26.02.2019 | Pokal Terme Olimia
V Podčetrtek po presenečenje, ne pa po minute na bazenu

V nedeljo bo minilo šest let, odkar je ekipa KMN Bronx Škofije osvojila prvi pokalni naslov. V finalu so bili škofjoti boljši od Dobovca. Obe ekipi sta tudi letos v polfinalu pokala Terme Olimia, oboji računajo na bučno podporo na turnirju. Bronxi se merijo za vstop v finale s FutureNet Maribor, Dobovec pa z Litijo.

Polfinale bo na sporedu v spletnem prenosu na www.futsal.si, finale pa na Sportklubu. Na tem mestu pa tudi poziv vsem gledalcem, da pridejo v dvorano pravočasno (odprta bo 75 minut pred prvo tekmo dneva, tudi vstopnina).

Pokal Terme Olimia 2018/2019:

polfinale, 2.3.
FC Litija – Dobovec MB Monting (17.00) (videoprenos na www.futsal.si)
KMN Bronx Škofije – FutureNet Maribor (19.30) (videoprenos na www.futsal.si)

finale, 3.3.
zmagovalec polfinala 1 – zmagovalec polfinala 2 (19.15) (prenos na Sportklubu) 

Nik izkoristil minute

„Moje vloge v finalu ni bilo, saj sem v polfinalu dobil parni karton in sem tekmo spremljal s tribune,“ se zmage iz leta 2013 spominja Marko Hrvatin, danes trener in igralec škofjotov.

„Mojo vlogo v finalu je izjemno prevzel Nik Zajc, ki je zabil dva gola in si tako začel tlakovati izjemno kariero,“ se pri tistem finalu pomudi Hrvatin. Ekipo Bronxov je vodil trener Marko Janjič.

Pokal Terme Olimia, finale, 3.3. 2013
KMN Dobovec Trgovine Jager - FC Bronx 4:6 (2:5)
1:0 Repinc (1.), 1:1 Grželj (3.), 1:2 Radiškovič (11.), 1:3 Zajc (16.), 1:4 Zajc (16.), 2:4 Vojsk (17.), 2:5 Kapun (18.), 3:5 Vojsk (26.), 3:6 Suhopoljac (34.), 4:6 Marot (38.)

Tudi Grželj in Radišković

„V polfinalu nisem razmišljal o kartonih,“ nadaljuje Hrvatin, ki je z golom v 40. minuti odločil potnika v finale, KMN Bronx je bil s 6:5 boljši od Oplasta. Marko pravi, da v finalu niso bili „outsiderji“. „Imeli smo dobro ekipo. Iz zapora se je vrnil Rok Grželj, tu je bil tudi Slaven Radišković,“ navrže naš sogovornik, ki pravi, da sta danes Dobovec in Maribor velika favorita, tudi zavoljo vložka, ki ga dajeta in vlagata v svoji članski vrsti.

Bronxi so veseli, ker so spet poleg. V polfinalu z željo, da pokvarijo načrte favoritu. „Pokalno tekmovanje nam odgovarja, saj imamo igralce, ki imajo obilo izkušenj s turnirjev. Preboj v polfinale pokala Terme Olimia pa je postal kar nekako klubski cilj sezone,“ navrže Hrvatin, ki meni, da ekipam manjka druženja. „Pokalne končnice so resnično nekaj posebnega – tu se zberemo najboljši, se družimo med sabo, med sezono tako ali tako za to ni časa,“ nadaljuje Hrvatin, ki si v teh dneh razbija glavo s tem, kako ugnati Mariborčane.

Opozarjajo na Mateja Fiderška

„V Podčetrtek ne prihajamo, da bi se kopali v bazenih ali bili statisti. Vemo tudi, da je Maribor favorit. Jasno nam je tudi to, da nimamo možnosti v igri „4na4“. Nekaj se bom do sobote že domislil. Mi je pa jasno, da je Maribor pod precej večjim pritiskom kot mi, ker oni morajo igrati finale,“ razmišlja Hrvatin, ki spomni, da so na zadnji tekmi proti Dobovcu (tesen poraz doma v 17. krogu 1. SFL z 2:3) dokazali, da lahko igrajo tudi proti tako kvalitetni vrsti.

„Kdor bo zabil prvi gol, bo v prednosti. Minimalizirati moramo število napak, predvsem pa ostati zbran. Čeprav nam je jasno, da na drugi strani stojijo igralci, ki so igrali ligo prvakov ali pa se merili v članski reprezentanci. Med vsemi temi igralci pa v dresu Maribora izstopa Matej Fideršek! Njega bo treba nekako ustaviti, tu pa so še ostali posamezniki: Jurić, Stojković, Kroflič...,“ meni Hrvatin, ki verjame, da imajo njegovi igralci v nogah še dovolj dinamita. „Pa ne le to, želim si, da zdržimo do konca in ne naredimo usodne napake,“ se presenečenju nadeja Hrvatin, ki se veseli futsal praznika v Podčetrtku, ki mu bodo pečat dali tudi futsal navijači s Škofij!

Bronx na zaključnih turnirjih pokala Terme Olimia:

2017/2018 – polfinalist
2016/2017 – finalist
2015/2016 – polfinalist
2012/2013 – prvak

Bron na poti do polfinala pokala Terme Olimia v sezoni 2018/2019:

osmina finala:
Benedikt – KMN Bronx Škofije 1:4

četrtfinale:
KMN Bronx Škofije – Siliko Mkeršmanc 4:2
Siliko Mkeršmanc – KMN Bronx Škofije 1:1

Zmagovalci pokala Terme Olimia (23 sezon):
FC Litija 9
KMN Oplast 3
KMN Puntar 3
Agencija Luvin 2
Proen Maribor 2
Pelikan 1
KMN Gorica 1
Bronx Škofije 1
Dobovec MB-Monting 1

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 18.02.2023 | Pokal Terme Olimia
  Dobovcu šesta zaporedna pokalna krona
  V finalu pred 300 gledalci v Športni dvorani Podčetrtek so varovanci trenerja Kujtima Morine z rezultatom 9:1 premagali Dobrepolje. Dobovec je v svojem šestem zaporednem finalu pokala osvojil šesti pokal, Dobrepolje je prvič igralo na finalnem turnirju.
 • 18.02.2023 | Pokal Terme Olimia
  Dobovec šestič ali Dobrepolje prvič
  Nocoj ob 20.30 se začne finale pokala Terme Olimia, tekmeca pa FK Dobrepolje in FK Dobovec. Prenos tekme na Šport TV-ju.
 • 17.02.2023 | Pokal Terme Olimia
  Dobrepolje in Dobovec v finale
  V prvi tekmi polfinala pokala Terme Olimia je Dobrepolje s 4:2 premagalo FC Bronx, v drugem polfinalu pa si je finale priboril Dobovec, ki je po streljanju 6-metrovk z 11:10 izločil Siliko.
 • 17.02.2023 | Pokal Terme Olimia
  Trije spletni prenosi, finale na Šport TV-ju
  V Podčetrtku se danes začenja finalni turnir pokala Terme Olimia. Ob 18. uri je na sporedu prvi polfinale, ob 21. uri še drugi. Jutri ob 16. uri je na sporedu finale ženskega futsal pokala, ob 20.30 še finale pokala Terme Olimia.
 • 16.02.2023 | Pokal Terme Olimia
  Himno želijo slišati na parketu
  Bronxi bodo letos slavili 10 let, odkar do osvojili prvi in edini pokalni naslov. 3. marca 2013 so v finalu premagali Dobovec. Od tedanje postave Bronxov je ostal le še sedanji kapetan Nik Zajc. Tudi letos škofjoti prihajajo s svojo računico na pokal, kjer bi radi spet opozorili nase. Če se po jutru dan pozna, so pripravljeni.
 • 15.02.2023 | Pokal Terme Olimia
  S hitrostjo in mladostjo in visokimi cilji v Podčetrtek
  „Pred nami je prvi vrhunec sezone, igramo proti najboljši ekipi, igramo proti Dobovcu. Želim si, da se maksimalno pripravimo. Da minimaliziramo tisto, kar dobro dela Dobovec. Da ta ne bi izgledal dobro,“ pa je plan, ki nam ga razkrije Mile Simeunovič, trener Silika.
 • 15.02.2023 | Pokal Terme Olimia
  S Čujcem in okrepitvama po šesti zaporedni naslov
  Napoved finalnega turnirja pokala Terme Olimia nadaljujemo v taboru FK Dobovec. Branilec naslova tudi na tokratnem finalnem turnirju ne skriva ambicij in želja po novem, šestem po vrsti, naslovu pokalnega prvaka.
 • 14.02.2023 | Pokal Terme Olimia
  Prvič med elitno pokalno četverico
  Napoved finalnega turnirja pokala Terme Olimia začenjamo v Dobrepolju. Tamkajšnji klub se je sploh prvič uvrstil med najboljše štiri v pokalu. V polfinalu se bo v petek, 17.2., pomeril z KMN Bronx Škofije.
 • 14.02.2023 | Pokal Terme Olimia
  V pričakovanju futsal pokalnega dvodnevja v Obsotelju
  Pred nami sta dva tekmovalna vrhunca sezone – v soboto bomo dobili pokalne prvakinje ženskega futsal pokala in pokalne zmagovalce pokala Terme Olimia.
 • 06.02.2023 | Pokal Terme Olimia
  Po žrebu ženskega in moškega futsal pokala
  V prostorih Nogometne zveze Slovenije sta bila danes zjutraj opravljena dva žreba. V prvem smo dobili para polfinala pokala Terme Olimia, opravljen je bil tudi žreb prvo imenovane ekipe ženskega futsal pokala.

DELI NA