleh po trku z Ažbetom Jugom. V končnici dvoboja lahko moštvu pomaga tudi Josip Iličić, za vrnitev na zelenico pa so pripravljeni tudi nogometaši, ki so se v zadnjih dneh soočali z virozo. Le-ta je v posteljo položila tudi Ivana Brnića, zato je Dalmatinec izpustil tekmo z Aluminijem, ki jo je po natančnem predložku Martina Milca odločil že omenjeni Arnel Jakupović. To sezono najboljši strelec Maribora je zadel že na štirih zaporednih tekmah.

Krznar priznava, da bo moral Maribor v povratnem spopadu malce tudi tvegati, da stre odpor Differdangea: "Smo ekipa, ki išče zmago, morali bomo iti v določeno tveganje. Vseeno je, če bo to v deseti ali 80. minuti, jasno pa je, da nasprotnik v tem vidi svojo priložnost. Poskušali bomo najti ravnotežje med nadzorovano posestjo žoge in da se ne bomo preveč odpirali, obenem pa bomo morali biti dovolj učinkoviti za ustvarjanje pozicij v napadu."

Eden od adutov mariborskega moštva bo tudi bočni branilec Itsuki Urata. "V Luksemburgu je bila zelo zahtevna tekma, čaka nas novih 90 minut. Smo favoriti, moramo pa to vlogo potrditi na igrišču. Z nestrpnostjo pričakujem povratni dvoboj pred našimi navijači, ki vedno poskrbijo za dobro ozračje. Priprave so bile uspešne, osredotočeni smo le na tekmo. Prvo obdobje prilagajanja je za menoj, še vedno pa lahko in moram izboljšati določene zadeve v igri. Nisem še povsem zadovoljen s svojimi predstavami, storil bom vse, da poskrbim za napredek v igri in prispevam še večji delež k skupnim uspehom. Zato bo zelo pomembno narediti naslednji korak na evropski poti in verjamem, da bomo mi tisti, ki se bomo na koncu veselili skupaj z navijači," je dejal prvi Japonec v zgodovini mariborskega kluba. 

Srečanje v Ljudskem vrtu se bo, kot že zapisano, pričelo ob 20:30, tudi s prenosom na Sportklubu. Glavni sodnik tekme bo Poljak Krzysztof Jakubik.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by NK Maribor (@nkmaribor)

Tekst: PDo
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

  • 27.04.2024 | Prva liga Telemach
    Točka Domžal proti Mariboru
    Nogometaši Domžal in Maribora so se v 33. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 1:1 (0:1).
  • 25.04.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Domžale - Maribor
    Domžale so prejšnji konec tedna zaustavile celjski nalet. Lahko presenetijo še Maribor?
  • 21.04.2024 | Prva liga Telemach
    Maribor s tremi goli v drugem polčasu do nove zmage
    Nogometaši Maribora so v 32. krogu Prve lige Telemach doma premagali Rogaško s 3:0 (0:0).
  • 19.04.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Maribor - Rogaška
    Nedeljski spored odpira štajerski spopad med Mariborom in Rogaško. Komu bo pripadel?
  • 17.04.2024 | Prva liga Telemach
    Mariboru pripadel derbi v Ljubljani
    Nogometaši ljubljanske Olimpije so v zaostali tekmi 26. kroga Prve lige Telemach izgubili proti Mariboru z 1:2 (1:0).
  • 16.04.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Olimpija - Maribor
    Olimpija in Maribor se bosta v zaključku prvenstva srečala še dvakrat, v sredo bo v Stožicah odigran zaostali derbi 26. kroga Prve lige Telemach. Kdo bo uspešnejši v spopadu velikih rivalov?
  • 14.04.2024 | Prva liga Telemach
    Vijoličasti do točke pri Bravu
    Nogometaši Brava Kostela in Maribora so se v 31. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 1:1 (1:1).
  • 12.04.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Bravo - Maribor
    Razočarani Bravo gosti eno najbolj vročih ekip pomladi. Lahko Šiškarji kljub vsemu presenetijo vijoličaste?
  • 09.04.2024 | Prva liga Telemach
    Maribor napolnil mrežo Mure
    Nogometaši Maribora so v 30. krogu Prve lige Telemach premagali Muro s 5:0 (2:0).
  • 09.04.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Maribor - Mura
    Ni predaha, Prva liga Telemach se z 29. krogom nadaljuje že v torek, ko se bosta v Ljudskem vrtu pomerila Maribor in Mura. Kdo bo boljši v štajersko-prekmurskem derbiju?

DELI NA