28.06.2022 | Sodniki
V Posavju izpeljan poletni sodniški kamp

Na stadionu v Brežicah je včeraj potekal poletni sodniški kamp. Po uradni otvoritvi je sledila predstavitev vloge sodnikov v modernem nogometu, zatem pa je bil že na sporedu več ur trajajoči tečaj iz Pravil nogometne igre, kateremu je sledil splošen sprehod skozi zakonitosti 17-ih pravil igre. Po koncu predajanja znanja je osem kandidatov, od tega pet deklet že opravljalo pisni preizkus znanja iz 24 vprašanj.

Sodniški kamp je poleg strokovnega dela vseboval tudi praktični del izobraževanja predvsem z vidikov sodelovanja in komunikacije sodniške ekipe na igrišču, interpretiralo se je odločitve iz posnetkov ženskih tekem, tečajniki so opravili trening presoje in signalizacije ofsajda, za konec pestrega in peklensko vročega dne pa so v termah Paradiso v Dobovi opravili še vaje iz programa preventive pred poškodbami.

Zveza nogometnih sodnikov Slovenije je v sodelovanju z ambicioznim ženskim nogometnim klubom iz JV dela države ŽNK Posavje na Poletni sodniški kamp v mesto ob hrvaški meji privabila mlade fante in dekleta, ki se navdušujejo nad nogometom in jih zanima tudi delo sodnikov in sodnic. V pestrem programu je vseh osem uspešno opravilo tudi sodniški izpit za nogometne sodnike(-ce). 

Glede na to, da Društva nogometnih sodnikov dopolnjujejo svoje članstvo s tečaji za pridobivanje sodnikov, je Medobčinsko društvo nogometnih sodnikov Celje s poletnim sodniškim kampom v Posavju pridobilo novih osem mladih sodniških okrepitev.

Anja, 21 let, ŽNK Posavje: "Nogomet imam že od nekdaj zelo rada, zato se mi je zdela zelo zanimiva možnost brezplačne udeležbe na poletnem sodniškem kampu v našem kraju. Ker sem se želela pobližje seznaniti s Pravili igre, me je pritegnila tudi možnost da opravim sodniški izpit. Se že zelo veselim novih izkušenj v vlogi nogometne sodnice."

Tiian, 15 let, Krško, vratar NK Lokomotiva Zagreb: " Oče je opazil plakat za sodniški kamp in me je seznanil z možnostjo, da po koncu šole in ob začetku poletja lahko postanem sodnik, kar se mi je zdelo zelo zanimivo. S tremi prijatelji iz nogometnih vrst smo se odločili, da obiščemo poletni kamp, kjer smo preživeli čudovit sodniški dan, podrobno spoznali Pravile nogometne igre in opravili sodniški tečaj, zelo pa mi je bilo všeč tudi kopanje v termah Paradiso"

Ramiza Seferović, trenerka in predstavnica ŽNK Posavje: " Pohvalila bi organizacijo sodniškega kampa, ki je potekal na vrhunski strokovni ravni. Glede na deficitarno število sodnikov v Posavju, je tovrsten kamp za pridobivanje novih sodnikov odlična priložnost za vključitev novih fantov in deklet v sodniške vrste, vzporedno pa se na ta način širi tudi dobro ime Zveze nogometnih sodnikov Slovenije in prepoznavnost sodnikov."

Nasmehi novih sodnikov in sodnic ob koncu dneva dajejo nove moči sodniškemu oddelku NZS za nadaljnja organiziranja podobnih kampov po vsej Sloveniji.

V primeru, da je v vašem kraju, klubu ali društvu več oseb, katere bi zanimalo delo sodnikov ali sodelovanje pri organizaciji pridobivanja novih sodnikov in sodnic nas kontaktirajte preko zgoraj navedenih podatkov. 

Tekst: NZS/ ŽD

SORODNE NOVICE

 • 07.02.2023 | Sodniki
  Sodnike zaobšel uničujoči potres v Turčiji
  Strokovnjak za fizično pripravo sodnikov Mitja Novak je v včerajšnji izjavi za dnevnoinformativno oddajo 24ur za Pop TV povedal, kako so sodniki doživeli katastrofalni potres na obali sredozemskega morja.
 • 31.12.2022 | Sodniki
  Intervju Slavko Vinčić: Cilj na SP je bil izpolnjen
  Slovenski sodnik Slavko Vinčić (43) iz Maribora je na letošnji svetovni izložbi najboljšega nogometa sodil dve tekmi. Na 22. SP v Katarju,  ki je na južni polobli potekal med 20. novembrom in 18. decembrom je slovenski mojster s piščalko sodil dve tekmi skupinskega dela tekmovanja FIFA World Cup 2022 Qatar in sicer Argentina - Savdska Arabija ter Anglija - Wales, za konec pa je deloval še kot četrti sodnik v francoski sodniški ekipi na tekmi osmine finala na dvoboju Brazilija - Južna Koreja.. Preberi si ekskluziven intervju.
 • 14.12.2022 | Sodniki
  Dve slovenski sodnici, pomočnica in pomočnik na novo uvrščeni na FIFA listo
  Mednarodna nogometna zveza (FIFA) je uradno objavila FIFA liste sodnikov za leto 2023. Slovenija je pridobila še dodatno mesto na listi mednarodnih sodnic, tako da sta namesto 45-letne Tanje Subotić mesti zasedli 27- letni Vanja Janković iz DNSG Kranj in Tjaša Misja iz MDNS Murska Sobota. Na listi mednarodnih pomočnic sodnice je Tanjo Vrabel nasledila 27- letna Sara Mask iz MDNS Nova Gorica.
 • 27.11.2022 | Sodniki
  Vinčiću druga tekma na svetovnem prvenstvu
  Po prvi tekmi tretjega igralnega dne na 22. mundialu, ko je Slavko Vinčić minuli torek sodil svojo sploh prvo tekmo na svetovnem prvenstvu med Argentino in Savdsko Arabijo, čaka Mariborčana druga tekma na južni polobli. Na 36 tekmi SP bo najboljši slovenski sodnik delil pravico v torek na otoškem dvoboju za Združeno kraljestvo in sicer spopad Walesa in Anglije.
 • 20.11.2022 | Sodniki
  Slavko Vinčić začenja SP s tekmo Argentina - Savdska Arabija
  V torek dopoldne ob 11. uri bo Slavko Vinčić sodil svojo sploh prvo tekmo na Svetovnem prvenstvu. Dvoboj v skupini C med Argentino in Savdsko Arabijo mu bodo pomagali nadzorovati še pomočnika sodnika Tomaž Klančnik in Andraž Kovačič, četrti sodnik bo Senegalec Maguette Ndiaye, v video sobi pa bosta Nizozemec Pol van Boekel in Nemec Bastian Dankert.
 • 22.10.2022 | Sodniki
  Staša v četrtfinalu SP deklet do 17. let
  Mednarodna nogometna zveza (Fifa) je sporočila, da bo 34-letna Staša Špur iz Murske Sobote danes sodila na četrtfinalni tekmi Kolumbija - Tanzanija na 7. Svetovnem prvenstvu za ženske do 17. let v Indiji (FIFA Women's World Cup U-17 2022), ki poteka v Južni Aziji med 11. in 30. oktobrom 2022.
 • 14.10.2022 | Sodniki
  Špurova začenja v Indiji SP deklet do 17. let
  Štiriintridesetletna Staša Špur iz Murske Sobote kot ena izmed 28 najboljših svetovnih pomočnic na turnirju bo jutri delovala na dvoboju nogometašic najbolj obljudene države na planetu (1,4 mrd prebivalcev) in nogometašic iz tretje največje države v Latinski Ameriki. Na tekmi Kitajska - Kolumbija bo Špurova sodelovala z glavno sodnico iz Hrvaške Ivano Martinčić in pomočnico sodnice Paulino Baranowsko iz Poljske.
 • 10.10.2022 | Sodniki
  Dragoslav Perić bo petič sodil Olimpija - Maribor
  Konec tedna je na sporedu drugi veliki derbi v tej sezoni med Olimpijo in Mariborom. Spopad na severu Ljubljane bo sodil 46-letni Dragoslav Perić iz Kranja. Zanj bo to 153 tekma v slovenskem državnem prvenstvu (1. SNL) in peti večni derbi.
 • 01.09.2022 | Sodniki
  Špurova potuje v Indijo na SP deklet do 17. let
  Mednarodna nogometna zveza (Fifa) je sporočila, da je 33-letna Staša Špur iz Murske Sobote izbrana med 28 najboljših svetovnih pomočnic sodnic ter bila povabljena v Indijo na 7. Svetovno prvenstvo za ženske do 17. let (FIFA Women's World Cup U-17 2022).
 • 28.07.2022 | Sodniki
  Sodniki, sodnice in kontrolorji aktivirali letovanje 22-ih otrok
  Sodniki, sodnice in kontrolorji so v junijskem družbeno odgovornem projektu omočili nepozabne poletne počitnice za 22 otrok na Debelem rtiču. Otroci prav v teh dneh tam uživajo v brezskrbni igri, učnih aktivnostih in morskih radostih, obiskal pa jih je tudi prvoligaški sodnik.

DELI NA