28.06.2022 | Sodniki
V Posavju izpeljan poletni sodniški kamp

Na stadionu v Brežicah je včeraj potekal poletni sodniški kamp. Po uradni otvoritvi je sledila predstavitev vloge sodnikov v modernem nogometu, zatem pa je bil že na sporedu več ur trajajoči tečaj iz Pravil nogometne igre, kateremu je sledil splošen sprehod skozi zakonitosti 17-ih pravil igre. Po koncu predajanja znanja je osem kandidatov, od tega pet deklet že opravljalo pisni preizkus znanja iz 24 vprašanj.

Sodniški kamp je poleg strokovnega dela vseboval tudi praktični del izobraževanja predvsem z vidikov sodelovanja in komunikacije sodniške ekipe na igrišču, interpretiralo se je odločitve iz posnetkov ženskih tekem, tečajniki so opravili trening presoje in signalizacije ofsajda, za konec pestrega in peklensko vročega dne pa so v termah Paradiso v Dobovi opravili še vaje iz programa preventive pred poškodbami.

Zveza nogometnih sodnikov Slovenije je v sodelovanju z ambicioznim ženskim nogometnim klubom iz JV dela države ŽNK Posavje na Poletni sodniški kamp v mesto ob hrvaški meji privabila mlade fante in dekleta, ki se navdušujejo nad nogometom in jih zanima tudi delo sodnikov in sodnic. V pestrem programu je vseh osem uspešno opravilo tudi sodniški izpit za nogometne sodnike(-ce). 

Glede na to, da Društva nogometnih sodnikov dopolnjujejo svoje članstvo s tečaji za pridobivanje sodnikov, je Medobčinsko društvo nogometnih sodnikov Celje s poletnim sodniškim kampom v Posavju pridobilo novih osem mladih sodniških okrepitev.

Anja, 21 let, ŽNK Posavje: "Nogomet imam že od nekdaj zelo rada, zato se mi je zdela zelo zanimiva možnost brezplačne udeležbe na poletnem sodniškem kampu v našem kraju. Ker sem se želela pobližje seznaniti s Pravili igre, me je pritegnila tudi možnost da opravim sodniški izpit. Se že zelo veselim novih izkušenj v vlogi nogometne sodnice."

Tiian, 15 let, Krško, vratar NK Lokomotiva Zagreb: " Oče je opazil plakat za sodniški kamp in me je seznanil z možnostjo, da po koncu šole in ob začetku poletja lahko postanem sodnik, kar se mi je zdelo zelo zanimivo. S tremi prijatelji iz nogometnih vrst smo se odločili, da obiščemo poletni kamp, kjer smo preživeli čudovit sodniški dan, podrobno spoznali Pravile nogometne igre in opravili sodniški tečaj, zelo pa mi je bilo všeč tudi kopanje v termah Paradiso"

Ramiza Seferović, trenerka in predstavnica ŽNK Posavje: " Pohvalila bi organizacijo sodniškega kampa, ki je potekal na vrhunski strokovni ravni. Glede na deficitarno število sodnikov v Posavju, je tovrsten kamp za pridobivanje novih sodnikov odlična priložnost za vključitev novih fantov in deklet v sodniške vrste, vzporedno pa se na ta način širi tudi dobro ime Zveze nogometnih sodnikov Slovenije in prepoznavnost sodnikov."

Nasmehi novih sodnikov in sodnic ob koncu dneva dajejo nove moči sodniškemu oddelku NZS za nadaljnja organiziranja podobnih kampov po vsej Sloveniji.

V primeru, da je v vašem kraju, klubu ali društvu več oseb, katere bi zanimalo delo sodnikov ali sodelovanje pri organizaciji pridobivanja novih sodnikov in sodnic nas kontaktirajte preko zgoraj navedenih podatkov. 

Tekst: NZS/ ŽD

SORODNE NOVICE

 • 01.09.2022 | Sodniki
  Špurova potuje v Indijo na SP deklet do 17. let
  Mednarodna nogometna zveza (Fifa) je sporočila, da je 33-letna Staša Špur iz Murske Sobote izbrana med 28 najboljših svetovnih pomočnic sodnic ter bila povabljena v Indijo na 7. Svetovno prvenstvo za ženske do 17. let (FIFA Women's World Cup U-17 2022).
 • 28.07.2022 | Sodniki
  Sodniki, sodnice in kontrolorji aktivirali letovanje 22-ih otrok
  Sodniki, sodnice in kontrolorji so v junijskem družbeno odgovornem projektu omočili nepozabne poletne počitnice za 22 otrok na Debelem rtiču. Otroci prav v teh dneh tam uživajo v brezskrbni igri, učnih aktivnostih in morskih radostih, obiskal pa jih je tudi prvoligaški sodnik.
 • 22.07.2022 | Sodniki
  Naša sodnica v četrtfinalu ženskega Eura
  Po dveh tekmah skupinskega dela tekmovanja na 13. Evropskem prvenstvu za ženske, kjer je Staša Špur (33) iz Murske Sobote opravljala naloge pomočnice sodnice hrvaški sodnici Ivani Martinčić na dvobojih med Nizozemsko in Portugalsko ter med Italijo in Belgijo, bo naša sodnica delovala tudi v izločilnih bojih in sicer na sobotni četrtfinalni tekmi v Rotherhamu med Francijo in Nizozemsko.
 • 18.07.2022 | Sodniki
  Staši Špur druga tekma na ženskem Euru 2022
  Našo linijsko sodnico Stašo Špur iz Murske Sobote čaka drevi druga tekma na ženskem EURU 2022 v Angliji. Po tekmi Nizozemska - Portugalska minulo sredo, bo tokrat v aktivni vlogi ob vzdolžni črti na dvoboju med Italijo in Belgijo na stadionu akademije Manchester Cityja, ki se nahaja neposredno ob osrednjem klubskem stadionu angleškega prvaka.
 • 12.07.2022 | Sodniki
  Uvodna tekma za Stašo Špur na ženskem EURU 2022 v Angliji
  Evropsko nogometno prvenstvo za ženske 2022, ki se je začelo v sredo 6. julija v Angliji in bo potekalo vse do finalne tekme 31. julija- na žalost brez udeležbe varovank Borut Jarca- bo v aktivni vlogi na igrišču doživela naša najboljša FIFA pomočnica sodnice 33-letna profesorica razrednega pouka Staša Špur iz Murske Sobote, ki bo svojo uvodno tekmo imela v sredo, ko se bosta pomerili Nizozemska in Portugalska.
 • 17.06.2022 | Sodniki
  Uspešno izvedeno strokovno PNI predavanje za klube in medije
  V Kongresnem centru Brdo je danes potekalo strokovno predavanje iz interpretacije pravil nogometne igre, ki je bilo namenjeno klubskim predstavnikom, glavnim trenerjem, kapetanom klubov v Prvi ligi Telemach in medijem z namenom seznanitve s trendi in najnovejšimi smernicami pred prihajajočo novo sezono.
 • 14.06.2022 | Sodniki
  Sodniki zbrali 7.106 EUR za letovanje 22 otrok na morju
  Velika humanitarna akcije vseh sodnikov, sodnic in kontrolorjev pod okriljem Zveze nogometnih sodnikov Slovenije v sodelovanju z oddajo Svet na Kanalu A je dosegla izjemen uspeh, saj je bilo za letovanje otrok v stiski zbranih 7.106 EUR.
 • 19.05.2022 | Sodniki
  Vinčič izbran za sojenje na SP 2022
  Po letu 2018, ko je Damir Skomina s pomočnikoma Juretom Praprotnikom in Robertu Vukanom sodil na Svetovnem prvenstvu v Rusiji bo Slovenija tudi na 22. Svetovnem prvenstvu imela svojega predstavnika, saj je bil Slavko Vinčić imenovan kot eden izmed 11 glavnih sodnikov iz starega kontinenta v paru z njem pa na SP potujeta še pomočnika sodnika Tomaž Klančnik in Andraž Kovačič.
 • 13.05.2022 | Sodniki
  Ženska sodniška trojka na tekmi 2. SNL
  Drevi je pomemben dan za žensko sojenje, saj bo na stadionu Portoval v celoti ženska sodniška ekipa prvič doslej vodila tekmo 29. kroga 2. SNL med novomeško Krko in ptujsko Dravo.
 • 12.05.2022 | Sodniki
  Finale lige Europa Slavku Vinčiću
  Iz sedeža Evropske nogometne zveze (UEFA) so sporočili izbrane sodnike za finalno tekmo lige Europa, kar nas je še posebej razveselilo pri Zvezi nogometnih sodnikov Slovenije, saj smo prejeli nov izjemen pečat in ogromno priznanje za slovensko sojenje. Sredino tekmo finala Evropske lige, ko se bosta v vroči Sevilli pomerila nemški Eintracht iz Frankfurta in škotski Glasgow Rangers bo upravljal Slovenec in sicer 42-letni Mariborčan Slavko Vinčić.

DELI NA