17.12.2018 | Pokal Terme Olimia
V Oplastu ponosni na najboljšo tekmo sezone

Za nami je prvi polčas četrtfinala pokala Terme Olimia, bilanca pa taka: dve zmagi domačih, presenetljiv remi branilcev naslova in preobrat Mariborčanov.

Najboljša tekma Oplasta

„To je bila ena od tekem, ko nismo bili pravi. Enostavno je bilo premalo prave energije, a smo na koncu kljub temu izvlekli remi, ki je osnova za povratno tekmo. Ta obračun v Kobaridu mora biti pravo opozorilo, da še dodatno strnemo svoje vrste,“ je po remiju v Kobaridu razmišljal trener Dobovca Kujtim Morina. Še več: Oplast je v 24. minuti celo povedal, s 6-metrovke je bil uspešen kapetan Jaka Sovdat, gostom je aktiven rezultat priboril Kristjan Čujec.

Goli s prvih tekem četrtfinala pokala Terme Olimia:


„To je bila najboljša tekma Oplasta v letošnji sezoni. Zadovoljen sem z disciplino v igri, obramba tako kolektivna kot individualna sta bili na nivoju, mogoče smo bili premalo zbrani v zaključkih. Vratar je blestel in dokazal, da zasluženo trka na vrata reprezentance. S tem rezultatom smo dokazali predvsem sebi, da smo s pravim pristopom in pravim nivojem koncentracije skozi večji del tekme lahko konkurenčni vsem. Zavedamo se, da bo na povratni tekmi v januarju težko, vendar se ne bomo predali brez borbe. Spoštujemo ekipo Dobovca, ne bomo jim pa nič podarili,“ je po remiju razmišljal Saša Leban, ki vodi Oplast.

Prava reakcija Mariborčanov

Maribor je v Škofji Loki izgubljal 2:0 oz. 2:1 po prvem polčasu, potem pa pokazal pravi obraz in visoko slavil. „Vesel sem, kako smo reagirali po zaostanku in si pred povratno tekmo nabrali prednost,“ je obračun na Gorenjskem pospremil trener FutureNeta Maribor Tomislav Horvat.

„V prvem polčasu smo dobro parirali nasprotniku. Drug polčas smo začeli v nekakšnem krču in prejeli dva hitra zadetka. Do konca tekme se nismo več pobrali, gostje pa so znali izkoristiti naše napake. Gostom čestitamo za zasluženo zmago,“ je v imenu FSK Stripyja spregovoril kapetan Aleš Bešter.

Vlogo favorita prepuščajo Siliku

Bronxi so še drugič v tednu dni porazili Siliko, najprej za prvenstvene točke, zdaj za vstopnico na pokalni zaključni turnir.

„Glede na videno smo lahko oboji zadovoljni z rezultatom. Že na Škofijah smo imeli možnost, da rešimo vse dileme okoli potnika v polfinale pokala Terme Olimia. A tega nismo znali izkoristiti. Zavedamo se, da bo januarja na Vrhniki povsem druga zgodba in domača ekipa Silika znova v vlogi favorita,“ je po tekmi dejal domači trener igralec Marko Hrvatin.

„Odigrali smo najslabši prvi polčas, odkar vodim ekipo. V drugem delu smo se pobrali in skoraj izenačili. Škoda za gol, ki smo ga dobili tri sekunde pred koncem. Glede na prikazano je domača zmaga zaslužena. Mi pa smo lahko zadovoljni z rezultatom glede na to, kako se je tekma odvijala,“ pa je po tekmi dodal trener Vrhničanov Mile Simeunovič.

Dosegli cilj

„Cilj je dosežen, saj smo si že na prvi tekmi zagotovili vstopnico na finalni turnir pokala. Pričakujem pa, da z enako vnemo opravimo tudi na drugi tekmi. Predvsem pa si želim, da na takih obračunih zmagujemo z lahkoto, ne pa da se mučimo z nizko obrambo tekmeca. Treba bo še delati na tem. Moja želja pa je jasna: na vsaki tekmi želim, da izgledamo in igramo boljše!“ je po zmagi proti KMN Slemen povedal trener Litije Damir Pertič.

Povratne tekme četrtfinala pokala Terme Olimia bodo na sporedu 18.1. 2019. 

Pokal Terme Olimia, četrtfinale, 14.12.
KMN Oplast Kobarid – Dobovec MB Monting 1:1 
(0:0)
1:0 Sovdat (24./6m), 1:1 Čujec (39.)

KMN Bronx Škofije – Siliko Mkeršmanc 4:2 (3:1)
1:0 Zajc (5.), 2:0 Hrvatin (5.), 3:0 Zajc (16.), 3:1 Kunc (19.), 3:2 B. Končan (26.), 4:2 Palčič (40.).

FSK Stripy – FutureNet Maribor 3:8 (2:1)
1:0 Česen (6.), 2:0 Bešter R. (15.), 2:1 Kordiš (17.), 2:2 Fideršek (22.), 2:3 Fideršek (23.), 2:4 Fideršek (26.), 2:5 Jurić (33.), 2:6 Fideršek (34.), 3:6 Bešter R. (36./6m), 3:7 Jurić (37./6m), 3:8 Kordiš (38.)

FC Litija – KMN Slemen 9:2 (3:1)
1:0 Širok (3.), 2:0 Vrhovec G. (5.), 3:0 Širok (19.), 3:1 Pečovnik (19.), 4:1 Vrhovec G. (21.), 5:1 Širok (25.), 6:1 Vrhovec G. (26.), 7:1 Vrhovec G. (35.), 8:1 Vrhovec G. (36.), 8:2 Pečovnik (39.), 9:2 Bjelčević (40.)

Tekst: D.P.
Foto: KMN Oplast Kobarid

SORODNE NOVICE

 • 18.02.2023 | Pokal Terme Olimia
  Dobovcu šesta zaporedna pokalna krona
  V finalu pred 300 gledalci v Športni dvorani Podčetrtek so varovanci trenerja Kujtima Morine z rezultatom 9:1 premagali Dobrepolje. Dobovec je v svojem šestem zaporednem finalu pokala osvojil šesti pokal, Dobrepolje je prvič igralo na finalnem turnirju.
 • 18.02.2023 | Pokal Terme Olimia
  Dobovec šestič ali Dobrepolje prvič
  Nocoj ob 20.30 se začne finale pokala Terme Olimia, tekmeca pa FK Dobrepolje in FK Dobovec. Prenos tekme na Šport TV-ju.
 • 17.02.2023 | Pokal Terme Olimia
  Dobrepolje in Dobovec v finale
  V prvi tekmi polfinala pokala Terme Olimia je Dobrepolje s 4:2 premagalo FC Bronx, v drugem polfinalu pa si je finale priboril Dobovec, ki je po streljanju 6-metrovk z 11:10 izločil Siliko.
 • 17.02.2023 | Pokal Terme Olimia
  Trije spletni prenosi, finale na Šport TV-ju
  V Podčetrtku se danes začenja finalni turnir pokala Terme Olimia. Ob 18. uri je na sporedu prvi polfinale, ob 21. uri še drugi. Jutri ob 16. uri je na sporedu finale ženskega futsal pokala, ob 20.30 še finale pokala Terme Olimia.
 • 16.02.2023 | Pokal Terme Olimia
  Himno želijo slišati na parketu
  Bronxi bodo letos slavili 10 let, odkar do osvojili prvi in edini pokalni naslov. 3. marca 2013 so v finalu premagali Dobovec. Od tedanje postave Bronxov je ostal le še sedanji kapetan Nik Zajc. Tudi letos škofjoti prihajajo s svojo računico na pokal, kjer bi radi spet opozorili nase. Če se po jutru dan pozna, so pripravljeni.
 • 15.02.2023 | Pokal Terme Olimia
  S hitrostjo in mladostjo in visokimi cilji v Podčetrtek
  „Pred nami je prvi vrhunec sezone, igramo proti najboljši ekipi, igramo proti Dobovcu. Želim si, da se maksimalno pripravimo. Da minimaliziramo tisto, kar dobro dela Dobovec. Da ta ne bi izgledal dobro,“ pa je plan, ki nam ga razkrije Mile Simeunovič, trener Silika.
 • 15.02.2023 | Pokal Terme Olimia
  S Čujcem in okrepitvama po šesti zaporedni naslov
  Napoved finalnega turnirja pokala Terme Olimia nadaljujemo v taboru FK Dobovec. Branilec naslova tudi na tokratnem finalnem turnirju ne skriva ambicij in želja po novem, šestem po vrsti, naslovu pokalnega prvaka.
 • 14.02.2023 | Pokal Terme Olimia
  Prvič med elitno pokalno četverico
  Napoved finalnega turnirja pokala Terme Olimia začenjamo v Dobrepolju. Tamkajšnji klub se je sploh prvič uvrstil med najboljše štiri v pokalu. V polfinalu se bo v petek, 17.2., pomeril z KMN Bronx Škofije.
 • 14.02.2023 | Pokal Terme Olimia
  V pričakovanju futsal pokalnega dvodnevja v Obsotelju
  Pred nami sta dva tekmovalna vrhunca sezone – v soboto bomo dobili pokalne prvakinje ženskega futsal pokala in pokalne zmagovalce pokala Terme Olimia.
 • 06.02.2023 | Pokal Terme Olimia
  Po žrebu ženskega in moškega futsal pokala
  V prostorih Nogometne zveze Slovenije sta bila danes zjutraj opravljena dva žreba. V prvem smo dobili para polfinala pokala Terme Olimia, opravljen je bil tudi žreb prvo imenovane ekipe ženskega futsal pokala.

DELI NA