01.12.2023 | 1. SFL
V Sodražici, Dobrepolju in na Vrhniki

Prvi decembrski petek prinaša tekme 9. kroga 1. SFL. Krog ne bo popoln, saj je tekma FK Dobovec – KMN Oplast Kobarid zaradi Dobovca v Evropi preložena, a se nam kljub temu obetajo trije dobri obračuni za ligaške točke. Derbi sredine prvenstvene lestvice gosti Sodražica, saj k The Nutrition Extremu prihaja KMN Sevnica, Siliko na Vrhniki pričakuje KMN Bronx Škofije, Dobrepolje pa gosti KMN Meteorplast Šic Bar.

1.SFL, 9. krog, 1.12.
The Nutrition Extrem – KMN Sevnica (20.00)
Siliko Vrhnika – KMN Bronx Škofije (20.30)
FK Dobrepolje – KMN Meteorplast Šic bar (20.30)

preloženo:
KMN Oplast Kobarid – FK Dobovec

Sevnica v Sodražici

V Sodražici se domačini spet nadejajo, da napolnijo dvorano. Po zmagi na lokalnem derbiju, boljši so bili od Dobrepolja, danes doma gostijo Sevnico. Prva medsebojna tekma v sezoni se je končala z rezultatom 2:2. „Gostimo Sevnico, igramo doma, vnovič računamo na podporo s tribun in pravo energijo,“ pove trener domačinov Nik Jelič.

Pravi, da so se dobro pripravili, Sevničane pa so tudi analizirali. „Naredili smo nekaj korekcij v določenih fazah igre, kjer smo imeli težave v Sevnici. Takrat smo imeli probleme s sevniško igro v globino. Trikrat so nam zapretili pri prekinitvah, zato sedaj drugačna postavitev,“ trener Jelič postreže z nekaj zanimivimi detajli.

Vesel pa je, ker se po prestani kazni v ekipo vrača reprezentančni sidraš Denis Totoškovič. „Računam, da s prihodom Denisa dobimo dodatno moč in energijo,“ poudari Jelič, ki ima na voljo vse razpoložljive sile.

Sevničani so minuli petek z 2:7 klonili proti Dobovcu, misli pa so v Sodražici, kjer so zadnjič v 1. SFL gostovali 21.11. 2014. Takrat je za domačine igral Nik Jelič, v takratni postavi Sevnice pa so bili sedanji trener Matej Zakšek, Uroš Martič, Jan Nečemer in Denis Govekar. Trener Sodražice je bil žal že pokojni Zoran Tesko, Sevničane je vodil Mitja Jontez. Danes so drugi časi, Sevnica pa z jasno željo, da se boljše odreže kot pred slabim desetletjem.

„To je eno od zahtevnih gostovanj. To je tekma, ko moramo biti enostavno pravi. Cilj je, da jim vsilimo svoj ritem. So poletna, hitra, energična ekipa. Želim si, da naredimo čim manj napak,“ je jasen trener Sevničanov Matej Zakšek, ki opozori na serijo zadnjih treh ligaških tekem v letu 2023: danes The Nutrtion Extren, v torek, 5.12., doma gostijo Dobrepolje, 8.12. pa še KMN Meteorplast Šic bar. „To so tekme, kjer moramo iskati točke. Najboljše pa bo, da jih začnemo zbirati že danes v Sodražici. Če si jih zaslužimo, pa bo pokazalo igrišče,“ zaključi Matej Zakšek.

KMN Meteorplast Šic bar v Dobrepolju

V Dobrepolju so se pripravili na novo domačo tekmo: danes ob 20.30 jim v goste prihaja KMN Meteorplast Šic bar. Na tega tekmeca lepih spominov nimajo: v prvem delu sezone so jih Ljutomerčani visoko porazili, 9:1 je bilo.

„Na tej prvi tekmi smo odigrali brez volje, želje, krvi, znakov življenja. Nismo delovali kot ekipa. To se nam v krajših fazah dogaja še danes, takrat pa celo tekmo nismo bili pravi. Čakali smo le, da je konec. Kar je nedopustno. Še posebej je bil poraz boleč za našo ekipo, ki goji določene principe igre v obrambi s protinapadi,“ se trener Dobrepolja Dani Kaljevič ozre na zadnjo medsebojno tekmo, potem pa misli vrne v sedanjost. Ki je prinesla poraz v lokalnem derbiju in tudi pogovor z igralci. „Najbolj mi je žal polne dvorane in vseh gledalcev, ki so se zbrali,“ pove Kaljevič, ki je z igralci analiziral tekmo, danes pa si želi, da pokažejo pravi obraz.

„So ekipa, ki jo dobro poznamo, a za nas so zelo neugodni. Poleg Dobovca in Silika so moštvo, ki ga v svoji zgodovini še nismo premagali. Želim si, da odigramo dobro v obrambi, da prejmemo manj golov, predvsem pa da goste omejimo v napadu in morda izkoristimo kako njihovo slabost v obrambi,“ se nadeja trener Kaljevič, ki bo imel na voljo vse igralce.

Prleki so brez prvenstvene zmage že več kot mesec ni. Nazadnje so se treh točk veselili 27. oktobra, ko so na domačem parketu premagali Sevničane (3:2). Od takrat so nanizali poraz proti Dobovcu (2:8) ter tri neodločene izide proti Oplastu (3:3), Extremu (6:6) in Bronxu (8:8). „Dobivamo bistveno preveč zadetkov. Če smo po doseženih zadetkih takoj za Dobovcem, smo med prejetimi zadetki med tremi najslabšimi ekipami lige,“ je na ponedeljkovem treningu med analizo tekme proti Bronxu igralcem dejal trener Robert Grdović. Prleki so na dosedanjih osmih tekmah prejeli 40 golov, Dobrepolje enega več.

Prav zaradi slabših rezultatov je padla odločitev, da pred zadnjimi tremi tekmami v tem koledarskem letu povečajo število treningov. Dobro razpoloženje je prekinila novica iz Črne gore, kjer se je na reprezentančni akciji selekcije U19 poškodoval kapetan reprezentance Lovro Trdin. Šele dodatni pregled bo pokazal, za kako hudo poškodbo gre, najverjetneje pa bo mladi reprezentant, ki se je izkazal z dvema zadetkoma v Črni gori proti Franciji (2:1), izpustil vse decembrske prvenstvene obračune.

V petek čaka ljutomersko ekipo tekma proti Dobrepolju v gosteh. „Gremo na zmago. Smo v nekaj slabši seriji, ampak upamo, da to serijo prekinemo in se vrnemo domov s tremi točkami,“ napoveduje Aljaž Goznik, ki se je v tej sezoni podpisal pod dva prvenstvena zadetka. Doslej so se futsalerji Meteorplasta ŠIC bara in Dobrepolja pomerili osemkrat. Sedem zmag so zabeležili Ljutomerčani, en dvoboj pa se je končal brez zmagovalca. Prleki bodo na tokratnem gostovanju poleg Trdina pogrešali tudi Klemna Anžela, ki je službeno odsoten.

Bronx na Vrhniko

Na Vrhniki pa pri Siliku gostuje KMN Bronx Škofije. V 2. krogu letošnje sezone so Vrhničani slavili s 5:0 na Škofijah. Od tedaj se je marsikaj zgodilo. Vrhničani so točkovno poravnani z Dobovcem na vrhu prvenstvene lestvice, Bronxi so na 7. poziciji, sredi meseca pa so menjali trenerja. V prejšnjem krogu so pod vodstvom novega stratega Nebojše Vajiča prišli do točke v Ljutomeru, kjer so odigrali z domačim KMN Meteorplastom 8:8. Tudi na to opozarjajo na Vrhniki.

„Pripravljali smo se, nismo v popolni zasedbi. Pričakujem, da bomo v pravi formi v novem letu, zdaj nismo,“ priznava trener Silika Mile Simeunovič. „Morda je KMN Bronx na papirju malce lažji tekmec, a medsebojne tekme z Bronxi niso nikoli lahke. Zavedam se, da ne briljiramo. Zdi se mi, da igramo toliko, koliko je treba. Kar je včasih dobro, včasih pa spet ne. Z lahkoto ne moremo nikogar premagati,“ opozarja Simeunovič, ki spomni, da je Bronx po menjavi trenerja prišel do točke na gostovanju.

„Zagotovo bodo tudi danes svoje odigrali. Če ne bomo pravi, nas bodo kaznovali,“ še opozori Simeunovič.

„Tako kot na gostovanje v Ljutomer gremo tudi na Vrhniko oslabljeni, a brez bele zastave. Želim si, da drago prodamo svojo kožo,“ jasno napove trener škofjotov Nebojša Vajič. Tako kot celotna ekipa pa so ohrabreni po dobrem 2. polčasu v Ljutomeru. Spomnimo: v minulem krogu so v 11. minuti izgubljali 5:1, na koncu pa remizirali (8:8). „Res mi je bil všeč psihološki odziv igralcev. Po prvem polčasu sta bili možni dve stvari: ali nas bodo pokopali ali pa da nekaj naredimo. To slednje sem pričakoval in zahteval po res kriminalnem prvem polčasu. Želim si, da moja reakcija na Vrhniki ne bo potrebna,“ še doda Vajič.

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

  • 05.07.2023 | 1. SFL
    V Slovenijo tudi nekdanji evropski klubski prvak
    Dobovec, slovenski državni prvak, bo konec oktobra gostil skupino 4 glavnega dela tekmovanja – v Slovenijo prihajajo portugalska Benfica (evropski klubski prvak iz leta 2010), romunski Club Sportiv United Galati in francoski Etoile Lavalloise.
  • 29.10.2022 | 1. SFL
    Dobovec vnovič med 16 najboljših v Evropi
    Ekipa Dobovca si je na kvalifikacijskem turnirju skupine 3 futsal lige prvakov v Gziri na Malti priigrali preboj v elitni del tekmovanja, torej med 16 najboljših v Evropi. Tokrat so slovenski prvaki v zadnjem krogu premagali nizozemski Hovocubo s 3:0 (0:0).
  • 28.04.2021 | 1. SFL
    Dobovec navdušil, a ostal brez polfinala lige prvakov
    Slovenski predstavnik FK Dobovec je v četrtfinalu lige prvakov na zaključnem turnirju v Zadru izgubil proti branilcu naslova Barceloni z 0:2 (0:2). Dobovec ni razočaral, ampak navdušil. Trikratnemu evropskemu prvaku je nudil več kot dostojen odpor.
  • 23.02.2021 | 1. SFL
    Finalni turnir lige prvakov bo v Zagrebu
    Finalni turnir bo potekal med 28.4. in 3.5., poleg Dobovca so si mesto med elitno osmerico zagotovili še InterMovistar, FC Barcelona, Urga Yugorsk, Kairat, Sporting, KPRF in Benfica.
  • 18.02.2021 | 1. SFL
    Po zmagi v Kazahstanu na finalni turnir lige prvakov
    Slovenski futsalski klub in vodilna ekipa 1. SFL Dobovec se je prvič v zgodovini uvrstil na zaključni turnir najboljše osmerice v elitni ligi prvakov. Slovenski predstavnik je v Almatiju v Kazahstanu premagal moštvo Aktobeja z 2:1 in spisal eno večjih poglavij tega športa v Sloveniji.
  • 15.02.2021 | 1. SFL
    Po mesto na finalnem turnirju futsal lige prvakov
    V četrtek, 18.2., se bo začela osmina finala futsal lige prvakov, sklenila se bo v soboto, 20.2. Uvodna tekma osmine finala bo v Kazahstanu, v četrtek, ob 11. uri, vodilna ekipa 1. SFL Dobovec igral proti domačemu ligašu kazahstanskemu podprvaku Actobeju.
  • 05.11.2020 | 1. SFL
    Zelena luč tudi za 1. SFL
    Ukrepe bo čez teden dni spet obravnavala vlada ter nato sprejela nadaljnje korake glede na zdravstvene razmere, je ministrica za izobraževanje, znanost in šport Simona Kustec navedla na današnji novinarski konferenci po seji vlade.
  • 12.10.2018 | 1. SFL
    Dobovec v Litvi proti evropskemu prvaku
    Slovenski državni prvak Dobovec Pivovarna Kozel je dobil tekmece v elitnem delu lige prvakov. Ekipa trenerja Kujtima Morine bo med 13. in 18. novembrom igrala na turnirju v Litvi, tekmeci pa bodo aktualni  (petkratni) evropski klubski prvak Inter FS s portugalskim zvezdnikom Ricardinhem, belgijski Halle-Gooik in domači Vytis.
  • 27.12.2017 | 1. SFL
    Futsal magazin: na derbiju v Benediktu, dodani še pokalni zadetki
    Po koncu tekem 14. kroga 1. SFL dodajamo izjave vseh trenerjev in futsal magazin, kjer so najboljši momenti zadnjih članskih tekem v letu 2017.
  • 22.12.2017 | 1. SFL
    Mariboru derbi, kozli za petami Litiji
    Oplast je s 7. zmago sklenil leto 2017 in se utrdil na 3. mestu. Sevničani se od leta poslavljajo s 6. porazom. Junak tokratnega medsebojnega obračuna je bil Jaka Sovdat, ki je najprej zabil avtogol za vodstvo gostov. Potem pa je Sovdat dosegel tri gole v „pravo“ mrežo.

DELI NA