V Šiški brez zmagovalca

Prvi polfinalni obračun pokalnega tekmovanja Hervis med Interblockom in Mariborom je postregel s štirimi zadetki, zmagovalca ni bilo.

Nogometaši Maribora so še drugič v dobrem tednu dni gostovali pri ljubljanskem prvoligašu. Po slabi predstavi iz preteklega tedna, ko so izgubili kar s 4:1, so se tokrat le nekoliko zbrali in iz prvega polfinalnega obračuna iztržili neodločen izid 2:2 (0:1). S tem so si, pred povratno tekmo, ki jo bosta moštvi odigrali 29. aprila na Ljudskem vrtu, priigrali ugodno izhodišče za preboj v veliki finale.

Začetek srečanja je minil v nadvladi štajerskih nogometašev, ki so svojo premoč potrdili v 14. minuti, ko so povedli z golom Marcosa Tavaresa. Dejan Školnik je prodrl z leve strani igrišča, podal v sredino, brazilski nogometaš pa nastavil desno nogo in žogo poslal v ljubljansko mrežo. Po zadetku so oživeli tako nogometaši kot tudi 1800 gledalcev, ki so napolnili tribuno šišenskega stadiona. Četa Darka Milaniča bi v 26. minuti s strelom Eldevina Džinića lahko povišala razliko, vendar je napadalec meril previsoko. Domači v prvem delu srečanja niso bili nevarni, poizkušali so le z nekaj streli od daleč, vsi po vrsti pa so se končali izven igrišča.

Branilci naslova so po odmoru na igrišče stopili bolj odločno, kar se jim je obrestovalo v 67. minuti, ko je po predložku Zorana Zeljkovića kapetan domače enajsterice, Ermin Rakovič z glavo poslal žogo v gol. Veselje pa ni trajalo dolgo, saj so Mariborčani odgovorili tri minute za tem in znova povedli, tokrat po prostem strelu Zorana Pavloviča, ki je z dobrih dvajsetih metrov gostujoče nogometaše popeljal v vnovično vodstvo z 1:2.

Pet minut zatem je bil rezultat, predvsem zaradi napake Aleša Mejača znova poravnan. Nespretno posredovanje v kazenskem prostoru, kjer je Mejač igral z roko, je glavni sodnik Damir Skomina kaznoval z najstrožjo kaznijo, le-to pa je Rakovič izkoristil in domačim priigral remi. Sodnik je med srečanjem tudi sedemkrat pokazal rumeni karton, dobili so ga Berić in Čović pri Interblocku ter Nilton, Mejač, Volaš, Tavares in Pavlovič pri Mariboru.

Igor Benedejčič, trener NK Interblock: »Dvakrat smo zaostajali, kar je, kar se tiče igre težko, vendar smo vztrajali in pokazali dober nogomet. Rezultat je aktiven in v Mariboru bomo zagotovo poskušali doseči zmago.«

Rok Elsner, branilec NK Interblock: »V prvem polčasu smo prehitro izgubljali žogo, drugega pa odigrali res dobro. Čeprav v začetku tekme ni bilo veliko priložnosti, so gostje zadeli. Po polčasu smo nekoliko pritisnili in z agresivno igro dosegli dva zadetka.«

Darko Milanič, trener NK Maribor: »Bila je precej zanimiva tekma, kjer smo dvakrat imeli pozitiven rezultat, dvakrat vodili, na žalost pa nismo uspeli zmagali. Prejeli smo dva nepotrebna zadetka, vendar je imel Interblock več iniciative, bil nevaren in imel posest žoge na svoji strani. Tavares in Pavlovič sta po nekaj tekmah zopet zadela, kar je zelo pozitivno.«

Dalibor Volaš, napadalec NK Maribor: »Dvakrat smo povedli a dobili tudi dva poceni zadetka. Rezultat pred tekmo v Ljudskem vrtu je še vedno ugoden. Tam bo motivacija zagotovo velika. To je le polovica, prvi polčas. Čaka nas še povratno srečanje, kjer zagotovo gremo na zmago.«

Tekst: NZS/AP
Foto: Vid Ponikvar

SORODNE NOVICE

  • 30.09.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Izžrebali pare šestnajstine finala Pokala Pivovarna Union
    Na sedežu Nogometne zveze Slovenije so izžrebali pare tretjega kroga Pokala Pivovarna Union, v katerem bo nastopilo 32 klubov iz petih ligaških razredov slovenskega nogometa.
  • 08.08.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Začenja se nova sezona Pokala Pivovarna Union
    Z avgustovskimi tekmami se pričenja nova sezona najštevilčnejšega tekmovanja Nogometne zveze Slovenije. Kdo bo maja prihodnje leto dvignil lovoriko zmagovalca Pokala Pivovarna Union?
  • 24.05.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Rogaška po izvajanju enajstmetrovk do prve pokalne lovorike
    Nogometaši Rogaške so zmagovalci pokala Pivovarne Union v letošnji sezoni. V finalu v ljubljanskih Stožicah so Slatinčani po streljanju enajstmetrovk premagali Gorico s 7:6 (0:0, 0:0, 1:1) in prišli do prve pokalne lovorike.
  • 24.05.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Veliki finale pokalnega tekmovanja kot epilog sezone
    V ljubljanskih Stožicah bo danes še zadnje dejanje slovenske nogometne klubske sezone. V finalu pokala Pivovarna Union se bosta ob 20.30 merili Rogaška in Gorica. Še pred tem bo ob 16.30 finale ženskega pokala med Ljubljano in Muro Nono.
  • 22.05.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Finalisti v pričakovanju sklepnega dejanja sezone
    V petek bo v ljubljanskih Stožicah še zadnje dejanje slovenske nogometne klubske sezone. V finalu pokala Pivovarna Union se bosta ob 20.30 merila Rogaška in Gorica. Še pred tem bo ob 16.30 finale ženskega pokala med Ljubljano in Muro Nono. Vse ekipe so pred finalom izredno motivirane, a v petek pričakujejo zelo izenačene obračune.
  • 07.05.2024 | Pokal Pivovarna Union
    V prodaji vstopnice za finalni pokalni dan
    V petek, 24. maja, bo na vrsti sklepno dejanje pokalnega tekmovanja. V finalu ženskega pokala Pivovarna Union se bosta pomerili ekipi ŽNK Ljubljane in ŽNK Mura None, v moškem finalu pa ekipi Rogaške in Gorice. Vstopnice so že v prodaji.
  • 25.04.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Tudi v Fazaneriji odločali streli z bele točke, v finale Rogaška
    Nogometaši Rogaške so drugi finalisti pokala Pivovarne Union. Slatinčani so v polfinalu v Murski Soboti po enajstmetrovkah premagali Muro. V finalu, ki bo 24. maja v Stožicah, se bodo merili z Gorico, ki je v sredo prav tako po enajstmetrovkah izločila Beltince.
  • 24.04.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Drugoligaški obračun odločen po enajstmetrovkah, Goričani prvi finalisti
    Nogometaši Gorice bodo 24. maja v Stožicah lovili četrto pokalno lovoriko. Primorci so bili v drugoligaškem polfinalu po enajstmetrovkah boljši od Beltinčanov.
  • 23.04.2024 | Pokal Pivovarna Union
    V Novi Gorici in Murski Soboti za pokalni finale
    Kdo se bo 24. maja v Stožicah meril za pokalno lovoriko? Finalista letošnje izvedbe Pokala Pivovarna Union bomo dobili v sredo in četrtek, ko bosta odigrani polfinalni tekmi. Goričani bodo v drugoligaškem obračunu gostili Beltinčane, Sobočani pa se bodo dan kasneje udarili s Slatinčani.
  • 08.04.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Pokal Pivovarna Union: Mura z Rogaško, Gorica proti Beltincem
    Po žrebu sta znana polfinalna para Pokala Pivovarna Union. Mura bo v Fazaneriji gostila Rogaško, Gorica se bo na svojem igrišču merila z Beltinci.

DELI NA