09.10.2017 | U21
V Podgorici do zmage

Z drugo obveznostjo v sklopu oktobrskega reprezentančnega premora so opravili tudi izbranci selektorja Primoža Glihe. Mladi Slovenci so po četrtkovem remiju v Luksemburgu gostovali še v črnogorski Podgorici, kjer pa so bili uspešnejši. Gostitelji so po prvem zadetku Martina Kramariča sicer izenačili, a sta zmago v drugem polčasu potrdila Janez Pišek in Matic Vrbanec.

Kvalifikacije za evropsko prvenstvo U21 - tretji krog:

ČRNA GORA U21 - SLOVENIJA U21 1:3 (1:1)

Stadion: Mestni stadion, Podgorica.
Sodniki: E. Lambrechts, K. De Rocker, J. de Weirdt (vsi BEL).
Strelci: Lončar (43'); Kramarič (8'), J. Pišek (71'/11m).
Rumeni kartoni: Skenderović, Kotorac; Kramarič.
Rdeči kartoni: Murić (73').

Črna gora U21: Murić, Rašo, A. Vukčević, Lončar, Roganović, Vujnović, S. Vukčević (69' Đuričković), Azemović, Skenderović, Kotorac (73' Šarkić), Camaj (67' Guzina). Selektor: Mojaš Radonjić.
Slovenija U21:  Vodišek, Arh Česen, Badžim, Kuhar, Brecl (46' Vrbanec), Primc (84' Gajić), J. Pišek, Žužek, Gliha, Ožbolt (56' Mlakar), Kramarič. Selektor: Primož Gliha.

Slovenci so v dvoboj v Podgorici krenili odločno ter uvodoma zapretili preko domžalske dvojice. Najprej je po kotu poizkušal Žužek, nekaj minut zatem še Ožbolt. Natančnejši je bil Martin Kramarič, ki je ob koncu osme minute Slovenijo popeljal v vodstvo. Brecl se je boril ob desni stranski črti, žoga je zadela enega od Črnogorcev in končala pri Kramariču, ki jo je s 17 metrov pospravil v desni kot domačega gola. Vodišek, ki je tokrat dobil prednost pred Sorčanom, je moral prvič resneje posredovati v 16. minuti, ko je z razdalje sprožil Vukčević, mladi vratar pa je z nekaj težavami ukrotil okroglo usnje, še prej pa se je izkazal po nevarni podaji pred svoja vrata.

Po krajšem obdobju brez pravih priložnosti so bili v 23. minuti preko Vukčevića nevarni Črnogorci, Slovenci pa so odgovorili minuto kasneje, ko pa Murić po strelu Kramariča s precejšnje razdalje ni imel težav z obrambo. V 31. minuti je zadišalo po izenačujočem zadetku, a je Lončar po predložku z leve strani igrišča pet metrov pred golom slabo zadel žogo in jo poslal daleč mimo vrat. Gostitelji dvoboja so po golu zaostanka prevzeli pobudo in v 43. minuti prišli do izenačenja. Skenderović je podal z leve strani kazenskega prostora, žoga je preletela Vodiška, na gol črti pa jo je v slovensko mrežo pospravil Lončar in se oddolžil za zapravljeno priložnosti po pol ure igre.

Pred slovenskim golom je bilo vroče tudi v tretji minuti nadaljevanja, ko je po kotu sprožil Lončar, a je slovenska obramba blokirala njegov udarec. Vukčević je v 53. minuti prosti strel poslal preko gola, v naslednjem napadu pa se je izkazal čuvaj domače mreže. Murić je odbil udarec Kramariča, ki je po prodoru sprožil z leve strani kazenskega prostora. Dve minuti zatem je veselje Črnogorcev preprečil okvir gola, potem ko je po lepi akciji in podaji z desne strani kazenskega prostora sprožil Vujnović. Po minutah brez večjega vznemirjenja pa so Slovenci v 71. minuti vnovič povedli. Vrbanec je po predložku izsilil prekršek za najstrožjo kazen, ki jo je v vodstvo z 1:2 pretvoril Janez Pišek.

Zgolj dobro minuto kasneje si je nespametno potezo privoščil vratar Murić, ki je, potem ko je na tleh obležal Žužek, krenil nad Kramariča in ga z glavo podrl na tla. Domači vratar si je prislužil izključitev, Kramarič pa je bil kaznovan z rumenim kartonom. Med vratnici je stopil rezervni vratar Šarkić, ki pa ga je v 78. minuti premagal Vrbanec. Kapetan Aluminija je izkoristil podajo Piška in z desne strani kazenskega prostora zadel v daljši kot domačega gola.

To je bila tudi zadnja omembe vredna situacija na tekmi, po kateri so Slovenci vsaj za nekaj ur skočili na prvo mesto skupine 9. Kvalifikacije se za Slovence nadaljujejo že novembra, ko v Sloveniji gostujejo Črnogorci in Francozi.

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 22.03.2024 | U21
    Slovenija v Prekmurju visoko ugnala Bosno in Hercegovino
    Slovenska mlada reprezentanca je proti vrstnikom iz Bosne in Hercegovine prišla do druge domače zmage v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo. Za Slovenijo so zadeli Cipot, Zeljković in Pišek.
  • 21.03.2024 | U21
    Aćimović in Cipot verjameta v novo zmago mlade reprezentance
    Nogometna reprezentanca do 21 let bo s petkovo tekmo proti Bosni in Hercegovini v Murski Soboti odprla drugo polovico kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2025. 
  • 13.03.2024 | U21
    Aćimović predstavil seznam nogometašev za tekmo z BiH
    Reprezentanca Slovenije do 21 let drugo polovico kvalifikacij za evropsko prvenstvo odpira z domačo tekmo proti Bosni in Hercegovini. Selektor Milenko Aćimović je razkril seznam nogometašev za tekmo, ki bo v soboški Fazaneriji odigrana 22. marca.
  • 17.11.2023 | U21
    Mladi Slovenci v Carigradu remizirali s Turki
    Pripravljalni obračun mladih reprezentanc Turčije in Slovenije se je v Carigradu končal z izidom 1:1. Slovenci so po kotu v 66. minuti povedli z golom Adriana Zeljkovića, devet minut pred koncem rednega dela tekme pa je izenačil Metehan Altunbaş.
  • 16.11.2023 | U21
    Pozitivno serijo podaljšati tudi v obračunu s Turčijo
    Mlada reprezentanca Slovenije bo novembrski termin izkoristila za pripravljalni obračun s Turčijo. V slovenskem taboru verjamejo, da bodo nadaljevali s pozitivno serijo rezultatov.
  • 14.11.2023 | U21
    Tudi v pripravljalnem dvoboju s Turki po zmago
    V ponedeljek je priprave pričela tudi mlada reprezentanca Slovenije, ki bo novembrski termin izkoristila za pripravljalno tekmo s Turčijo. Petkov dvoboj v Carigradu bo odigran ob 17:45 po slovenskem času.
  • 07.11.2023 | U21
    Po uspešnem oktobru s Turčijo
    Nogometna reprezentanca do 21 let bo novembrski termin izkoristila za pripravljalno preizkušnjo. Mladi Slovenci se bodo pod taktirko selektorja Milenka Aćimovića v Carigradu pomerili s turško izbrano vrsto do 21 let.
  • 17.10.2023 | U21
    Sešlarjev zadetek dovolj za nove tri točke
    Slovenska mlada reprezentanca je proti avstrijskim vrstnikom prišla do prve domače zmage v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo. Pod edini zadetek na tekmi se je podpisal Sešlar.
  • 16.10.2023 | U21
    V Fazaneriji s severnimi sosedi
    Soboška Fazanerija bo v torkovem večeru gostila sosedski obračun mladih Slovencev in Avstrijcev, ki se bodo na prekmurski ravnici pomerili za točke v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2025. 
  • 13.10.2023 | U21
    Na Cipru do visoke zmage
    Mlada reprezentanca Slovenije se z gostovanja na Cipru vrača s tremi točkami in visoko zmago. Že v prvem polčasu tretje tekme kvalifikacij je dvakrat zadel Tio Cipot, zmago pa je četrt ure pred koncem obračuna potrdil David Flakus Bosilj.

DELI NA