28.02.2019 | Pokal Terme Olimia
V Podčetrtek ne na izlet, ampak po presenečenje

„Vse misli so v teh dneh usmerjene na finalni turnir pokala Terme Olimia,“ so besede, s katerimi nas uvodoma pozdravi Damir Pertič, trener Litije, ki je z devetimi naslovi pokala tudi absolutni rekorder po osvojenih lovorikah. Tokrat je Litijanom žreb v polfinalu namenil Dobovec MB Monting, aktualnega branilca pokalnega naslova.

Polfinale bo na sporedu v spletnem prenosu na www.futsal.si, finale pa na Sportklubu. Na tem mestu pa tudi poziv vsem gledalcem, da pridejo v dvorano pravočasno (odprta bo 75 minut pred prvo tekmo dneva, tudi vstopnina).

Pokal Terme Olimia 2018/2019:

polfinale, 2.3.
FC Litija – Dobovec MB Monting (17.00) (videoprenos na www.futsal.si)
KMN Bronx Škofije – FutureNet Maribor (19.30) (videoprenos na www.futsal.si)

finale, 3.3.
zmagovalec polfinala 1 – zmagovalec polfinala 2 (19.15) (prenos na Sportklubu) 

Kilometrina, ki dela razliko

„Med analizo nisem odkril ničesar novega. Ekipa je znana, so kakovostno moštvo. Razlika med njimi in nami pa je tudi ta, da imajo igralci Dobovca v nogah 100, 200 takih težkih tekem, moji pa tri ali štiri. Tu izkušnje in kilometrina delajo razliko. A vsaka tekma se začne z rezultatom 0:0, v Podčetrtek ne gremo na izlet,“ odločno pove Pertič.

Nekaj težav

„Z naše strani bo tekma zanimiva. Zelo zanimiva!“ poudari trener Litijanov, ki pa v nadaljevanju ne želi razkriti, kakšno presenečenje je pripravil za kozle. „Pustimo nekaj za gledalce,“ diplomatsko pristavi Pertič, ki ima tudi nekaj težav pri sestavi ekipe: Anže Širok je zavoljo zdravstvenih težav že sklenil sezono, poškodovan je tudi Staš Kazič, za nameček se je v tabor Litijanov prikradla še gripa. Pertič „ne joka“ in pravi, da bodo pripravljeni pričakali domačine. Z njimi so v tej sezoni odigrali tri tekme – 1:6, 1:6 in 1:3 – vse v korist Dobovca.

Ob tem nehote pomislimo, da je Pertiču morda celo lažje, kot mu je bilo, saj na tej tekmi polfinala ni v vlogi favorita, ki nehote pripada prvaku. „Meni osebno ni nič lažje. Zagotovo pa imam zato večji izziv, kako odigrati in igralcem pomagati, da psihološko zrastejo! Da preskočijo bariero, da se lahko kosajo z najboljšimi,“ navrže Petrtič, ki se je tudi na svoji športni poti soočal s tem. „Dejansko rabiš potrditev, da delaš dobro, morda je to lovorika, priznanje. Postati moraš odločilni faktor. Potem veš, kako se soočati z danimi situacijami in le slediš vzorcu,“ opiše Pertič.

Tudi Litijski levi

„Vemo, od kje preti nevarnost in kdo so nosilci. Ugotovili smo, kje lahko ranimo Dobovec. Ali pa nam bo to uspelo udejaniti, pa je druga zgodba,“ še pove Pertič, ki meni, da se tudi tekmec zaveda svojih minusov in da se trudijo, da jih odpravijo. „Kot poznam Kujtima Morino, se ne posveča le napadu, ampak tudi obrambi, predvsem pa odpravljanju napak. To je naloga trenerjev: da opozarjamo na napake in jih odpravljamo. Ne glede na to, kako kvalitetno ekipo vodiš. Prepričan sem, da gre pri Dobovcu za tako kakovostno ekipo, da ničesar ne prepuščajo naključju,“ naniza Pertič še nekaj komplimentov na račun konkurence.

Litijani pa se nadejajo, da bodo imeli podporo s tribun. „Upam in pričakujem, da nas na tej tekmi podprejo Litijski levi, ki jih na tem mestu vabim v Podčetrtek. Lažje je igrati pred polno dvorano. Naboj je precej večji. Navijačem pa obljubljam, da jih ne bomo razočarali!“ sklene Pertič.

Litija na zaključnih turnirjih pokala Terme Olimia:

2017/2018 – finalist
2015/2016 – polfinalist
2013/2014 – prvak
2012/2013 – polfinalist

Litija na poti do polfinala pokala Terme Olimia v sezoni 2018/2019:

osmina finala:
ŠD Mlinše – FC Litija 0:9

četrtfinale:
FC Litija – KMN Slemen 9:2
KMN Slemen – FC Litija 8:3

Zmagovalci pokala Terme Olimia (23 sezon):
FC Litija 9
KMN Oplast 3
KMN Puntar 3
Agencija Luvin 2
Proen Maribor 2
Pelikan 1
KMN Gorica 1
Bronx Škofije 1
Dobovec MB-Monting 1

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 18.02.2023 | Pokal Terme Olimia
  Dobovcu šesta zaporedna pokalna krona
  V finalu pred 300 gledalci v Športni dvorani Podčetrtek so varovanci trenerja Kujtima Morine z rezultatom 9:1 premagali Dobrepolje. Dobovec je v svojem šestem zaporednem finalu pokala osvojil šesti pokal, Dobrepolje je prvič igralo na finalnem turnirju.
 • 18.02.2023 | Pokal Terme Olimia
  Dobovec šestič ali Dobrepolje prvič
  Nocoj ob 20.30 se začne finale pokala Terme Olimia, tekmeca pa FK Dobrepolje in FK Dobovec. Prenos tekme na Šport TV-ju.
 • 17.02.2023 | Pokal Terme Olimia
  Dobrepolje in Dobovec v finale
  V prvi tekmi polfinala pokala Terme Olimia je Dobrepolje s 4:2 premagalo FC Bronx, v drugem polfinalu pa si je finale priboril Dobovec, ki je po streljanju 6-metrovk z 11:10 izločil Siliko.
 • 17.02.2023 | Pokal Terme Olimia
  Trije spletni prenosi, finale na Šport TV-ju
  V Podčetrtku se danes začenja finalni turnir pokala Terme Olimia. Ob 18. uri je na sporedu prvi polfinale, ob 21. uri še drugi. Jutri ob 16. uri je na sporedu finale ženskega futsal pokala, ob 20.30 še finale pokala Terme Olimia.
 • 16.02.2023 | Pokal Terme Olimia
  Himno želijo slišati na parketu
  Bronxi bodo letos slavili 10 let, odkar do osvojili prvi in edini pokalni naslov. 3. marca 2013 so v finalu premagali Dobovec. Od tedanje postave Bronxov je ostal le še sedanji kapetan Nik Zajc. Tudi letos škofjoti prihajajo s svojo računico na pokal, kjer bi radi spet opozorili nase. Če se po jutru dan pozna, so pripravljeni.
 • 15.02.2023 | Pokal Terme Olimia
  S hitrostjo in mladostjo in visokimi cilji v Podčetrtek
  „Pred nami je prvi vrhunec sezone, igramo proti najboljši ekipi, igramo proti Dobovcu. Želim si, da se maksimalno pripravimo. Da minimaliziramo tisto, kar dobro dela Dobovec. Da ta ne bi izgledal dobro,“ pa je plan, ki nam ga razkrije Mile Simeunovič, trener Silika.
 • 15.02.2023 | Pokal Terme Olimia
  S Čujcem in okrepitvama po šesti zaporedni naslov
  Napoved finalnega turnirja pokala Terme Olimia nadaljujemo v taboru FK Dobovec. Branilec naslova tudi na tokratnem finalnem turnirju ne skriva ambicij in želja po novem, šestem po vrsti, naslovu pokalnega prvaka.
 • 14.02.2023 | Pokal Terme Olimia
  Prvič med elitno pokalno četverico
  Napoved finalnega turnirja pokala Terme Olimia začenjamo v Dobrepolju. Tamkajšnji klub se je sploh prvič uvrstil med najboljše štiri v pokalu. V polfinalu se bo v petek, 17.2., pomeril z KMN Bronx Škofije.
 • 14.02.2023 | Pokal Terme Olimia
  V pričakovanju futsal pokalnega dvodnevja v Obsotelju
  Pred nami sta dva tekmovalna vrhunca sezone – v soboto bomo dobili pokalne prvakinje ženskega futsal pokala in pokalne zmagovalce pokala Terme Olimia.
 • 06.02.2023 | Pokal Terme Olimia
  Po žrebu ženskega in moškega futsal pokala
  V prostorih Nogometne zveze Slovenije sta bila danes zjutraj opravljena dva žreba. V prvem smo dobili para polfinala pokala Terme Olimia, opravljen je bil tudi žreb prvo imenovane ekipe ženskega futsal pokala.

DELI NA